det var det

Nu är han döpt, lillkillen. Skötte sig jättebra, flinade mest hela tiden. Maten smakade bra, kakorna var goda.
Ficka massa fina och bra presenter, presentkort på babyproffsen, vyssan lull-tassar, första året.bok, leksaker, pengar, halsband. Det har varit en lång men trevlig dag, ska bli skönt att krypa ner i sängen sen.
Pierre åkte in å hämtade pizza, orkade inte ställa mig vid spisen ikväll...

Nu blev Alexander biten av en råtta.......... Då kanske han fattar varför han inte ska sticka in fingrarna i buren. Varninte så farligt, ett litet jack bara.

Nä, nu blir det pizza!!

vilken dag..

Och den är inte slut än... Har precis sköljt ur färgen ur håret, blev bra tror vi.. Har hunnit med en del idag, gick iof upp strax efter sju så det vore konstigt annars.. Gick till stallet vid halv åtta å släppte ut hästarna å mockade, gick hem och hämtade bilen å stack iväg för att hämta en höbal. Tillbaks till stallet och lastade av, hem, duscha och sen till mamma. Där lyckades vi få ihop 6 pajer med 3 olika innehåll, 2 cheesecake med passionsfrukt och klippte dessutom Alexander. Passade på att sätta han i badet hos mamma, så nu är en av 2 ungar ren.
Ska slänga ihop en kladdkaka med havregryn nu, tänkte kanske stryka lite kläder och måla mina naglar oxå, men det får nog vänta till imorrn ist. Behöver komma i säng snart.
Hade nog inte så mkt mer att tillägga, förutom detta som Alexander sa till mig när jag kom ut från badrummet med färg i huvudet: "Wow mamma! Du ser..... Men du ser... inte så snygg ut... Du är inte snygg mamma, faktiskt." Hm, nähä... :-) Men han tyckte att jag var snygg sen, när färgen var ursköljd. Hehe.


Nu blir det kaktillverkning!


supertrött

Vaknade ju före fem imorse, somnade vid sextiden för att sedan vakna och gå upp vid sju.. Borde väl kanske krypa ner i sängen och försöka sova, klockan ringer ju sju imorrn igen. Ska ner till stallet och mocka, hämta hö och sedan hematill mamma för att göra pajer och kakor. Det kommer nog att ta ett tag.. Jag och mor har lite skilda åsikter om vissa saker.. Hehe.

Hampus har somnat i sin säng 2 kvällar nu, utan amning! Första kvällen tog det väl ca 40 min, han gnällde lite men grät inte. Idag somnade han på 10 min. Nu är det bara nattamningen som ska bort oxå.. Han äter inte direkt på nätterna, han är mest lite snuttig.. Får ta det allteftersom, inatt blev han jätteledsen när jag försökte få honom att ligga kvar i sin säng. Gillar inte alla konstiga sömnmetoder som finns, varför ska man lämna en liten bebis skrikande i sin säng?? Är det inte bättre att bebisen lär sig att känna sig trygg i sängen? Stackars alla småttingar som får ligga och gråta sig till sömns. Undrar hur man tänker när man kör 5-minutersmetoden tex? "Jo, det har gått jättebra efter 4 dar skrek hon bara i 25 min och efter 2 veckor somnar hon direkt." Konstigt, barnet lär sig ju att det inte är någon idé att gråta, mamma eller pappa kommer inte ändå.. Usch. Nä, jag tar hellre några minuter extra för att mina barn ska känna sig trygga och lugna.

Hjärtat i halsgropen!!! Det fick jag nyss när jag kollade till barnen.. Hampus hade vänt sig på mage, och låg med näsan ner mot kudden! Fick panik när jag såg det, å ryckte upp honom. Lade honom på rygg och genast började han böka runt igen.. Får bli kuddar bredvid honom så att han inte kan vända sig. Han klarar inte av att vända tillbaks till rygg än heller. Fy, dumma ungar å skrämmas...


Åhh va svårt det ska va att stänga av datorn och gå och lägga sig! Nu har djuren fått mat iaf, hunden behöver ut en gång till men P kommer hem om en halvtimme så det får han fixa.

Nä, nu ska jag allvarligt göra ett nytt försök. Vet ju precis hur trött jag kommer vara imorrn. Inte bra när jag ska till mamma, blir bara massa onödigt bråk då. Fast det är ju förstås inte mitt fel... :-P


Godnatt


Alexanders favvodjur

Alexander fick frågan: "Vilket är ditt favoritdjur?" av reporten när de var här. Han svarade: " Hampus"..... hihi, gulligt!

Dålig bild

Men så här blev det iaf:


tidningen

Idag var artikeln med. Bra skrivet, och ganska intressant att se vad herr veterinär sagt..

Har äntligen fått igång min telefon oxå, kan skicka mms! Ska lära migg mmsblogga nu bara..

Slänger in 2 bilder iaf:






Första bilden var ett försök till julkort, men både barn och kamera strejkade efter första bilden.. Sen glömde vi bort att kolla om det blev nån bra bild så den blev framkallad i veckan. Men bättre sent än alddrig!
Andra är ju då på min nya frisyr.. Kort, ovant men jag är nöjd  och tycker att det är snyggt!


Nu ska jag och Hampus vila lite.

ännu en dag

Fast inte riktigt som alla andra dagar. Inte varje dag tidningen är här.. Hoppas att det blir bra nu bara. *nervös* Hehe
Sitter och äter kycklingwok, rester från lunchen. De andra var inte hungriga.. Då får de fixa nåt annat sen ist.

Jag hade bestämt för mig att jag hade kvällen idag, men när jag kom till stallet så visade det sig att jag hade insläppet.. Vilken koll jag har.. Bara för det fick de vara ute en halvtimme längre idag, ville mocka innan de kom in. Det är ju bra väder så det gör ju inget.

Imorrn blir det stan, ska handla till dopet. Vi ska bjuda på pajer och sallad, efter det blir det kladdkaka med havregryn och passionfruktscheesecake. Pajer blir köttfärs, kassler & purjolök och en med mozzarella, tomat, basilika & rödlök.
Söndag blir det väl lunch å fika i stallet... :-)




Pizzasallad

5 dl riven vitkål
2 msk socker
2 dl vinäger
1 msk italiensk salladskrydda
½ msk svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
2 tsk aromat
1 dl olja

Strimla vitkålen i matberedare. Lägg den i en skål och häll över socker. "Knåda" ihop tills vitkålen mjuknat. Häll i resten av kryddorna, rör om och smaka av. Krydda mer om det behövs. När smaken är bra, häll i olja och rör om. Klart!
OBS!! Måtten är på ett ungefär, mäter aldrig själv så jag har bara försökt uppskatta hur mkt jag använder. Man får prova sig fram helt enkelt..


Nu är det grötdax för Hampus.

massa nytt

Ny frisyr och ny mobil. Håret är......kort. Jättekort. Kommer ta ett tag att vänja sig. Men jag är nöjd iaf. Mobilen är jag oxå nöjd med, om jag bara kunde få den att skicka å ta emot bildmeddelanden.. Har tagit hem inställningarna men det vill inte funka.. :-( Får väl ringa de imorrn. En Eriksson C905 är det, älskar kameran i af!

Imorrn blir en stressig dag. Upp vid sju, ner å fodra hästarna. Hem, upp med barn, äta frukost. Tillbax till stallet vid åtta, släppa ut hästarn å hem igen. Köra Alexander till dagis, sen hem och städa lite. Vid elva ner till stallet igen, mocka och lunchfodra. Hämta Alexander strax efter tolv. Vid tvåtiden får jag besök, sen efter det är det nog lugnt resten av dagen.. Om jag hinner mocka alla boxar vid lunchen då, annars måste jag till stallet en fjärde gång. Dessutom har jag kvällsfodringen oxå.. Tur att vi bor nära.

Nepp, andra muggen med te är slut. Nu blir det sängen.

Godnatt

shit pomfritt!!!

Imorron klockan två, då händer det grejer! Jag är skitnervös, egentligen känner jag att jag inte vågar.. Men vafan, har man gjort fel så ska alla få veta. Mer om det imorron.

Sen har jag ju även kommit på vad jag vill göra resten av mitt liv. Det innebär att jag måste läsa i tre år, kanske mer. Måste kolla om jag behöver läsa upp några ämnen först, får hoppas att det går att läsa på distans isf.

Nu har jag inte tid mer. Har massa viktigt att göra.. Hehe


See you later

boooring

Har fan inget att göra mer än att sitta vid datorn å glo........ Skulle ju kunna tvätta lite, men hur kul är det på en skala??
Teven är det bara skit på, trots att vi har flera hundra kanaler.
Barnen sover iaf, redan.. Men jag ska nog vara tyst om det, annars vaknar de väl.

Synd att det inte är jul snart...... Känner för att rimma lite. Men det får väl vänta. Eller så får mina kära läsare ge mig nåt att rimma på, då har jag ju nåt att göra. Fast då har jag ju inget att göra vid jul ist...

Imorgon ska jag klippa mig. Hade kanske varit bra om jag bestämt mig för hur jag vill klippa mig, men jag har inte en endaste aning. Kan bli jobbigt imorrn, om inte frisören har nåt  bra förslag.

Har snart druckit en kopp te. Och ätit en bananmunk. Visste inte att det fanns såna. Bananmunkar alltså, munkar vet jag ju att det finns. Såna munkar som man äter menar jag nu då, inte såna där gubbar med konstiga kläder. Munkgubbar.
Eller vad de kallas.
Men iaf, bananmunkar. Nu tror alla att en bananmunk, den smakar banan. Men det kan jag väl inte påstå att den gjorde. Faktiskt så smakade den bara munk. Ätlig munk, inte gubbmunk, för de vet jag inte hur de smakar. Gammalt kanske, gubbmunkar brukar väl vara gamla. Tror jag. Äh, vad jag vill säga är bara att en bananmunk smakar inte banan, så om du är sugen på banan köp då inte en bananmunk, utan köp en banan. Sugen på att äta alltså, inte nåt annat...


Ja, annars kan jag väl berätta att jag har gjort lika mkt idag som de flesta andra dagar, dvs ingenting..
Varit i stallet såklart, eftersom hästar tyvärr inte kan mocka efter sig.. Tråkigt är det, men hästarna måste ju ha rent å fint så det är bara att se till att ordna det. Fast det är ändå rätt skönt att komma iväg till stallet, är ju typ min enda barnfria tid.. Nä, ska man göra nåt vettigt nu kanske?

Kom att tänka på en annan grej, men jag besparar er det nu.. En annan dag kanske.

En liten fin dikt så här på kvällen. Specialskriven just för er.

Ute ligger snön vit och fin,
här inne dånar min diskmaskin
Klockan tickar å närmar sig natt,
i mitt knä ligger min galna katt
Jag är frusen å väldigt trött,
förut åt jag potatis och kött
Ett slut på denna vore bra,
en dikt utan slut är inget att ha
Så mina sista ord i detta rim,
tror de får bli: simsalabim


Godnatt

Svårsövda

Hampus lyckades jag söva vid halv nio, sen vaknade han igen vid kvart över.. Lite amning och en flaska välling så sov han igen vid kvart i tio. Alexander somnade för tio minuter sen.. Kvällarna är verkligen inte roliga nu för tiden, hoppas det blir bättre när han börjar dagis igen.

Var ute å red en runda i skogen idag, Mysigt men kallt.. Scottys polare Lotta och hennes matte var med. Lotta är cool.. :-)
När jag kome hem stod p redo att sticka iväg till coop bygg, men han fick snällt vänta på mig och barnen. Behövde handla lite som jag lyckades glömma sist. Hade t o m varit duktig och skrivit en lapp, så nu fick hem det som var slut och inte massa onödigt. Duktig jag!

Kommande veckan kan bli jobbig känner jag.. Ska klippa mig på tisdag, måste handla och göra pajer och tårtor till dopet, hinna fixa stallet + att jag har en extra häst några dagar att mocka åt.. Men men, det löser sig det oxå.

Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag kryper ner i sängen.


Godnatt


uttråkad..

10 favoriter

Färg: brun, röd, svart
Mat: det mesta jag lagar till..
Band: Guns n roses
Film: vet inte
Bok: Håkan nesser, Michael Connelly
Sport: ridsport
Årstid: höst
Veckodag: fredag
Glassmak: klings jordgubb
Tid på dygnet: natt

9 för tillfället

Humör: glad
Smak: Choklad
Kläder: jeans, tröja, kofta, sockar
Bakgrund:
Nagellack: lila
Tid: 22.10
Omgivning: mitt kök..
Irritationsobjekt: hundens fjärtar..  

8 första

Bästa vän: Linda tror jag
Screen name:
Husdjur: katt
Piercing: öron
Förälskelse: kommer inte ihåg
Musik: hm
Bil: volvo 240
Kyss: ?

7 senaste:

Cigarett: 1½ år sen
Mat: köttgryta, ris, sallad, vitlöksbröd för några timmar sen
Dryck: vatten och te
Biltur: stallet
Kyss: hm
Spelad låt: nåt på radion
Tv-program: barnprogram..

6 har du nånsin:

Dejtat någon av dina bästa vänner: nej
Brutit mot lagen: nja..
Blivit arresterad: nä
Badat naken: i badkar ja, i sjön nej
Varit med i tv: nä
Kysst någon du inte känner: jo

5 nej tack

Kläder: korsett
Mat: lever
Musik: jazz
Dryck: vitvin
personlighetsdrag: hm..

4 saker:

Du gjorde igår kväll: Åt mat, duschade, sövde barn, drack te
Du kan höra just nu: maken, sonen, katterna, teven
Du inte kan leva utan: barnen, djuren, min familj, luft..
Du gör när du har tråkigt: datorn, sover, telefon, tv

3 personer:

Du kan berätta allt för: maken, mamma, vännerna
Du tycker om: min familj, mina djur, mina vänner
Du inte gillar: en viss veterinär, mitt ex och säkert nån mer

2 val:

Kaffe lr te: både och
Vår lr höst: höst för då fyller vi år


1 önskan:

har många men viktigaste är väl att vi förblir friska

som sagt

Andra gången jag klev ur sängen idag hann jag bara få på mig kläderna så ringde det på dörren. Utanför stod mannen som äger en liten väg precis jämte våran tomt.
Det finns 2 infarter till oss, den ena är våran, den andra är inte våran. Från den infarten, förbi vårat skjul och ner i skogen går en gammal traktorväg som ingen använt på väldigt länge. I höstas sa den här karln att vi kunde använda deras mark, bara vi var beredda att flytta undan bilarna när de behövde komma förbi. Självklart svarade vi.
Idag talade han om för mig att det får inte stå bilar där, det ska vara tomt. Nån gång ibland, om vi har besök, då kan det få stå en bil där. Men annars ska det vara tomt ifall de ska förbi.
Det är så skoj när folk ändrar sig. Inte. Jag blir inte irriterad för att vi inte ska parkera våra bilar där, det är ju som sagt inte våran mark, men han kunde sagt så i från början kanske? De åker ner där max en gång om året sa han i höstas..

Jaja, vi sköter våran bit så får de (miss)sköta sin.. Får bli ett staket där längre fram så att man ser vad som är vårat å vad som är deras.


Det snöar ute idag. Jag tycker inte om den här årstiden.. Vill ha vår och värme, NU tack. Skulle bli varmare imorrn sa P, hoppas han har rätt... Ska förhoppningsvis ut med Scotty i skogen imorron, hoppas inget inträffar som ändrar på mina planer..


Nu ska Hampe få lite potatis och majs, höll på att glömma att jag kokar potatis...


See you later, som vi säger i sverige.

Godmorgon

Gick upp för en liten stund sen, för andra gången idag. Var nere å fodrade hästarna i morse.
Den här dagen började inget bra, blir det bättre eller sämre resten av dagen då?

Skriver med en hand, matar ett barn med andra.
Återkommer med mer visa ord senare.. 


Tjillevippen


utmaning

Om dig.

1. Hur mycket är klockan just nu? 14.38

2. Namn? Martina

3. Vart bor du? Mariestad

4. Hur många barn vill du ha? Har 2, kanske blir en till om ett par år.. 

5. Vill du gifta dig? Är redan det

6. Har du ätit sushi? ja

7. Favoritglass? Typ alla klings sorter

8. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? 2 tror jag..

9. Humör? Varierar beroende på sällskap 


Fyra grejjor.

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej

2. Har du en hund? Ja, ett lurvtroll.. 

3. Sover du helst själv eller med någon? Med någon oftast, ibland ensam..
4. Tror du på spöken? Jo, har väl inget val..


SKULLE:

1. Skulle du vilja vara längre?

2. Skulle du vilja väga mer? Bryr mig inte direkt om vikten..

3. Skulle du vilja ha sex nu? Hm, just nu? Nja... Nä.

4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Tja, varför inte?


KAN.

1. Kan du röra på öronen?

2. Kan du slicka dig på näsan? Nä, definitivt inte

3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja, är bäst på det!

4. Kan dina föräldrar lita på dig? Ja...

5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Tja, jag är ju tyst när jag sover?!  

6. Kan du va på en fest utan att dricka? Ja, fast helst inte..

7. Kan dina vänner lita på dig? Ja

8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Har haft, ingen höjdare.

9. Kan du suga? dammsuga? Här är det maken som suger...

10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Hm, finns det nån som kan det??


HAR.

1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Hm...

2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Tror det

3. Har du syskon?  2 yngre bröder

4. Har du någonsin haft sex med någon? Vore konstigt annars, med tanke på barnen..

5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Ja.

6. Har du varit full den här månaden? Nä, inte på över ett år faktiskt..

7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Börjar bli jobbigt

8. Har du borstat tänderna den senaste timmen?

9. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Ja

10.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja

11.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Ja

12.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Nä

13.Har du haft sex med mer än tre personer?

14.Har du ljugit på någon fråga än då? Nä..


Jag skickar denna utmaning vidare till:


Alla som känner för att göra den...


Jävla idiot

Det finns en veterinär i våran stad som jag aldrig tyckt överdrivet mycket om. Efter vad som hände igår hatar jag honom..
Ska inte en veterinär ha några slags känslor för djur? Och djurets ägare?
Jag kommer aldrig någonsin att använda mig av den veterinären, har h*n jour så får det bli en tripp till Skövde ist..
Jävla osympatiska, otrevliga pucko.

Nu ska jag klä på barnen.



Vila I Frid Grynet. :-(

Lurvtroll


jo men visst

Orka. Nä.. Blir så trött, tycker att det är lite jobbigt faktiskt.. Men det är inte mina bekymmer. Inte alls faktiskt. Men för det så kan jag ju få tycka att det är lite jobbigt. Eller? Jaja.. Deras problem. Synd bara att djuren ska behöva lida för att människorna inte kan tänka..


Haft besök här nästan hela dagen. Trevligt. Förutom att vissa är mer morgonpigga än jag.. Hm.Ätit goda piroger, frallor, druckit te, ätit chokladsockerkaka å varit i stallet en sväng.

Nu blir det snart sängen. Fodra hästar imorrn, sen stan en sväng. Sen blir det väl det vanliga, datorn å stallet..

Natti


Recept

Ska skriva ner de. Snart........ En del kan ju låna boken ist, så slipper jag skriva..

Om någon undrar varför jag inte sover än, så är det för att jag väntar på att min sockerkaka ska bli klar.. Gjorde en vanlig sockerkaka med kakao, sen blandade jag i hackad marabou dajm. Hällde smeten i bröad form, och tryckte i center och plopp som jag delat i halva bitar. Den luktar gott..

Gjorde piroger förut oxå. Fyllde de med skinka, purjo och paprika som jag stekte en stund. Blandade i lite chilisås och lät det svalna lite innan jag fyllde pirogerna med det + riven ost. Innan jag satte in de i ugnen penslade jag de med ägg och strödde på pizzakrydda.
Sen har jag ju även hunnit med att baka lite frallor.. Gjorde efter ett recept och la till riven ost och hackade oliver i degen. Innan de åkte in i ugnen penslades de med ägg, sedan strödde jag på havssalt och basilika.
De blev goda! :-)

Allt detta ska väl avnjutas i trevligt sällskap imorrn!

Nu ska kakan ut, sen ska jag duscha å sova.


Muffins

Jordnötsmuffins
Jumbomuffins med choklad
Snabba kolamuffins
Marrshmallowsmuffins
After eightmuffins
Citronmuffins med choklad
Kaffemuffins
Brunvita muffins
Kaffe lattemuffins
Jappmuffins med vit choklad
Passionsfruktsmuffins
Blåbärsmuffins
Kryddiga bananmuffins
Äppelmuffins med strössel
Hawaiimuffins


Skriver recepten på begäran..

skulle blogga nu

Men kom på att jag inte orkar.. 

Dagen har iaf bestått av barn, mat, stall och inte så mkt mer.. 
Både lunchen (pasta med kasslersås) och middagen (panerade fiskbiffar med mos och kall sås) var jättegoda, stallet gick bra, scottys tårta var fin och förhoppningsvis god.

Dagens stora AJ och NEJ: Alexanders misslyckade (tack och lov) försök att peta ut Hampus öga med en plastslev.. 
Dagens lilla aj: Magkatarr.... 

Dagens bästa: Att det äntligen är kväll och att jag snart ska lägga mig i sängen och få lite sömn!

Godnatt 

Kaffe

Hm, nickel i kaffe.. Om man som jag inte tål nickel då, ska man behöva sluta dricka kaffe då? Eller räcker det att köpa de dyrare märkena som inte innehåller så mkt nickel? Fan vad allt ska jävlas och krångla hela tiden.. Orkar fan inte med nånting snart, undrar om det vänder nån gång? Idag är en sån där dag som jag skulle vilja sticka iväg till stallet och bara sitta hos hästarna å gråta tills det känns bättre, men det går inte för de andra hästarna i hagen skulle inte låta mig vara i fred åsså skulle nog de andra i stallet undra om jag satt där å tjöt.. Gick ju bra när mina hästar bodde själva.
Jaja, det som inte dödar härdar... Eller?


Har inte en enda värktablett kvar hemma, skitbra verkligen när man knappt kan röra sig.. Ska ta en liten promenad till stallet vid 4, måste prata lite med en där. Och så måste jag skriva på tavlan, för 3e gången, om Scottys svansrem på stalltäcket. Denna gången ska jag testa att skriva deras namn över, men jag tvivlar ju på att det skulle hjälpa.. Suck.


Nä, nu ska jag sluta sprida negativ energi här.


Hejsvejs

Kärlek


tack och lov

Jag är så jävla glad för att jag inte vänt på Alexanders bilstol, trots all som påpekat att han verkar sitta obekvämt med benen och att han faktiskt är 3 år. Rekommendationerna är att de ska sitta bakåt tills de är 4, gärna längre om det går. Mina barn ska sitta bakåt tills de är för långa.
Nu klarade han sig helt oskadd, mkt tack vare hur han satt. Framåtvänd är det inte säkert att hans nacke klarat den smällen..

Vänd inte på era barn för tidigt, även om det är 100 ggr jobbigare och krångligare med en bakåtvänd stol, så är det värt det när olyckan är framme. Det barn som överlever en olycka bakåtvänd kunde dött om det suttit framåtvänd..

Så, nu var jag färdigbloggad för idag. Har för övrigt ganska ont i mina armar, axlar och nacke..

helvete

Blev ingen pulkaåkning, vi hann 3 km innan P som åkte i volvon fick bromsa för djur på vägen, och jag bakom i audin med solen i ögonen körde på honom..
Blev en rätt bra smäll, barnen började skrika å jag fick panik. Fick ut ungarna å ringde 112, så efter ca 20 min kom det 2 ambulanser, 2 brandbilar, 1 räddningsbil och bärgare.. Jag och barnen åkte med i ambulansen till jouren och p fixade undan bilarna. Nu är vi hemma igen och alla mår bra, jag ska in å röntga min hand imorrn bara.

Nu känner jag att det är färdigbloggat för idag..

Kram

söndag

Sitter å käkar lite, ska ner å fodra hästarna sen ska vi iväg å åka pulka.

Gårdagen.....

Tar det sen.

Baj så länge.


Utmaning

Fick en till utmaning, av johanna.


Du är UTMANAD! Sök på google efter ditt namn o ta den första bilden. Så kommer du se ut om 30 år !



Ja, varför inte... Haha! :-)



Jag utmanar: Hanna, Ida, Emma, Anni, Susanne, Therese

Utmaning

Blev utmanad av Anni
Ska skriva ner mina 8 värsta ovanor.. Kan bli svårt, inte för att jag inte har några, utan att bara välja ut 8..

1: svär alldeles för mkt..
2: stressar alldeles för mkt..
3: äter för mkt godis
4: ger mig aldrig, även om jag vet att jag kanske har fel.. (fast det har jag ju aldrig..)
5: säger "typ" hela tiden, typ...
6: orkar aldrig plocka undan hemma, så mina kläder ligger lite överallt
7: slänger massa skit i bilen å orkar aldrig städa..
8: kommer nästan aldrig i tid till nåt..


Jag utmanar:

Hanna

Johanna

Therese

Emma

fredag den trettonde..

Fast jag har klarat mig ganska bra ändå idag.. Men dagen är ju iof inte slut än.
Blir nog inte så mkt skrivet idag, mina armar känns som bly.. Ont i huvudet har jag oxå, tog 2 alvedon för en stund sen och har precis duschat. Hoppas det ger sig snart.
Imorrn ska jag ner å fodra hästarna vid halv åtta, sen hem å käka lite frukost. Vid tio kommer silaget, å efter det blir det hem till mor å far för att tapetsera.

Bjöd Hanna på lunch här idag, pasta med lax. Skriver hur jag gjorde ifall nån vill veta.. Gott var det iaf.

Stek laxen, jag hade 4 st portionsbitar.
Smält margarin (50 g) i en gryta, rör i mjöl (3msk). Häll i mjölk, grädde och creme fraiche (2 msk). Koka upp och koka några minuter tills mjölsmaken försvunnit. Häll i mjölk/grädde under tiden till det är lagom tjockt. I med fiskbuljong, peppar, aromat och dill tills det smakar bra. Dela laxen i mindre bitar och lägg i den i såsen, rör om och servera med pasta.
Som vanligt har jag inga exakta mått, det som står är på ett ungefär.. Man får prova sig fram.

Nu ska jag dricka upp mitt te, mata djur och sen blir det väl sängen.. Tidigt men jag är trött som fan, både i huvudet och kroppen...

Så godnatt då allihopa!

torsdag

Äntligen sover båda mina killar, Alexander stod emot länge men tillslut somnade även han. Hampus var inte speciellt trött han heller, han somnade runt nio efter lite amning. Vetefan hur det ska gå att få honom att somna när jag slutar amma.. Han tar ju inte napp heller, har provat massa olika men han vägrar så nu skiter vi i det.



Såhär glad och pigg var Hampus vid halv nio ikväll, han hade ingen lust att sova med andra ord.. Sötgrisen.



Lyckades få tag på silage idag, i granngrannbyn typ.. De kör hem 3 balar åt oss imorrn, tjejen har hästar själv som äter av det så det är säkert bra. skulle någon bal vara dålig så får vi en ny utan problem dessutom, skönt att veta. Så nu var väl det problemet förhoppningsvis löst. Ska vi bara hitta halm oxå..

Nu ska jag ta en kopp te till, sen blir det sängen.

Natti

Underbara!!


Krångel

Fan va krångligt d ska va å hitta bra hö eller silage då! Nu åker vi på att byta, IGEN! Kul, lr inte.. Här i byn finns det inget kvar, bönderna har sålt sina balar. Det vi köpte sist nu har varit dåligt, å den gubben är så snål så det är ingen idé att ringa å kräva en ny bal.. Sista balen vi köpte hade han öppnat när vi kom, å den såg bra ut där. Sen när vi öppnade hela balen så var den möglig på sina ställen, och hade jäst.. Skitskoj verkligen.
Nu har vi kanske fått tag på annat silage, fast då väger de balarna mkt mer å då hinner de bli dåliga.. Aja, på nåt sätt löser det sig säkert..
Kan det bli vår snart kanske?!

Ska fixa lite lunch till mig å Alex nu, Hampus sover.. Svärfar skulle komma hit en sväng tydligen, sen ska vi till Skövde vid 2. 
Hittade ett recept på en lättgjord och god kaka förresten, kommer här:


200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
250-400 g bär, tex hallon,
blåbär, röda vinbär
50 g mandelspån


Smält smöret i en gryta. Låt det svalna och rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet. Häll i långpanna med bakplåtspapper. Fördela bären över och strö över mandelspån.
Grädda i 175 grader i ca en halvtimme.
Dra ur kakan och lägg långpannan över så att kakan får svalna övertäckt. Skär den sedan i rutor och ät!!

Cheesecake med passionsfrukt

200 g digestivekex
100 g mjukt smör eller margarin

Fyllning
4 dl crème fraiche
2 ägg
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 msk äkta vaniljsocker
5 passionsfrukter

Garnering
1 dl vispgrädde
1 passionsfrukt

1 Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.

2 Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.

3 Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca   30 min.

4 Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.

Jag bytte ut äkta vaniljsocker mot 1 vaniljstång + 1½  msk vaniljsocker. Ökade dessutom på sockret med någon matsked.

utmaning

Blev utmanad av Hanna..


UTMANING!
Gå in på Mina bilder.
Ta fram 6:e albumet.
Välj 6:e bilden och lägg ut i bloggen. Skriv lite om bilden.
Utmana 6 st av dina vänner och kompisar att göra detsamma.
Lycka till!







Spiny devils, en av alla skumma djur jag haft.


Jag utmanar:

Ida
 
Therese
 
Anni
 
Susanne
 
Johanna





kommer inte på nån mer...

dagens mat

Bara för att det var så gott..

Nudlar med grönsaker

koka nudlarna
stek valfria grönsaker i olja, jag hade blomkål, broccoli, champinjoner, paprika, purjo.
ner med nudlarna i stekpannan när grönsakerna börjar bli klara.
på med ostronsås, wokkrydda, salt, pepparmix.
klart!
enkelt och supergott! det var lunchen, till middag blev det stekt falukorv, kokt potatis och senapssås. gjorde pizzasallad oxå, den blev sådär superdupergod som bara min pizzasallad kan bli, haha. gott var det


Tack Hanna!!

Dagens skratt, underbart!  :-D

Dagen har varit helt okej, förutom att mina handleder värker så jag börjar tjuta snart.. Men jag ska ta en varm dusch så fort jag bloggat klart och matat djur. Ska till sjukhuset och kolla Alex hals imorrn, upp tidigt imorrn så det är väl lika bra att krypa ner i sängen tidigt idag.

E var här förut och testade på att vara barnvakt. Det gick jättebra, jag vågade tom lämna de en stund för att ta in hästarna. Fast P var ju på övervåningen så helt själva var de ju inte.. Alex hade jättekul iaf, han började gråta när hon skulle åka hem... Söt han är!

Nu orkar jag faktiskt inte skriva nåt mer, värker för mkt...


Återkommer imorrn.

ovälkommen nattgäst

Var på väg upp inatt för att skriva ett inlägg om min ovälkomna besökare, men tillslut segrade sömnen. Det inlägget hade väl låtit ungefär såhär: "svordom, svordom, svordom, ångestsvordom, svordom..

PANIKÅNGEST. Jag är mer rädd för ångesten än vad jag är för nåt annat. FAN försvinn härifrån! Jag har inte tid eller lust att lägga min tid på massa onödiga ångestattacker. Jag har annat att göra. Inatt ska jag mota bort den innan den hinner börja jävlas. Jag har vunnit över ångesten förut, jag ska klara det igen.

Nu ska jag läsa tidningen.

bullar och skogspromenad

Alexander ringde sin farmor och bjöd hit henne på bullar idag, skitbra för nu är det städat här hemma oxå! Hon frågade om hon fick röja lite, varsegod sa jag. Så hon städade upp i köket, diskade, dammsög överallt och vattnade blommorna. Behöver jag säga att jag gillar min svärmor?!

Bullarna blev jättegoda, har ätit lite för många tror jag.. Men jag bakar inte så ofta så det är väl lika bra att passa på att äta. Får väl baka nåt mer i veckan antar, P kom hem med en himla massa jäst. Vet inte om det var en pik kanske...

Jag och Alexander passade på att ta en skogspromenad medans svärmor var här. Eller hon mer eller mindre tvingade ut oss.. Hon tyckte att A behövde komma ut å få lite frisk luft så hon passade Hampus medans vi knatade iväg. Tog med oss den lurviga oxå, han gillar snön kan man säga..
Var nog bra att komma ut lite, A slocknade innan klockan åtta idag. Och strax före nio somnade nästa, så jag sitter och njuter av mitt te och en bulle just nu. Ska ta en bulle till, sen blir det nog sängen.

Ska iväg och hämta silage imorrn igen, sen kommer ju min barnvakt vid tre. Hon ska passa barnen lite medans jag är hemma, se så det funkar bra innan hon är ensam med de.

Nepp, bulle sen sova!
Godnatt

bullbak

Jag och Alexander ska baka lite bullar sen. Blev så sugen på nybakta bullar, åhh va gott det är!
Pierre är å handlar nu så vi ska väl börja så fort han kommer hem.

Det blev ingen melodifestival för mig igår, vi fick finbesök från källby så vi skippade tvn. Lika bra det har jag hört..
Förutom bullbak så händer det nog inte mkt idag, stallet såklart men inget annat spännande.
Lika bra att jag tar det lugnt idag iof, för fy vad ont jag hade igår. Fick ta 2 alvedon och en riktigt varm dusch, då släppte det lite.

Nu vaknade Hampus, matdax.

vad blir det för mat??

Tror att det får bli varma mackor ikväll. Orkar lixom inte göra nåt annat..

Har varit i stallet en sväng nu, skulle mockat fast det hade gulliga E gjort! Mockade en annan box ist, A har maginfluensa så det kan väl vara skönt för henne att slippa då.


Susanne och Peter var här igår, jättefina presenter hade de med sig till killarna! Tack så jättemycket! Kexen är nästan slut.. :-)

Nu ska det göras mackor, lillkocken tjatar.

en alldeles vanlig lördag

Sov till halv tio, gick upp å käkade frukost å plockade undan lite. P åkte till skövde för att hämta bildelar, jag och barnen orkade inte åka med. Vid halv tolv åt Hampus lite mat, sen bäddade jag ner honom i vagnen å tänkte att jag skulle ner å fixa stallet medans han sov. Men som de flesta vet så gör barn oftast inte som man vill, så jag får gå ner och mocka när P kommer hem vid fyra.. Maten hann jag göra ordning iaf.

Alexander vill gå till skogen så vi gick dit ist, då somnade självklart lilleman. Vagnen skumpade så jag var rädd för att han skulle få hjärnskakning, men han gillade det tydligen.
Blev en liten promenad bara, sen gick vi hem för att fixa lite lunch. Idag blev det: Köttfärsjärpar (köttfärs, creme fraiche, salt, mexikansk krydda, vitlök), råstekt potatis med alpnärings örtsalt och en enklare variant av tzaziki= creme fraiche, riven gurka, vitlök, napolitane, salladskrydda. Kryddor från alpnäring såklart.. :-)


Ikväll är det ju tydligen melodifestival.. Kan inte bestämma om man ska se det eller inte. Men förmodligen finns det väl inte så mkt att se på tvn, som vanligt, så det lutar väl åt att det blir schlager. Alexander lär väl gilla det iaf. Han brukar ha mkt bestämda åsikter om vad som är bra eller inte bra.

Kanske skulle passa på att hänga upp lite tvätt medans Hampus sover, kaffet är snart klart oxå.

Återkommer väl senare, lär ju tröttna på schlagermusiken..


smart konstaterande

Alexander låg och pratade om våran övervåning igår när vi lagt oss, vad de har gjort där uppe och vad de använt för verktyg. Så säger han: mamma, katterna får ju inte vara där uppe. Nä, det får de ju inte, svarar jag. Alexander: Nä, för då får de flisor i ögonen när pappa sågar. Öh, just det, det är ju därför de inte får vara där... Haha.

Har varit nere och gett hästarna hö, mockade och gjorde klart så det är bara att sticka ner å släppa in sen. Alexander följde med ner, han åkte på sin kälke. Han har tjatat om att det ska bli snö så att han kan åka, får passa på nu för snart är väl snön borta igen..

Nu ska jag värma lite supergod kyckling/currygryta å ris till mig och Alexander.

höll på å glömma...

Läkaren ringde idag, allergitestet var negativt. De är inte allergiska! Skönt! Jag trodde inte det heller, men lite nervöst har det varit att vänta på resultatet ändå. Tänk om de skulle varit det, vad skulle jag gjort då? Gjort mig av med djuren såklart enligt alla andra, men det är inte så bara för mig. Gamlekissarna är 11 år i år, vem vill ha en så gammal katt? Å förresten ger jag inte bort mina djur hur som helst, så det hade blivit jävligt jobbigt.. Men nu slapp jag ju det problemet!

Nästa gång de är sjuka å hostar ska jag ringa vc igen, hon ville lyssna på de ordentligt då. Förhoppningsvis kan vi få bättre mediciner då så att det blir lättare för både barnen och oss.

Sen ringde även fotografen på kss idag, så på onsdag ska vi dit och fotografera Hampus huvud. Skönt att det händer nåt. Sen är det bara att vänta på vad plastikkirurgerna på sahlgrenska säger.
På tisdag ska vi till öron-näsa-hals med Alexander, kanske blir operation för honom.. Fy vad jobbigt, för mig alltså.. Tror de får söva mig oxå då...


Blir mkt sjukhus ett tag, men men.

Nu vaknade Hampus, han vill förmodligen ha käk..

Godnatt


senare samma dag....

Gick å la mig en stund till i morse, vi somnade om allihopa å vaknade halv elva. Skönt att sova länge.
Har gjort mer mat till Hampus, jordärtskockspuré, fruktpuré och katrinplommonpuré. Halva frysen består av barnmat nu.. Men det faktiskt kul att göra egen mat, inte för att det är något fel på barnmatsburkar (oftast inte iaf) men inget slår hemlagat! Havregrynsgröten gillade han doch inte, har gett honom köpt gröt till att börja med, men det är väl bara att fortsätta testa. Tillslut slinker den nog ner.

Sitter och vänta på P nu, han åkte till affären. När han skulle betala så funkade inte hans kort, så han fick ställa kassarna och sticka ner till banken.. Kul.
Ska göra kycklinggryta å han skulle handla med lite grejer till den. Jag är hungrig!

Igår gjorde jag köttfärslimpa, det var gott. Hade hjälp vid grytorna av min lilla kock Alexander, han provsmakade och kryddade och kom med diverse förslag.. Tillslut passade det hans smaklökar! :-)

Nu kom P, nu ska det lagas mat!

Uppe med tuppen

Kanske inte riktigt men det känns så. Jag brukar ju inte vara uppe tidigt i vanliga fall. Har varit i stallet på morron å fodrat hästarna, och gjort en snöängel.. Det var kallt, men den blev fin!

Funderade på om jag skulle krypa ner i sängen igen, eller göra en kopp te å sätta mig vid datorn en stund, tebegäret vann.. Fattar inte vad det är med te som gör att jag bara måste ha? När te t om lokar mer än min varma, sköna säng, då är det nåt skumt...

Nä, nu ska jag kolla igenom MT (på nätet såklart), sen ska jag mata min lillkille som ligger å babblar i sängen för tillfället.

Återkommer senare.

en trevlig dag

Har inte bara suttit inne å ugglat idag, fick besök vid ettiden. Mycket trevligt, var jättelängesen jag träffade Ida så det var kul! Liten skogspromenad  hann vi med oxå, kallt men skönt. Måste komma ut å gå oftare.. Nån som vill följa med nån gång kanske??

Förutom Idas besök har det väl varit ungefär som vanligt idag, fixa mat, mata barn, byta på barn, söva barn å sen en snabb stallvisit för att mocka å släppa in. Var mkt att mocka idag, men nu är det så rent å fint så. Kom även på att det är torsdag imorrn, jag å H har utsläppet ihop. Jag sticker ner å fodrar vid halv åtta, så släpper hon ut en timma senare. Perfekt att dela på det.

Jag har försökt söva min lillskit i ungefär en timma, men han tyckte inte alls att man skulle sova ikväll.. Varje kväll när barnen somnat och djuren fått mat brukar jag sätta mig vid datorn med en stor kopp te. När man blir sugen på nåt och inte kan få det på en gång, då blir man bara mer och mer sugen.. Så nu sitter Hampus hos sin far å ser på tvn, å jag dricker äntligen mitt efterlängtade te. Jupp, jag gav upp sövningen. Orkade inte, jag dreglade nästan av te-abstinens till slut... Förhoppningsvis är barnet tröttare om en stund så att jag kan göra ett nytt försök, om inte hans far får ett ryck...


Hampus har förresten ett nytt läte, han säger ahhhh fast med hes "whiskeyröst"... Hela dagrna låter han så. Hoppas han tröttnar snart.


Nu är snart mitt te slut, å jag är fortfarande sugen... Jobbigt, ska man ta en kopp till då lr låta bli och vänta tills imorrn? Ska nog fundera på det i några minuter medans jag ger råttisarna mat.


Godnatt

sovit gott!

Hampus har sovit ganska bra inatt, från 21 till 02, då åt han lite sen somnade han i sin säng igen. Vid 05 vaknade jag med ett ryck å undrade varför inte Hampus vaknat, han brukar äta vid halv. Låg vaken en stund och efter 5 min så vaknade Hampus oxå. Sen var han klarvaken.... Ville inte sova i sin säng, så han fick sova hos mig resten av natten.

Får se vad som händer idag, besök kanske??
Nua ska jag äta upp min frukost iaf.


Såsen:

1 dl majonnäs
½ dl matlagningsgrädde
½-1 dl creme fraiche
ca 2 msk senap
ca 1 msk sirap
1 msk finhackad lök
salladskrydda
aromat
persilja

Rör ihop allt i en skål, krydda och smaka av. Har absolut ingen aning om hur mkt kryddor jag använder, man får prova sig fram å ta lite i taget. Måtten är bara på ett ungefär, det kanske kan behövas lite mer av något.


Nepp, tror att det är någon som behöver sova en stund innan lunch.

då var det kväll igen..

Hade tänkt duscha å krypa ner i sängen å försöka få Hampus att somna, men medans jag duschade så hade P lyckats söva honom. Så då kan jag väl lika gärna skriva några rader.
Är klar med inbjudningskorten till dopet, ska bara ha kuvert å frimärken sen ska de skickas iväg.

Började fundera på dukningen förut, nu kommer jag inte kunna släppa det förrän jag bestämt mig..
Är inne på att ha: Mörklila duk, ljust lila/grå servietter, lila tulpaner och lila och gråa blockljus i olika storlekar på fat. Färgtema grå/lila om nån undrar... :-) Ska väl fundera ett tag till innan jag bestämmer mig helt. Om nån vet vart det finns färgade (lila) pappersdukar blir jag glad!

Hade skrivit massa mer men mitt jävla mobila bredband la av som vanligt så bara hälften fanns kvar när jag loggat in igen..

Iaf, tack Hanna för mockningen, jättesnällt!

Kvällens middag: hemmagjorda fiskpinnar, kokt potatis, kall sås och ärtor. Såsrecept kan jag skriva imorrn om nån e intresserad.

Nu blir det sängen för mig.


Therese, hoppas allt gick bra i Lund.


Kom på lite till

Alexander såklart..

Jag står i köket och skalar potatis, A står bredvid mig. Efter en stunds tystnad säger han: Men mamma, du ser inte så gammal ut faktiskt. Öh, tack, eller vad säger man? Efter ytterliggare nån minut: Mamma, du är faktiskt snygg!
Å där bröt jag ut i asgarv..

En till: Hade fått hem mina nya gardiner till köket. Ropade på A när jag satt upp de. När han kom ut i köket stannade han, blev tyst en stund och sa efter en stund: Oj, wow! Vad vackra de är! Precis vad man väntar sig att en 3åring ska säga eller?!



Nu ska jag dricka upp mitt te å läsa klart tidningen.

Förresten, Hampus har sovit i sin säng, HELA natten!! :-)

rockring

Det ville min son ha av min mor. Hon var i örebro igår å frågade Alexander om han ville ha nåt, ja en sån där ring som man har runt magen å gör så här med, svarade han samtidigt som han gjorde nån slags juckande rörelse..
Så hon köpte det, en blinkande sak. Och nu är Alexander jättearg på sin rockring för han kan inte få den att snurra runt magen hur mkt han än försöker. Hihi.

Han är ganska rolig min son.. Vet inte var han får allt ifrån, lr jo d vet jag nog kanske.. Mkt kommer från tv, resten är väl från oss då.. I lördags var han med P å rev på övervåningen. Då lät det så här:

A liggandes på golvet: pappa, tänker du på samma sak som jag?
P: Vet inte, vad tänker du på?
A: Att vi måste riva här!
P: Hm, a det har du faktiskt rätt i!

Det roliga var att det faktiskt måste rivas där på riktigt, blivande byggherre kanske?!

Nu ska A i säng.


mitt vs hans

Gissa vad som är viktigast.. Japp, han såklart. Medans jag sitter här med ungarna varenda dag, förutom den timmen jag är i stallet (men bara för att jag verkligen måste...), så har han hundra andra grejer han måste göra. Ok, huset måste bli klart, men sen spelar han bandy 2 ggr i veckan. Tänk om jag kunde få 3 timmar 2 ggr i veckan att vara i stallet på, utan massa suck å stön. Som det är nu stressar jag som ett djur för att bli klar så fort som möjligt så att han ska kunna fortsätta med sitt. Konstigt att jag är sur å grinig sen då.. För det får man ju höra, fan va du e sur jämt...
Jag kanske skulle bli trevligare om jag fick göra något utanför huset nångång!
Seriöst, jag älskar mina ungar hur mycket som helst, men för att kunna vara en glad mamma måste jag komma ifrån ibland.

Men det ska bli ändring. Har inte han tid att ta hand om sina egna barn, så får nån annan göra det ist. Ska kolla med en tjej om hon har lust att va barnvakt ett par ggr i veckan, så kan jag ta hand om mina hästar utan stress.


Nu kom han hem, å vet ni vad? Jag måste skynda mig till stallet, för han har lite att göra. Suck...

söndag

Sovit dåligt som vanligt.. Förutom att sitta här så håller jag på å steker blodpudding till Alexander och kokar potatis till Hampus. Lillkillen sover i vagnen, Alex leker på rummet. P håller som vanligt på uppe..

Måste ringa om silage oxå, han svarade inte igår sen glömde jag bort å ringa igen. Se om vi kan hämta imorrn kanske. Ska ringa S oxå om numret till hovslagaren, funkade inte med han som verkade de sist. Hovarna blev förjävliga, var tvungen att sätta skor på O å det har han aldrig behövt förut..


"Plodpluddlingen" e snart klar, ska väl koka lite nudlar lr nåt till mig..


RSS 2.0