bensinstopp...

MMS

bensinstopp...


sova?

Nån sömn har det inte blivit inatt direkt.. Hampus är helt genomtäppt och har inte kunnat sova, halv 1 gick jag upp med honom för att inte väcka de andra. Satte oss i soffan och försökte sova... Vid halv 3 satte jag Hampus i babysittern, sen somnade jag strax efter. Fick sova ända till halv 6, då vaknade han igen. Ska skicka in p att köpa näsdroppar på morron. Ska passa på att vila en stund nu.

seeeeeg

Lång dag.... Vaknade 8, sommartid, skyndade ner till stallet för att fodra. Åkte hem å käkade lite frukost, sen ner å släppa ut strax före 9. Hade tänkt att jag skulle sova en stund när jag kom hem, men det blev inte så..
Hampus har sovit dåligt inatt, täppt i näsan.. Jag lyckades söva om honom utan mat iaf, får se om det lyckas inatt igen. Har ju tänkt att han ska klara sig utan mat på nätterna nu. Han bör kunna sova till femtiden utan att äta.
Hade inga näsdroppar kvar till honom heller, fick ge lite av Alexanders nässprej. Den är för äldre barn, men jag gav en halv puff i varje näsborre.. Stackarn kan ju inte andas knappt utan. Ska in imorrn å köpa näsdroppar.

Nä, har väl inte så mkt mer att berätta... Eller jo jag gjorde lammfärsbiffar med vitlök och timjan till middag, klyftpotatis, kokta morötter och en kall sås med creme fraiche, majonnäs, vitlök, kebabkrydda och salt. Behöver jag säga att det var supergott!! 

Nu blir det en varm dusch, sen får det nog bli sängen. Måste fortsätta läsa min bok.

glad kille!

MMS

glad kille!


dimmigt

MMS

dimmigt


lammkött

Hämtade lammet idag, det vägde bara 16 kg så det blev inte så mkt var. Ska göra dillkött någon dag, är så gott att göra det på lamm.

Åkte in till stan på förmiddan, träffade Ida och kikade lite. Handlade faktiskt ingenting, eller 4 par sockar till Hampus men annars inget.
Kom hem halv fem, åkte ner till stallet och mockade och tog in djuren. Sen hem å fixa mat. Fläskfilé, potatis, vitlökssås och sallad. Sen blev det dusch för barnen och lördagsgodis för Alexander.

Jag ska dricka en öl, se på tv en stund och sen krypa ner i sängen. Utsläpp imorrn..


Illa

Mår illa som fan, funderar på om det är min magkatarr som gör sig påmind.. Har tryckt i mig en hel del alvedon och ibumetin de 2 senaste dagarna, inte bra med min mage. Blev bättre med en tablett och lite loka.

Orkade inte fixa mat förut, tog med Alex å hämtade pizza.. Inte nyttigt men gott.
Vihade lite funderingar på att gå ut idag, kanske var tur att det inte blev så. Blir fler gånger.

Funderar på om jag skulle poppa lite popcorn. Tror att det får bli så.

Snöstorm ala nordpolen

Fan det bara vräker ner snö! Vitt överallt ju, å mer blir det... Trött på den här skiten nu, vill ha vår. Grönt i träden, kvittrande fåglar, blommor.. Våren känns väldigt avlägsen idag.....
Jag ska ju hämta hö idag oxå, ska va där kl 4. Hoppas det har lugnat sig tills dess.

Mormors kisse blev sämre i gårkväll.. Han kunde inte gå rätt var det var, bakdelen bara vinglade. Idag var han bättre, hon ska börja med penicillinet nu och så skulle mamma försöka få i honom lite mat. Hoppas han blir bra. Usch, det är jobbigt när ens djur blir sjuka, särskilt i den här stan där det inte finns så många bra veterinärer...

Ne, lite kaffe kanske? Har inte druckit det sen i onsdags... Abstinens nu ju. 

förkyld..

Idag gick det betydligt lättare att få killarna att sova, Hampus somnade på 10 minuter och Alexander gnällde bara litegrann. Han ville se på tv men fick inte det, då blev det lite gråt.. Men eftersom jag inte ändrar mig när jag sagt nej så slutade han snart med det. Han fick lyssna på musik en stund i sin bärbara cdspelare istället.

Har levt på värktabletter idag känns det som, hatar att ha ont i halsen. Köpte halstabletter förut, så nu känns det lite bättre. Hoppas jag är frisk till helgen.

Veterinärbesöket gick bra, katten ska äta penicillin i 30 dagar. Han har förmodligen en inflammation i levern. Stackarn, han var jätterädd där inne..


Hm, alla djur har fått mat, jag har druckit mitt kvällste, duschade gjorde jag förut.. Sova kanske? Kunde ju va skönt att komma i säng i tid nån gång. Ska ju upp tidigt å släppa ut hästar imorrn.. Skulle kunna läsa lite i min bok oxå, har inte hunnit läsa så mkt än.. Jo, så får det nog bli.


Godnatt


...

MMS

...


skiiiiiit


Trött på allt. Ungar, karlar och djur. Ungarna ska inte sova, barnens pappa kan tydligen inte släppa datorn och hjälpa till och dessutom har ena katten beslutat sig för att sluta äta. Dessutom är jag genomförkyld och har skitont i hals och huvud.


Ska stänga av datorn och krypa ner i sängen nu.

Godnatt

Scotty..

Idag hade han minsann inte så ont i sitt ben, stack ut från stallet och sparkade bakut när jag skulle få in honom. Tog på grimma å gick ut i paddocken för att longera lite, då blev det full fart med lite bock och bakutsparkar... Han markerade lite när han travade, men inte i varje steg och det var knappt synligt. Han får vila denna veckan iaf så får vi se hur han verkar i helgen.

Har snart fått i mig en kopp te, ska nog ta å krypa ner i sängen då. Känns som att jag kommer att bli sjuk. Kan ju kanske bero på min utekiss i snöstorm....


Nä, godnatt.

sen lunch..

MMS

sen lunch..


kallt om rumpan

Det är inte jätteskönt att gå ut och kissa i snöstorm klockan 5 på morron... Man tänker inte på hur bra man har det i vanliga fall. Nu är avloppet fixat iaf, inget mer utekiss på ett tag nu.

Idag ahr jag hunnit med att köra Alexander till dagis, gjort tonfiskröra och käkat en god frukost. Ska hämta A 12.15 igen, hoppas att Hampus håller sig vaken tills vi ska åka. Han sov i bilen en stund förut så han kanske klarar sig. Han fick youghurt med mosade jordgubbar förut, smaskigt tyckte han.

Nu ska jag fixa lite kaffe, å tvätta Ps kläder. De luktar bajs......

Avlopp å röj

Alexander ville duscha innan han skulle lägga sig, så det fick han såklart. Jag gick iväg och grejade i några minuter, när jag kom tillbax var det vatten på hela badrumsgolvet.. Stopp i avloppet. Mi kära man håller på fortfarande, lite mer än 2 timmar senare.. Hoppas han får loss det, jag behöver gå på toa snart...
Sen ringde mamma förut, hon var tvungen att åka till veterinären med sin katt. Veterinären som hade jour inatt har mottagning hemma på gården bortanför oss. Mamma visste inte vart hon bor så jag fick åka med och visa. Katten är jätteöm i buken vid blåsan, hon fick tid för röntgen imorrn. Hoppas det inte är något allvarligt...

Jag drabbades av ett svårt anfall av röjmani förut... Händer typ 2 ggr om året. Mina barn har mycket kläder, alldeles för mycket. Så jag rensade ut massa urvuxna kläder och kläder som inte kommer att användas mer i vår, passade även på att rensa i hallen. 4 papperskassar, modell stora, fick jag ihop med kläder som ska upp på vinden.


Nu ska jag ut med Mozart, får väl passa på att kissa jag med.....

halt häst

Hoppas det går över.. Inget öm, inget varm å inget svullen iaf. Han har väl busat med Lotta i hagen, har ju varit lite kanit idag.
P fick hjälp av sin bror med veden idag, 5 timmar tog det att kapa upp allt. Nu ska det bara klyvas och in i vedskjulet.. Gjorde fiskbiffar, kokt och stekt potatis och vitlökssås till middag. Ärtor och pizzasallad till. Hampus fick fisk och potatis. Han äter samma som oss, tar undan lite innan jag saltar son jag mosar med smör och mjölk.

Bvc idag, 8045g och 71cm. Fick 5månaderssprutan oxå, nästan en månad försent.
Nu är bebis trött...


.

gos!

MMS

gos!


Men va fan!!!

Det snöar!!!!!!!!!!!!!!! Nu får det väl ändå va slut på vintern, vill ha VÅR nu ju! SKITVÄDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sopa!!

Jag stack ner till stallet vid kvart över sju, tänkte passa på att mocka så att jag slipper det senare. Men jag skippade mockningen och sopade ist. Sopade ute på loftet och stallet, tog nästan en halvtimme.. Fatta hur det såg ut. Vore ju trevligt om alla kunde sopa upp efter sig i fortsättningen... Gjorde ordning maten och höpåsarna iaf, så tar fixar jag resten i eftermiddag när jag känner för att gå ner igen.


Käkade tacos igår, det var supergott! Bra med en son som önskar sån mat emellanåt. Han åt förövrigt med hela kroppen, fick tom kasta strumporna i tvätt.. Han älskar att dippa chips, hade gjort vitlökssås och  guacamole, och köpt cheddardip och tacosås. Hans kläder var färgglada efter.. :-)


Hampus ligger å sover i min säng, han har blivit jättesvår att söva på dan. :-( Fick lägga mig i sängen bredvid honom, då somnade han tillslut. Men det vänder säkert igen så småningom.



Nu ska jag spela fia med Alexander!

mäh!

Har alldeles för mycket i huvudet, orkar inte ens försöka skriva det här... Vill inte heller, finns folk som inte behöver veta. Det är kul med bloggar på nätet, vem som helst kan läsa din dagbok och du har inte en endaste aning om vem som gör det.. Vore ju kul om de som läser lämnade en kommentar så att man kan kolla deras, men det är väl för mkt begärt.

Aja, Lyckad dag iaf. Promenad och fika hos mamma, stallet och sedan tacos med svärmor.


Nu är jag typ tom i huvudet, ska väl sova snart. Utsläpp imorrn.


Godnatt!


ute på promenad

MMS

ute på promenad


jag ska bara...........

Å så får jag inget gjort. Så tråkigt och alldeles för vanligt när det gäller mig. Sitter å väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, måste hänga upp det och starta en ny. Översvämning i tvättkorgen. Skulle kunna ta å duscha så länge.... Eller så gör jag det efter. Eller imorrn.......... Ska förbereda bebis nattmat oxå, hälla lagom varmt vatten i termos och ställa fram flaskor å pulver. Man är inte så pigg på natten när man väcks av ett "jagärsketjävlajättehungrig" vrål.. Bra att ha allt på samma ställe då så man inte river stället..


Imorron ska jag upp i tid, plocka ordning alla grejer till barnen och åka till mamma en stund. Hoppas hon har lite lunch att bjuda på.. Sen ska jag förbi willys en sväng innan jag ska hem och ner till stallet. Tänkte hinna med en skogstur med scotty. Får väl se hur det blir.

Nu ska jag nog ta den där duschen iaf, behöver få upp temperaturen några grader.

sexparty!

MMS



Boka!!!!!!! Vill ha många bokningar!


nybadad

MMS

nybadad


gick ju bra.........

Skulle ju inte handla nåt idag... Lyckades handla för mer än igår. Jaja, bara bra grejer så..

P åkte iväg å hämtade en vedspis till köket, grannen hade en de inte behövde. Bara tacka å ta emot. Ska sticka ner till stallet när han kommer hem. Har 3 boxar att mocka idag..


Fick kasta mig iväg från stan förut, mormor hade ramlat. Slått i huvudet och axeln, men det verkade inte vara så farligt. Hon skulle inte åka in iaf. En bula i huvudet fick hon, modell jättestor..


Nu vill bebis ha mat, igen.

Full fart

Vaknade vi 7 imorse, hade inte sovit många timmar då eftersom min lille herre tydligen var på partyhumör inatt. Halv 4 tröttnade jag på hans röjande, så jag lyfte över honom i min säng. Tog kanske 10 min så sov han. Sen sov han ända till 8. Fast jag sov väl inte så bra för det, hade Alexander vid min andra sida.. Men det är mysigt! Hehe

Åkte till stan vi elva. Jag skulle köpa en pyjamas till Hampus på den nya affären som öppnade idag. Kom hem med en hel del mer än det jag skulle ha... Bla 2 pyjamas till Hampus, en till Alexander, tröjor och sockar till bägge barnen, tröja och tunika till mig och lite mer.. Slutsumma 555 kr.. Men jag fick mycket för de pengarna.

Ska dit en sväng imorrn igen. Ska inte handla nåt då. Om jag inte hittar nåt jag verkligen vill ha förstås... :-)

Efter stan hämtade jag Alexander hos min mormor, han och mamma var där. Till prebende å hämta kebabtallrik, sen till Töreboda där vi hämtade silage till Lotta. Hon ska flytta dit snart (snyft) och måste vänjas in på det nya fodret.
Sen blev det hemåt å slappa en stund innan det var dax för stallet.


Nu sover typ alla i huset, hunden ligger å snarkar i hallen.. Barnen somnade för ett tag sen och P spelar innenbandy ikväll. Fast han kommer väl hem snart antar jag. Ska skriva klart här och sedan blir det dusch och sängen för mig.

Har förresten skickat iväg 2 jobbansökningar ikväll, får se om det ger något resultat. Hade egentligen tänkt vara hemma tills i höst, men känner att jag behöver göra något snart.. Har fortfarande inte gett upp mina pluggplaner heller, måste verkligen ta tag i det. Imorgon typ.. Hatar att jag är så seg ibland!



Nu ska jag ta en kopp te innan jag fortsätter till duschen!


Natti

sover

MMS


Min lillkille har en annorlunda sovstil... Fick ta bort kudden i sängen nu för han lägger sig med ansiktet neråt, inte bra att ha kudde då.. Ser ut som han inte får luft men det får han tydligen. Tokungen.


Sex??

Först var det svårt att få in den, sen fick vi båda ta i för att få upp den, sen blev vi alldeles varma å svettiga. Konstaterade även att oftast är det han som tar henne bakifrån, men sist var det jag som tog honom där bak. Rätt hårt å brutalt dessutom. Mer då? Jo, sätta på gör vi rätt ofta. Varje kväll faktiskt. Eller det är han som sätter på. Å när jag kommer så har han oftast somnat. Tråkigt, för då vill ju jag prata.

Hm, mitt sexliv, eller vaddå?? Tja, har man inget vettigt att skriva så kan man ju berätta vad som försigår i sängkammaren (eller nån annanstans i huset). Eller? 


Men, det har inte med sex att göra. Inte det minsta faktiskt.

Det handlar om halmbal, bilkrock och teven. Och att min man alltid halvsover/sover när jag lägger mig. Tråkigt.
Och så handlar det kanske om min humor. Eller brist på humor? Jaja, kul är det iaf. Inte för er kanske, men för mig. Och vissa stackare som kommer (haha) i min väg.


Och när jag ändå sitter här och skriver om (eller inte skriver om) sex, så ropar maken från duschen att den nya är längre. ???  Slangen då. Duschslang. Köpte en ny idag för den gamla sprutade utanför. Eller läckte menar jag ju...



Nä, nu ska jag ta och testa den nya slangen.






kvällsmys

MMS


Det är inte jag som är liten, det är djuren som är stora...


lunch

MMS


Nudlar, morot, broccoli, blomkål, purjo, lax. Gott!


hyresgäst?

MMS



Satt på ytterdörren imorse. Syns inte hur stor den var..


härligt väder!

MMS


Idag är det riktigt vårväder, äntligen!! Hoppas att det håller i sig nu bara.




massa skog

MMS

massa skog


Stallet

Nu ska jag dra på mig ridkläder,hämta Victoria på ridskolan sen blir det en ridtur i skogen! Ska bli gött. Skriver väl några mer rader senare. :-)

hampus lunch

MMS


Kyckling, potatis, majs, blomkål och broccoli. Mums säger Hampus!


blommor!

MMS

blommor!


promenad

MMS

promenad


spanar

MMS


Var nere å släppte ut hästarna, Mozart övervakade det hela.


godis!

MMS

godis!


gott!

MMS


Potatisgratäng, kyckling med pesto, tomat å gurka. Var supergott!


ridtur

MMS

ridtur


Att d ska va så svårt?

Att komma på en rubrik alltså. Hmm..

Mamma å pappa har varit här å fikat lite. Hampus vaknade precis när de skulle åka.. Skulle ju rida sen, V skulle komma å rida Obelix. Får se hur d blir nu, hon skulle på kalas. Kanske rider en sväng ändå. Måste ut lite iaf.



Nä, måste hitta på nåt tror jag, rastlös..

som väntat

Stressad häst. Men nu verkar det väl lösa sig, för ett tag iaf. Hoppas på att det finns en annan lösning oxå, en perfekt lösning. Det märker vi. Nu vill Hampus ha mat.

FAN

Scotty och Lotta tycker om varann. Obelix och M brukar busa i hagen. Scotty tycker inte om M. Lotta tycker inte heller om M. M tycker om Lotta. På ett mkt opassande sätt.. Obelix och Lotta bryr sig inte om varann. Nu har det blivit så illa så vi måste flytta isär hästarna. Lotta och M kan inte gå i samma hage. Det borde ju gå att lösa jättesmidigt, eller hur? Sätt Lotta och Scotty i en hage såklart. Eller? Nejdå. Inte i vårat stall. Tydligen ska vi lösa det på det absolut sämsta sättet. Vi sätter Obelix och Lotta i en hage, Scotty och M och en till i en annan hage. Jo men visst. M kommer inte att ha Obelix att busa med, alltså kommer han ge sig på Scotty. Scotty är 18 år och har haft problem med ryggen och bör inte utsättas för M och hans fasoner. Obelix som faktiskt gillar att busa med M ska få gå med Lotta som han inte har nåt som helst intresse av. Lotta ska skiljas från Scotty när Scotty är den hon helst vill vara hos och som hon känner sig trygg med.
Varför inte låta Scotty och Lotta gå ihop då? Nä, för Scotty väger ju typ 250 kg mer än Obelix, och de 250 kilona kommer förstöra hela hagen...
Jag är arg, ledsen, irriterad, sur och fundersam. Varför inte tänka på hästarnas bästa? Nu behöver det ju inte gå helt åt helvete, det kanske kommer funka bra trots allt, men varför testa egentligen? När vi vet att det absolut bästa för alla hästarna är att låta Scotty och Lotta gå ihop. Fan säger jag om någon av våra 3 hästar skadas.........



För övrigt har dagen varit okej, trots datumet..
Å nu blev jag alldeles tom i huvudet, får väl vara färdigbloggat nu.

kvällsmat

MMS


Vi blev hungriga.. Får göra kyckling imorrn ist.


Skövde

På väg till Skövde nu, vi kom på att vi behöver en dvdspelare. Kollar väl media markt, de borde ha nån billig bra.  Jag behöver ha nåt att spara mina bilder på oxå, inte bra att bara ha de i datorn...

Problem i stallet oxå, inte för mig egentligen men ändå. Hoppas att det går att lösa. Inte kul annars.


Snart framme, får väl stänge ner nu då.


min dator funkar!

MMS



Tack Hanna!! :-)


tänder!

MMS


Syns lite dåligt, men 2 st är det iaf! Sylvassa är de oxå, man får passa fingrarna.. :-)


kissen sover iaf..

MMS


Schysst stil, han sover alltid med tassen över ögonen. Å snarkar... :-)


Nya stolen å te



Hampus nya!




Köpte mer te i skövde, så nu är det fullt i lådan igen!

blä..

MMS



Där fick man för att man trodde att våren var på väg.....


snö!

MMS

 Ser ut som stjärnor.. Fan d bara vräker ner!


Vi köpte en bil idag förresten! En svart 740. Måste bara vädra ur den ordentligt, inrökt.. :-( Ska testa med ättika oxå, ska ju funka sägs det. Har ingen lust att sätta barnen där annars. Köpte även en bilbarnstol till Hampus idag, för presentkorten vi fick på dopet. Fick lägga till 45 kr.. :-) Prissänkt 600 kr bara för att det var förra årets färg.. Bra för oss!


skövde.

MMS

skövde.


lite bilder..

MMS


Alexanders födelseannons, Bröllopsfoto, Hampus födelseannons


Duktiga underbara!!

Tog med Alexander en sväng med häst å vagn förut, han är superduktig min lilla pålle. Kom en stor lastbil bakom oss, samtidigt som det kom en pickup med V8motor mullrande från andra hållet. De möttes precis bakom oss, Obelix reagerade inte.  Alexander Tyckteatt det var jätteroligt så det blir nog fler gånger!


Kom hem vid halv 6, då var barnens kusin här så det blev full fart ett tag.. Efter att de åkt blev det middag, falukorv, stuvad blomkål och potatis. Badade Hampus efter maten och la honom, han somnade på 5 minuter.. Köpte välling idag, blandade hälften ersättning och välling ikväll. Hoppas han sover bättre inatt..

Tänk om man skulle komma i säng tidigt idag? Kanske ska göra ett seriöst försök att slita mig från datorn och göra klart? Behöver ducha oxå.. Nu blev det jobbigt.. Aja, får väl sätta fart nu.


Natti


Hmm..

Hade typ 3 saker jag skulle handla, när vi åkte hade jag en lapp med ca 10 saker som behövdes, och hem kom vi med 4 fulla kassar och ett kvitto som slutade på 936 kr.. Hur gick det till?? Var ju massa billiga bra grejer iaf, falukorv för 10 kr tex. Gillar att handla på coop, de har ofta kött till halva priset. Perfekt att slänga in i frysen! Fast nu får det nog vara sluthandlat på ett tag, ska ju hinna käka upp maten oxå.. Om 2 veckor får vi lammkött oxå, ca 10 kg. Undrar vart det ska få plats, min frys är ganska full...


Ska snart ner till stallet, har inte bestämt än om jag ska köra min svarting en sväng.. Skulle behövas. Får se vad klockan blir. Har ont i huvudet, fast det kanske blir bättre av lite frisk luft? Ahh, beslutsångest!

Äh, ska börja med att byta om nu iaf.

varmt!

MMS



Gissa hur skönt det är med en sån här hemma!! Särskilt idag, det blåser ju svinkallt ute.

Sitter å funderar på hur jag ska få ihop dagen, som vanligt.. Jag måste in till stan å köpa råttmat och spån till buren, har skurat den.Hampus sover nu, Alexander ska hämtas på dagis 12.15 och innan dess vill Hampus ha mat.. Blir stressigt.. Tänkte hinna med stan innan jag hämtar A, behöver in å köpa tvättmedel oxå. Och nåt mer, fast jag har glömt vad det var..Nu kom jag på, välling var det ju! Kunde testa att ge honom välling på kvällen ist för ersättning, så kanske han sover bättre. Det är jobbigt att gå upp 2 ggr å hämta mat mitt i nätterna..

Nä, nu ska jag iaf göra ordning mig själv. Hampus får äta lunch senare idag..


Tidig morron

Jag är redan uppe, fantastiskt! Hampus vaknade strax före 7, sen ville han inte va kvar i sovrummet.. Han vill snart sova en stund så jag kan ju alltid vila lite då.

Hade ju tänkt köra O en sväng,men kom på att svärmor kommer hit i em så jag får se hur d blir. Fint väder idag iaf, solen skiner! Ska ta med barnen på en liten promenad sen, ska ner till stallet å släppa ut hästarna efter lunchen. De får ju äta den inne nu för tiden..


Nu vill bebis sova, å min mage vill nog ha frukost.

råtta

MMS

 En av mina 3 råttor, Lennart. Tyvärr så funkar han inte med de andra sen hans jämngamla kompis dog, han bara slåss med de små så han får en egen bur bredvid de andra nu. Synd eftersom de är flockdjur, men jag vill ju inte att nån ska bli ihjälbiten.


köttbullar

MMS


Om man har 1½ kg blandfärs över, och inget att göra, då kan man göra köttbullar. Gott!!


Skojigt!!

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!

Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!



1. Vad heter du?: Martina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mask
3. Flicknamn: Maria
4. Pojknamn: Marcus
5. Yrke : Målare
6. Färg: Marinblå
7. Klädesplagg: Mössa
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mascara
10. Plats/stad: Mariestad
11. En orsak att vara sen: Moddig väg 
12. Något man skriker: Måååååååål!
13. Film: Matrix
14. Något man dricker: Must
15. Band: Metallica
16. Djur: Marsvin
17. Gatunamn: Mariagatan
18. Bil: Mondeo
19. Sång: Midnight special 
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Magdans


Ni som läser kan ju haka på, det är svårare än man tror..

konsten att lossa en brodd

MMS


Man tager vad man haver typ.. Den lossa iaf, tillslut.


älsklingar!

MMS


Inte lätt att ta kort på kissarna, de ska bara gosa hela tiden.. Fick hålla fast de lite, därför min arm är med. Sista kissen sov, så han ser helt skum ut.. Hehe


mums!

MMS


Rödspätta, potatis och ärtor. Smakade mumsigt tyckte den lilla herren!


Jätteskoj!!

Jag lyckades alldeles själv få filmer från mobilen in i datorn, sen lyckades jag nästan (tack Hanna!) själv få filmerna till bloggen! Kul!! Ska fortsätta imorrn, klockan börjar bli lite mkt nu såg jag..

Förresten, va ju på BVC idag! Nu väger han 7700g och är 70 cm lång. Stooor kille! Skulle ju fått spruta oxå, men eftersom han är lite förkyld fortfarande så tar vi den nästa vecka ist.

Imorrn ska jag ut å rida!! Ska bli sketasköj! Får väl bli en lugn tur, han har ju varit ute varje dag sen i lördags. Men onsdag ska han få vila iaf, gammelkillen. Kanske kan hinna med att köra Lixen en sväng då? Får se vad som händer.

Nu börjar det nog bli dax att uppsöka sängen känner jag..

Natti

Svante fångar ett byte..

Svante är en skojig kisse.. En av hans leksaker är en före detta fuskpälskrage från en jacka..

Hampus skrattar :-)


på väg

MMS

på väg


Vårkänslor!!

Solen skiner, helt underbart väder är det! Och jag sitter inne å bloggar.. Hade inte däcket på barnvagnen exploderat igår så hade jag tagit med mig ungar å hund ut på en promenad.. Aja, blir väl sol fler dagar. Imorrn ska jag iaf ut å rida, hoppas påfint väder då oxå. Mamma hämtar barnen efter jobbet.

Ska till BVC om en timme, sen stallet när jag kommer hem. Slipper mocka idag, ena medryttaren har med en kompis så de mockar. Gött! Ska fixa maten bara. Hampus ska egentligen vaccineras idag, men eftersom han är förkyld får vi ta det längre fram. Ska väga å mäta idag bara. Är nästan 2 månader sen vi var där, han har vuxit en del sen dess!

Förresten, när allt känns som mest jobbigt och man bara vill skita i allt, då brukar det vända sägs det. Och vet ni?? Det stämmer! Helt plötsligt känns allt så lätt igen! Tack älskade mormor, du är verkligen bäst! Och mamma förstås, du är oxå helt underbar!


Nu ska jag försöka göra mig snygg(are), ska åka snart som sagt..

vårväder!

MMS

vårväder!


punka..

MMS


Hade precis lagt mig när det small till! En jävla smäll, blev livrädd å flög upp. Ingen av oss fattade vad det var först, tog väl 10min innan jag upptäckte att det var ena däcket på barnvagnen. Så nu får jag leta däck då..


tre av fyra..

MMS

tre av fyra..


mer tid!

Kan någon vara snäll å fixa så att dygnet får mer timmar eller? Stress hela tiden, blir galen! Sen om min man kunde tala om lite tidigare när han ska iväg, hade inte varit dumt..
Var ute å körde Obelix en sväng idag iaf, mysigt! Vet inte vad det är med mina hästar, så fort jag ska ut med de så blir de jättepigga.. Kul å busa med matte kanske! Imorrn kommer F å rider, å på tisdag hämtar mamma barnen efter jobbet så då är det min tur att komma ut i skogen en sväng igen. Längtar efter vår å värme nu, kuligare att rida då!

Min man lagar mat nu, stuvade makaroner å falukorv. Gott. Är rätt hungrig,har inte fått i mig så mkt mat idag, har inte hunnit.. Inte bra.


Förresten så var det riktigt kul igår, Ida höll igång som vanligt! :-) Vi får ta en riktig fest nån gång, när vi inte har några barn hemma.

Nu fick jag order om att duka.. Bäst att lyda så att man får mat.


Bajbaj

gissa vad jag gör idag då? :-D

MMS

gissa vad jag gör idag då? :-D


SEEEG!

Drack bara 3 öl å lite vin igår, men känns som jag drack betydligt mer.. Huvudvärk å trött som fan. Fast sovit har jag iof inte gjort så mkt, Hampus vaknade varannan timme å ville ha mat.. Bara att knata upp å fixa då. P gick upp vid halv 9, då tog han med sig Hampe så jag sov en stund till. Gick upp strax före 11.. :-)

Har slängt ihop en kladdkaka, den står i ugnen nu. Luktar gott! Recept på den finns i januari, Supergott heter det inlägget. Jag lovar att ni inte vill missa den..


Dax att värma lite mat till lillkillen, får nog bli kyckling idag.

Skulle kunna tänka mig att det blir mer bloggat senare..

finbesök?

MMS

finbesök?


gott!

MMS

gott!


väntar! :-)

MMS


Å nu kom de!!


tre katter å en barnvagn..

MMS

tre katter å en barnvagn..


Min häst..

Han är 18 år och borde med andra ord vara lugn å trygg kan man tycka, men det har inte han förstått. Fick rida med korta tyglar hela tiden, annars satte han igång att trava. När han väl fick trava, då var han tvungen att hitta farliga saker att hoppa åt sidan för, farliga saker kan tex vara en sten eller en stubbe.. Man kunde ju även sätta av i galopp när matte tyckte att skritt var en mer passande gångart.. Men vi hade kul iaf!


Ska vila en stund tänkte jag, har insläppet i kväll å så kanske vi får besök? Får se vad som händer.

Bajbaj


DSC00300

MMS

härligt!


gissa vad jag ska göra!

MMS

gissa vad jag ska göra!


Sovmorgon

Hampus vaknade strax före 6, åt lite å var jättepigg. Försökte få honom att somna om, efter en halvtimme tog jag upp honom, la honom hos P ågick ut å la mig på soffan. Blir lite jobbigt att ha honom hos mig eftersom jag slutat amma, han blir galen då när han inte får nån mat.. Sen sov vi till halv nio. Riktigt skönt!

Det kommer en tant hit snart, hon ska prata om försäkringar. Jag är noll intresserad men jag får väl va med ändå.. Tant å tant förresten, vet inte hur gammal hon är iof. Finn ju de som tycker att jag är tant............


Nu är hon här.............

Ska ner å rida när hon åkt, återkommer senare.

smart

Har fått tillbax min dator, startade den förut men måste ha installationsskiva för att få igång bredbandet. Och den skivan ligger i en låda. Och den lådan står på vinden, tillsammans med mååånga lådor... Smart som sagt. Men det är väl bara att sticka upp dit ikväll och leta...


Ska ner till stallet bara p kommer hem, han åkte tillbax med firmabilen. Våran duschvägg har kommit! Så nu slipper vi skvätta ner halva badrummet när vi duschar. Ska hämta badbaljan sen oxå så får barnen bada ikväll. Alexander är väl lite stor för den men han kan nog tycka att det är kul iaf.

Blir enkel middag idag, varmkorv å bröd. Tror att det finns vitlöksdressing i kylen, lyxa till det lite.. Orkar inte göra nåt avancerat idag. Läkaren ringde förresten, ska fortsätta med tabletterna. Skulle få nåt mot magkatarr att ta oxå så kanske illamåendet håller sig borta.. Hoppas verkligen att det funkar, fy vad vidrigt det är att må så!



Åhhh, jag har så tråkigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Suttit å kollat massa bloggar, kan inte folk uppdatera mer så att jag har nåt att läsa?? Tråk....

Nu ska jag kissa å klä på mig å dra till stallet.


soffpotatis..

MMS

soffpotatis..


Väntar.....

Sjukhuset ska ringa vid elva.. Hoppas att jag kan få några andra tabletter istället.

mår illa, blä

Tog en sån där tablett igår som jag ska äta i 2 veckor, 3 ggr om dan. Efter några timmar började jag må illa, tillslut mådde jag så illa så jag började fundera på att sätta mig i badrummet med huvudet över toaletten.. Som tur var blev det inte värre än så, inatt släppte det helt. Tabletterna får ligga kvar i skåpet, jag tänker inte testa igen. Har inte mått så illa förut förutom de gångerna jag varit gravid..

Natten har gått bra iaf, Hampus har sovit i sin säng. Fast han vaknade 2 ggr å käkade, men han har klarat sig utan amning iaf. Sen ska vi ju inte prata om hur mina tuttar mår idag... Hehe. De vänjer sig väl. Vid 2 inatt fick vi sällskap av Alexander i sängen, han kom knatandes med sin kudde. Goding!

Ska kika i tidningen nu, sen blir det väl att hänga tvätt...

normalt?

MMS

normalt?


goding!

MMS

goding!


goding!

MMS

goding!


testar gåstolen

MMS
Å fort går d.. Hehe


Mitt i vägen..

MMS

Bor man på landet så.. Visade sig att de skulle till kyrkan, vad de nu skulle göra där.. :-)


Snygging!

MMS

18 år, kan man inte tro!


nytt hö

Ja, då har vi varit iväg igen.. Denna gången blev det en rundbal hö, det luktar gott och det är grönt! Bilderna i inläggen under visar iaf hur det ser ut, lukten är svårare att visa såhär.. Ena bilden visar vårat hö, andra visar ett annat, inte lika grönt hö..


Nu har jag börjat med tabletterna, slutammat nu alltså... Inatt sov han iaf i sin säng, han åt lite ersättning vid 2 sen somnade han om ganska snabbt. Klockan sju var det dax att kliva upp tyckte han, lyckades ändå få honom att ligga still till kl åtta..


Nu är det kaffedax.

Vårat hö..

MMS

Vårat hö..


Inte vårat hö..

MMS

Inte vårat hö..


Jävla skit!!!

Fan va trött jag blir på allt!!!!!!!!!!! Alltid är det nåt som ska jävlas.. Men det är väl bara att inse att det inte blir bättre än så här. Kan ju hoppas att det inte blir sämre iaf, men med min tur så... Jaja, har inte tid att blogga mer nu, måste ringa....



snor å huvudvärk

Har ont i skallen, kanske bara är bra för det måste betyda att det finns nåt där?! Hampus är jättegnällig och vill helst bli buren hela tiden, å jag lovade läkaren att inte bära för mkt.. Hm, svårt. Han är jättesnorig, säkert därför han är på dåligt humör. Har legat på golvet och försökt roa honom, nu somnade han efter lite lunch. Idag fick han testa kyckling för första gången, första tuggan hölla han på att spy men sen slank det ner. Ska koka lite rödpätta nån dag oxå, så har jag både kött, fisk och kyckling i frysen sen.

Jag känner att jag börjar tröttna på mitt liv nu. Vill få bort det som gör ont å värker hela tiden, hitta ett jobb eller börja plugga, å ha tid med annat än barnen.. Hoppas de hittar felet på mig nu och att det går att göra nåt åt det. Vissa dagar orkar jag inte göra nåt annat än att sitta hemma å glo, å fixa stallet då.. Inte lätt att ha ett jobb då... Blä.


Skulle egentligen ta å städa lite burar å kattlådor nu medan Hampus sover, snart kommer Alexander hem oxå å då blir det full fart igen. Får väl sätta fart å göra nåt nu då.

Hej så länge

inte så skoj...

Var på vårdcentralen idag, hade tur och fick en läkare som tyckte att vi skulle kolla varför jag har ont. Hon klämde lite på mig, sen fick jag knata iväg till labb för att ge bort lite blod. 6 rör tog de, jag som avskyr att bli stucken... Får svar om en vecka. Ska ringa om sjukgymnastik och äta värktabletter, diklofenak, så nu måste jag sluta amma.. Får se hur det går, ska testa inatt. Börjar med tabletterna imorrn om det funkar utan amning.

Annars har dagen varit lugn, hämtade silage i förmiddags och körde iväg den dåliga till grannen. Tur att kor äter även sånt som är dåligt. Mocka slapp jag idag, mina medryttare skulle ut på kvällen. Jag fick ju order om att ta det lugnt..


Barnen börjar bli snuviga igen, Hampus har varit jättegnällig idag. Kan iof vara tanden oxå, den första har kommit upp helt nu och den andra är på väg. Stackarn.. Mycket som händer hela tiden.

Nu tänkte jag göra ett seriöst försök att gå å lägga mig.. Får se om det lyckas.

Godnatt

kommer inte på nån rubrik...

Hm, vad har jag gjort idag då? Upp kl sju, släppa ut hästar, åka till dagis, in till stan. Träffade Carola vid nio, fikade på ströget. Efter fikan gick jag till Lindex och kappahl, hittade lite kläder till Hampus.. Rea, så det blev inte så dyrt.
Hämtade Alexander strax efter tolv, sen till Coop å handla lite. Hämta Hanna som har en bil som inte ville vara med idag, till stallet och luncha, hem å mata bebis och dricka te.
Runt fyra gick vi ner till stallet igen, nu för att mocka. Hanna upptäckte något tråkigt, dålig silagebal....... Börjar bli en vana, tyvärr. Försökte fixa ny bal, men vi hade ingen kärra och de som vi köper av kunde inte köra hem så vi får hämta en imorrn. Kul, eller kanske inte..

Ringde vårdcentralen idag, förstår inte hur man resonerar där. Eftersom jag redan hade haft ont i 2 veckor så var det ju inget akut, så därför skulle jag få vänta en vecka till.. Säkert att jag vill, kan ju knappt använda handen.. Talade om för människan att jag inte ringer sjukhus förrän det är riktigt illa, och att jag har fått mycket ondare i helgen, så efter lite suck och stön lyckades hon hitta en tid åt mig imorrn. De hade visst ont om läkare oxå, nästan alla hade semester. Inte mitt problem kanske, de får väl skaffa vikarier då?! Hoppas verkligen att de kollar vad som är fel nu, har ingen lust att bli hemskickad för att äta alvedon i 2 veckor..

Handlade grejer till barnmat idag. Rödspätta, kyckling och kött. Skulle gjort ordning det idag men har inte hunnit. Får ta det imorrn..

Det har snöat idag förresten.. Jag som vill ha vår nu. Det räcker med snö å kyla nu tycker jag. Blä.



Nä, Martina ska vara duktig och lägga sig tidigt idag!

Godnatt

redan kväll

Är skittrött verkligen..  Försökte söva Hampus nyss och tänkte passa på att vila några minuter, men han ville inte sova. Han verkade trött innan jag lade honom i sängen.. Jag får väl försöka hålla mig vaken ist.

Mamma och pappa hämtade barnen förut och åkte iväg till min farmor. De skulle gå med henne till oxen så hon fick handla lite, sen tillbax till henne och fika lite. De hade ätit semla, gott! Jag passade på att göra klart i stallet medan de var iväg.


Imorrn blir det upp tidigt igen, ska ner å släppa ut hästarna innan jag kör Alex till dagis. Ska fika med Carola runt nio, sen hoppas jag att jag kan få en tid på vårdcentralen på förmiddan så att jag slipper åka fram och tillbax.

Hm, har en bit högrev ligger i kylen, undrar vad jag ska göra med den.. Nån gryta kanske? Får se vad det blir.

Nepp, om jag skulle ta och byta lakan i sängarna kanske, å sätta i gång en tvätt..


Bye bye

Tack Susanne med familj!!

Den absolut bästa doppresenten var definitivt vyssan lull-tassarna. La Hampus i går, gav honom ersättning och när han ätit upp gungade jag på sängen i ca 5 min så somnade han! Underbart!! Försökte få honom att somna om inatt oxå genom att gunga, men då dög det inte.. Bara mamma som gällde då. Men det kommer nog.

Gick upp runt 7 imorse, har varit nere å fodrat djuren i stallet. Ska ner och skicka ut de om en stund. Funderar på om jag ska mocka en box oxå, har ju 3 st att mocka idag och min handled klarar nog inte alla på en gång.. Får se hur jag gör.

Ska ringa till vårdcentralen imorrn å se om jag får komma dit, kanske dax att kolla upp varför jag har så ont..


Nu ska jag tugga i mig min äggmacka, sen ska ner till stallet igen.

See you later..

RSS 2.0