kvällen

Har fixat färdigt den sista maten till Hampus, det sista ligger i isfack nu innan det ska ner i påsar. Körde igång en tvättmaskin förut, fan va tvätt det blir med 2 ungar i huset! Tur att man har egen maskin.

Killarna ligger i sina sängar, den lilla sover å den stora sover förhoppningsvis snart.. 2 bråk blev det ikväll, ett innan han skulle lägga sig å ett strax efter att han lagt sig. Men nu ligger han i sängen iaf. Hampus somnade i sin säng ikväll igen, la honom å gav ersättning tills han somnade. Köpte en ny napp idag, den är utforfad så att den påminner om en bröstvårta.. Förhoppningsvis funkar den. Är trött på att användas som napp på nätterna.. Han tog den förut iaf när han vaknade till, å somnade om med den i munnen. Alla andra nappar vi testat har han fått kväljningar av.

Imorron ska jag upp vid sju, ner å fodra hästarna så släpper H ut de. Ska försöka komma ihåg att kasta in S täcke i maskinen oxå, tvättat en gång men luktar fortfarande bajs..

Nu är det nog dax för sängen för min del, är rätt trött..


Godnatt

Skövde

Jag, mamma å barnen åkte till "storstan" på fm, hälsade på svärmor i hennes nya lägenhet och sedan till maxi.
Hittade kläder till alexander till dopet, gråa byxor och en rutig skjorta. Har en lila tshirt hemma han kan ha under.
Handlade med grejer till hampus-mat oxå, så nu är frysen full med lite allt möjligt gott.

Nu kom maten, kebabrulle!


Trevlig kväll!

Tillbaka

Orkade verkligen inte stressa i stallet, jag började med att avreagera mig på H en sväng när jag kom dit. :-) Tack för det! Skönt å få ur sig lite ibland. Hatar verkligen det här, jag älskar vårat hus, men det får gärna bli klart snart så att jag kan få ha ett liv förutom hemmet å barnen.. Får värstingångest för att jag aldrig hinner rida Scotty.

Å nu vakna Hampus så jag ska väl ta hand om honom en stund då.


Trevlig fredagkväl på er.

4 månader idag!!

Tiden går fort! :-)

Igår hade Alexander ett av sina som tur är sällsynta utbrott. Jävlar vad den ungen kan skrika! Tur att han inte gör det så ofta.. Han är ju ganska snäll och lydig i vanliga fall, men ibland slår det över på honom oxå.

Hampus snorar fortfarande, å hostar. Ringde sjukhuset i morse, men vi ska avvakta.. Deras standardsvar.
Kunde prova att ge honom lite bricanyl, å vatten att dricka som löser upp slemmet lite.

Nu kom P ner å sa att jag kan ta stallet på en gång. Så snällt. Återkommer senare.

fisk å potatis

3 pangasiusfileér, lägg de i en form. Vispa ihop 1 dl grädde, 2 dl mjölk, 2 dl creme fraiche och 2 msk mjöl. Smula i 1 fiskbuljongtärning, krydda med pepparmix, persillade och aromat. Häll blandnigen över fisken och servera med kokt potatis och riven morot.



Det var våran middag idag. Nu har djuren fått mat, jag ska duscha och lägga mig å se på tv en stund.

Natti


Puré

Idag ska Hampus få prova på lite majs/potatispuré till lunch. Fick några burkar av C, testar med de innan jag börjar göra egen mat. Måste få ordning i frysen oxå, får inte in nånting där annars. Tror att det finns plats i den andra frysen så jag får lägga en del där.

I måndags när jag kom hem från sjukhuset fick jag för mig att någon varit inne i huset... Fick panik och ringde min ena bror som kom hit. Han tog med sig hunden och ficklampa å kollade så att alla fönster var hela. Det var de, så nä de kom in vågade jag mig upp på övervåningen för att kolla. När jag tryckte på strömmen där uppe drog radion igång på högsta volym, höll på att ramla ner för trappan, blev livrädd. Det var självklart ingen där, å alla fönster var haspade inifrån.
Hunden var ju hemma oxå när vi var iväg, kan inte tänka mig att man går in i ett hus där det står en 50kilos hund å skäller..

Slutade iaf med att mamma ringt till min andra bror å bett honom sova här, så det gjorde han. Han fick en matlåda att ta med till jobbet som tack, korv å mos.

P fick ta tåget hem igår, hans rygg klarade inte av att jobba... Lyfta 60kilos glas med en halvkass rygg är väl inte det bästa. Han fick en akuttid till vårdcentralen och var in dit idag på morron, men de vet inte va det kan vara. Blir väl sjukgymnastik i väntan på magnetröntgen.


Min stora kille ligger på golvet å ser på tv nu, å den lilla sover i vagnen. Jag har precis druckit en kopp kaffe. Funderar på om jag ska springa ut å kolla om posten kommit. Har ju lådan tvärs över vägen, nära å bra.




Kanske blir några mer rader senare..

supergod!

kladdkaka med havregryn

smält 300 g smör. blanda i 5 dl socker, 2 dl havregryn och 4 ägg. rör sedan i 3 dl mjöl, 1½ dl kakao och 1 msk vaniljsocker.

bred ut smeten i en långpanna, använd bakplåtspapper så att den inte fastnar. grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
ät som den är eller med grädde.


Idag har vi varit på kalas, och jag har varit i stallet. Båda ungar hostar fortfarande, annars verkar de vara ganska okej. Tröttare än vanligt är de iof, men det är väl inte så konstigt.

Ska fixa ordning här hemma lite nu, ska ner å fodra ikväll å sen sova.

puss

Stina!

Blir det bättre så här då?

½ paket torsk
2 laxbitar
en morot i skivor
2 dl skuren vitkål
5 cm purjo
10-15 frysta broccolibuketter, delas i mindre bitar
3 nudelplattor
4 msk creme fraiche

Jag mäter aldrig när jag lagar mat, skitsvårt att förklara för andra när de vill ha recept.. Detta är väl på ett ungefär hur mkt jag använde.


Igår blev det lite mer lättlagad mat, fläskfilé i sås och potatis. Skivade köttet och stekte det i stekpanna. Vispade ihop 3 dl grädde, 2 dl mjölk, ca 1 dl creme fraische, ½ dl mjöl, 2 msk senap och kryddor ( buljong, salt, pepparmix, chili) i en skål. La köttet i en gryta och hällde i mjölkblandningen. Kokade på låg värme i ca 20 min. I med soja för färgen och smaka av med mer kryddor. Klart!


Idag har jag och barnen varit med mamma till veterinären med hennes katt. Gick bra, uvi förmodligen så hon fick medicin. Alexander är inte bra än så resten av dan har vi bara suttit hemma å slöat.. Rätt gött iof. Hämtade jotexpaketet oxå när vi ändå var ute å åkte, så nu har jag nya gardiner i köket. Skitsnyggt!
Stressade ner till stallet vid fyra, då hade min jättegulliga medryttare mockat och gjort ordning maten till båda 2. Så det var bara att snacka lite skit en stund innan jag halkade hem igen. Väl hemma lyckades jag övertala P om att hämta pizza, gott!

Imorrn är det kalas för pappa å brorsan. Ska baka en kaka på dan innan vi ska dit, bror ville hellre ha det än tårta..
Nu är det nog dax för lite alvedon till Alex igen... Suck.

Natti

oj vilken natt...

Hampus har varit genomförkyld hela natten, har sovit 1½ timme.. Han vaknade vitt ettiden, då hade jag inte hunnit somna än. Han snorade massor så jag gick upp och gav han näsdroppar och satte mig i vardagsrummet en stund. Sen satte han igång att bajsa, så det var bara att byta blöja. Gick in å la oss runt 2 igen, ammade i ungefär en halvtimme sen somnade han. Då vaknade nästa unge, och kom å la sig hos oss. Halv fyra hade jag inte somnat än, då vaknade Hampus igen å snorade. Upp igen å tog näsdroppar, sen satte jag honom i babysittern å bäddade ner mig i soffan. Jag somnade vid halv sex, å vaknade kl 7 när klockan ringde.. Blev inget dagis för Alex idag.

Nu ska jag snart dra ner till stallet, mocka å ta in hästarna.

Idag

Gick upp halv åtta, åt frukost och körde Alex till dagis. Väntade kvar i ullervad tills affären öppnade så att jag kunde ta ut pengar till hovslagaren. Halv elva gick jag, Hampus och Mozart ner till stallet. Hästarna var uppe hos oss så jag tog med O på vägen. Hovslagaren kom lite senare än vad han sa, så när han var klar fick jag springa hem, slänga in Hampus i bilen och kasta mig iväg till dagis. På em kände jag att jag var tvungen att göra nåt, så jag tog med mig Hampus och gick ner till stallet. Blev kvar i nästan 2 timmar.. Under tiden hann jag fundera ut vad vi skulle äta: fisksoppa med nudlar. Alldeles egenpåhittad :-) Den blev jättegod och jag gjorde såhär:

½ paket torsk
2 laxbitar
en morot
lite vitkål
purjo
broccoli
nudlar
creme fraiche

Koka fisken i vatten med lite fiskbuljong. Koka i en annan gryta morötter och vitkål. Dela sönder fisken när den är färdigkokt, och häll i morötterna och vitkålen i fisken. Släng i purjo, broccoli och nudlar, koka tills nudlarna är klara. Krydda och rör i några skedar creme fraiche. Jag kryddade med persillade, chilimix, muskot, aromat och salt. Den blev supergod!

Imorrn ska jag lämna Alex på morron, sen åka å handla lite. Måste köpa hästmat och brodd oxå, blir lite halt för O annars. Nu ska jag stoppa lilleman i sängen, ska spysanera honom lite först bara..

Puss å kram

grattis pappa!

57 år idag, snart pensionär ju. Idag har vi varit i stallet, Alexander har ridit. Gick bra ända tills jag började ställa lite krav på gonom, då skulle han kliva av.. Käkade pannkaka till lunch idag, Alexander åt som en häst. Middag blev en gratäng, tog vad jag hade hemma typ. Skivade potatis som jag kokade i grädde, mjölk, creme fraishe och kryddor i 10 min. Stekte kycklingfilé som jag skurit i tjocka skivor, och bacon i bitar. La potatisen i botten på en form, skivad morot och purjo, bacon och sist kycklingen. sen hällde jag över gräddmjölkblandningen som potatisen kokat i. 175 grader i ca 40 min i ugnen, sen var det klart. Supergott blev det. Gjorde en vanlig sallad till, och en vitkålssallad med creme fraishe, majonnäs, senap och kryddor.
Nu sitter jag och äter en frukt som jag glömt namnet på, ser ut som en grapefrukt fast större. Ganska god iaf, lite sur men inte så att det inte går att äta. Ska krypa ner i sängen när den är slut, kanske får några timmars sömn innan det är dax att mata lilleman.


Godnatt

farmor sjuk

Mamma ringde för en stund sen, farmor hade ringt å var jätterörig å sa att hon blödde. Hon visste inte vart hon blödde, men det var massa blod iaf. Mamma ringde till nattsköterskan som skulle åka dit och kolla henne, sen ringde hon till oss och bad pierre köra in pappa. De hade druckit vin så de kunde inte köra själva.. Farmor ringde en gång till och medans mamma pratade med henne så svimmade hon. Nu sitter jag och väntar på att Pierre ska ringa, de väntade på att sköterskan skulle komma. Nu ringde han precis, hon får vara kvar hemma så skulle sköterskan kolla till henne inatt. Ska klä på mig nu så att jag kan sticka ner till stallet när Pierre kommer hem.


ompa bompa klia mig i......

Idag var det jag som vaknade först för ovanlighetens skull. Gick upp vid åtta å gav katterna mat å tände i spisen. Gjorde ordning ersättning till Hampus å lade mig en stund till medans han åt. Pierre åkte till tippen med ännu ett lass och jag å Alex åt frukost. När P kom hem gick vi ner till stallet allihopa, skönt att ha det klart. Nu sitter vi å käkar korv me bröd, Alexander ville ha det till lunch. Ikväll blir d tacos, Alexander som bestämt det oxå.. Fast det gör inte mig nåt, älskar tacos! Ska lägga Hampus en stund nu, han har bara sovit en halvtimme sen han vaknade i morse.Kanske kan blunda en stund jag oxå..

Letex

Jag, mamma å  barna åkte iväg till letex efter att hon slutat jobbet idag. Hittade inte så mkt, men köpte iaf en tunika, ett linne, ett par jeans och en mössa till mig, en body och en mössa till Hampus och kalsonger till Alexander. 219 kr gick allt på. Skyndade mig ner till stallet när jag kom hem, det var mockat hos O, maten och silaget var klart och Emelie var där så hon skulle mocka hos Scotty oxå. :-) Skönt å slippa ibland. Ska ner om några minuter å fodra.
Ringde prästen idag om dopet, men han var upptagen å skulle ringa tillbax. Han har inte ringt idag så hoppas han ringer imorrn då. Har kollat med faddrarna nu iaf å båda 2 ville vara det.Nu är det bara att bestämma datum och mat då. Och kläder, vill ju inte ha dopklänning, tycker att det är skitfult.. Men det löser sig väl.

fläsk med löksås

åt vi igår. Gott gott. Idag blir det nog pannbiff, eller fisk, kan inte bestämma mig riktigt.. Fast det blev massa potatis över igår å det är ju gott med stekt potatis till pannbiff..
Funderar på om vi ska ta en sväng till älgarås när Alex kommer hem. Letex har ju utförsäljning. Kanske kan göra nåt fynd. Får se vad gubben tycker om den idén.
Hampus ligger å sover i sin säng nu, han sov där halva natten oxå. Somnade vid 20, vaknade vid 01 och sov hos mig till 05. sen sov han i sin säng till strax efter 07. Hoppas det går bättre inatt. Man sover lite bättre utan en bebis bredvid sig i sängen. Vi försöker få Alexander att sova i sin säng oxå.. Han har börjat komma över till våran säng på nätterna.. Köpte klistermärken i söndags, så varje morgon när han sovit hela natten i sin säng får han välja ett klistermärke å sätta i sin bok. Samma när vi äter, eftersom herrn kan sitta i 2 timmar å käka annars. Men det verkar funka med klistermärken iaf.
Nu ska jag väl fixa ordning mig ifall vi kan åka sen.

längesen

Har inte haft lust att blogga, haft fullt upp med annat. Idag har Pierre iaf varit iväg och köpt en luftvärmepump. De senaste nätterna när det varit så kallt ute har vi gått upp på nätterna å eldat i kaminen, annars är det runt 10 grader här innen på morron. Nästa vecka börjar han jobba igen, å då blir jag ensam med barnen. Har ingen lust att gå upp 3 ggr varje natt då.. Sen så har vattnet frusit till toaletten, det går inte att spola. Som tur är så är det bara till toastolen, vattenkranen funkar fortfarande. Hoppas det blir varmare snart så det tinar. Nu ska jag fixa lite käk till mig å Alexander, svärmor skulle komma förbi om en stund.

RSS 2.0