jouren

Åkte in med Hampus igår igen, stackarn får knappt nån luft när han hostar.. Men eftersom han är så liten så kan de inte göra något. De tog ett crp iaf, värdet låg på 8 så det är inga bakterier. Ska in till barnmottagninen imorrron fm, hoppas de kan komma på vad det är för fel. Jag får nog boka tid för mig oxå, min hals börjar bli värre, rosslar i bröstet när jag andas nu med. Hatar att va sjuk! Alexander har varit hemma från dagis idag, han hade feber imorse. Fast idag har han varit feberfri och pigg, så han får nog gå imorrn. Nu ska jag vila lite innan vi ska äta.

larv i hamburgare

Det är så skönt att inte jobba på restaurang längre, när man ser hur vissa människor beter sig mot personalen. Var ju nån kvinna som hittat en larv i sin hamburgare på Mac donalds här i stan, och blir arg på personalen för att de inte ger pengar tillbax för allt de handlat. Självklart ska bara den maten som inte går att äta ersättas, den andra maten var det inget fel på. Tänk om alla som befann sig där vid det tillfället hade velat ha sina pengar tillbax bara för att de blev äcklade, funkar inte riktigt så. De får förmodligen salladen sköljd och klar att använda, så de som gjort fel är isf de som salladen kommer ifrån, inte personalen i mariestad. Larver kan man fö hitta lite var som helst, inte bara på Mac donalds. Sallad är mat för larver och liknande djur, är inget konstigt alls att någon enstaka slinker med trots kontroller och rengöring. Synd att det var en surtant som råkade få larven i sin mat... Nu ska jag fixa lite käk till mig, sen hämta mamma i stan. Lr ska man käka på donken idag kanske.. :-)

ont som fan

Har fått mjölkstockning, för d som aldrig haft det kan jag tala om att det gör ont! Känns som om nån använt mitt bröst som en boxningssäck.. Fick dessutom feber igårkväll, hade närmare 40 grader inatt. Ingen höjdare det heller, särskilt inte när man har en liten som vill äta emellanåt på nätterna. Pierre var ute med jobbet igår, julbord, skulle komma hem runt tio. Klockan 3 kom han hem.. Undrar om det är typiskt karlar att inte kunna höra av sig å tala om att man blir sen. Hur svårt kan det va lixom? Menmen, hoppas han mår som han förtjänar idag. Det var luciatåg i byn idag, vickan red Scotty. Han har helt missat att han är 18 år, betedde sig mer som en unghäst. Stegrade å höll på.. Knäppis. Min mor ringde nu, hon hade råkat göra alldeles för mkt potatisgratäng, ska försöka få karln att åka ditt å hämta. Slipper jag göra mat idag, gött. Nu ska jag ta en varm dusch, försöka få igång mitt stockade bröst.. Puss

orkar inte

Har inte gjort nåt idag, orkar inte skriva nåt. Har vaarit i stallet, mockat å tagit in hästarna. Nu ska jag göra mat, kyckling. Trevlig fredagkväll!

pizza

Pierre åkte precis å hämtade d.. Blev sugna, har inte käkat pizza på skitlänge. Idag har jag varit på karlssons med mor, hon köpte en tröja till hampus i julklapp, och en skjorta till Alexander som han ska ha påjulafton. Svart med döskallar på.. Sen var mamma barnvakt en stund på em medans jag hjälpte H att hämta hö. Ska ner till stallet å kvälldfodra när jag ätit, sen ska jag å Hampus duscha å sova.. Nu e bebis hungrig igen.. Hej svejs!

längtar..

Idag kom vi upp i nåt så när bra tid, fast då ville ju inte Alex till dagis.. Han grät å va jätteledsen så jag ringde dagis och frågade hur jag skulle göra, de tyckte att jag skulle komma med honom ändå. Så efter lite övertalning gick han med på att åka dit, en halvtimme sena blev vi.. Ungar. Tänkte vila medans han va på dagis men det hade Hampus ingen lust med.. Han skulle sitta i mitt knä, inte ligga ner i sängen. Blev ingen vila med andra ord. Efter dagis åkte vi till willys, hem å packa upp, mata barn, sen kom mamma och passade barna medans jag gick till stallet. Hon var snäll å skalade potatis när jag var borta, så när jag kom hem gjorde jag köttfärsbiffar (köttfärs, ägg, ströbröd, creme fraiche, persilja, vitlök, salt, pepparmix, lök) och sås (mjölk, mjök, matlagningsgrädde, creme fraiche, buljong, persilja, vitlök, vitpeppar). Jättegott var det, hade broccoli till oxå. Imorrn ska jag köra Alex till dagis på morron, sen ska jag till karlssons en sväng. Vid tre ska jag hämta hö åt en tjej i stallet, sen ska jag inte göra nåt efter det.. Nu sover äntligen båda mina pojkar, Alexander var inget trött och Hampus har nog haft lite magknip.. Ska väl ta å sova jag oxå, somnade klockan tre inatt. Natti

ännu en tråkig dag..

Försov oss i morse, vaknade kvart över åtta å Alex ska va på dagis halv nio.. Hoppade upp å väckte Alex, klädde på honom å gjorde frukost. Sen klädde jag på mig å Hampus fort som fan. Ut till bilen å då startade inte den såklart.. Har ju volvon hemma oxå men orkade inte flytta över Alexanders stol. Provade starta några gånger och tillslut hoppade den igång. Kom till dagis fem över nio, inte så sena ändå. Åkte hem å la mig på soffan, skittrött eftersom Hampus inte sovit så mkt inatt. Kvart i ett kom mamma å Alexander, jag passade på att sticka ner till stallet medan hon passade barnen. Alexander la sig kl sju å somnade efter 10 min idag, han va nog riktigt trött. Hampus ligger å sover på min säng, väntar på att han ska vakna så jag kan byta blöjan å ta på pyamas. Såg på unga mammor förut, vilka puckon en del är... Ska inte se på det eg, bara stör mig, men kan inte låta bli att kolla ändå. Nu var det jobbigt att skriva, har en bebis i knät! Godnatt

17 dagar kvar

Snart är det bara 2 veckor kvar till jul, shit va snabbt d går! Jag somnade tillslut inatt, tror att klockan var närmare tre.. Vaknade vid halv nio, då sov de andra fortfarande. Tom Hampus sov, fick väcka honom för matning. Kan hända att han varit vaken och ätit inatt, men jag kommer inte ihåg det så jag matade väl i sömnen isf.. :-) Har precis käkad middag, korv stroganoff och ris. Nu kommer Pierre med kaffe, vilken service! Var ner till stallet förut, jag å barnen. Alexander skulle ju rida idag. Gick jättebra, fast han blev lite rädd när han travade så det blev mest skritt. Nästa helg är det luciaritt i byn, tänkte Alex skulle va med på Obelix. Hoppas att V kan rida Scotty då så han får komma ut en sväng oxå. Måste verkligen försöka komma i säng i tid idag, ska upp sju imorrn.. Kanske skulle ta å köra igång den där tvättmaskinen som jag tänkt göra hela dan, tvättkorgen sväämmar över... Nu vaknar Hampus! Hej svejs

mitt i natten

kan inte sova... Hampus har äntligen somnat, han har skrikit halva kvällen. Tror att han var övertrött, längsta han sovit på dan idag var väl ca 40 min. Han har sovit typ 5-10 min åt gången hela dan, det blir han ju inte direkt utvilad av. Jag var ut till frysen och skulle hämta nån mat förut, glömde ta med ficklampa så jag tog en påse bara. Hade tur, påsen innehöll oxfilé! Så vi käkade filé, klyftpotatis och kantarellsås. Underbart gott! Alexander åt potatis, sås och gurka, han ville inte ha kött. Han är jätteduktig när vi äter numera, tomten har ju kikat in i fönstret ett par gånger.. :-) Man måste vara duktig och äta ordentligt annars kanske man inte får några julklappar av tomten. Stackars barn vad man lurar de.. :-) Usch, Pierre ser på nån dokumentär om smittsamma farliga sjukdomar. Blir ju nästan rädd, klarar inte av att se sånt ju. Försöker att inte lyssna men det är inte så lätt... Kanske ska ta å försöka sova nu, klockan börjar bli mkt... Har inget inplanerat idag, mer än stallet då. Tror att Alexander skulle med, han ville rida. Han var jättearg för att han inte fick följa med igår. Bra att pojken är hästintresserad! Nä, måste försöka sova nu. Godnatt

en underbar lördag!

Hampus somnade vid elva igårkväll, och sov ända till klockan sju! Ganska gött å få sova lite längre än till fyra. Vi var på kalas igår, kom hem vid nio så det var väl därför han sov länge. Idag kom svärmor vid elva, Hon hade med sig lussekatter. Första lussekatten i år, jättegott! Hon hjälpte mig att sy upp mina nya gardiner. Fick ju åka å köpa nya julgardiner, mina gamla är förmoligen på soptippen.. Sen åkte jag till stallet å Pierre på bandy, farmor va barnvakt. Var ute å red i knappt en timme, skrittade mest men tog en kort trav i skogen. Har inte ridit på jättelänge pga hans ryggonda å min graviditet, det var helt underbart att äntligen komma ut lite. Har mockat och gjort klart allt så jag ska bara ner å fodra ikväll. Funderar på vad vi ska äta idag.. Igår blev det pasta med baconsås, snabblagad mat eftersom vi skulle iväg. Potatit blir det iaf idag, ev kyckling men de andra ville nog inte ha det.. Aja, får se vad jag hittar på. Kaffedax nu, ha en trevlig lördagkväll!

1a advent

Blev lite konstigt, det här inlägget skulle hamnat här i söndags.. aja, d får va kvar iaf... Snabbt tiden går, snart är det julafton och Hampus är redan 2 månader. Just nu sover Hampus å Alexander äter lite mat.
Vi ska åka till mamma å pappa en sväng, mamma jobbar till 2 så vi åker vl om nån timme. Tänkte sticka ner till stallet å mocka innan så att det är klart, maten kan jag fixa när jag tar in de.

Gjorde biff stroganoff igår, blev jättegott. Blev två matlådor till Pierre oxå, sen finns det mat i frysen så han har mat hela veckan. Blir skitdyrt om han måste äta ute varje dag..

Ikväll blir det revbenspjäll, potatis, gräddsås och äpplemos.


Nepp, nu ska jag ta å fixa mitt hår innan medans lilleman sover

medryttare

Satte ju ut en annons om hästhjälp, fick svar ganska snabbt från en elvaårig tjej. De var här igår och hälsade på hästarna, men hon var sjuk så hon kunde inte rida. De kommer på tisdag å provrider ist.Hoppas O är snäll mot henne, men hon är ganska envis sa hennes mamma å det är ju en fördel när man ska rida köttbullen..

På lördag ska jag ut på Scotty en sväng, har fixat barnvakt så nu finns det ingen återvändo! Hoppas mina fogar inte strejkar efter.. Längtar som fan efter att komma ut i skogen, var hur längesen som helst nu. Tror att Scotty kommer gilla det oxå.

Igår stuvade jag makaroner, var jättelängesen vi åt det. Stekte falukorv till. Sen blev jag sugen på en sallad vi hade på värdshuset, så den var jag tvungen att göra..
Såhär gör man om nån e nyfiken:

1 dl riven morot
1 dl strimlad vitkål
1 halv liten lök, skivad

1 dl vinäger
1 dl socker
1 dl olja

Koka ihop oljan, sockret å vinägern. Häll det över grönsakerna medans det är varmt. Låt det stå framme med lock eller folie över tills det svalnat, sen in i kylen. Håller nån vecka i kyl. Supergott!

Idag gjorde jag risotto med champinjoner och purjo, till det hade jag fisk. Hade lite lax och lite pangasiusfilé hemma, så jag tog både och. La fisken i en form med smör, fiskbuljong, vatten. Salt, pepparmix och lite vitlök på. Tog ca 15-20 min i ugnen. Till risotton kokade jag vanligt långkornigt ris, när det var klart hade jag i grädde, creme fraishe, champinjoner, purjo, buljong, dragon, persilja, aromat, peppar. Allra sist precis innan vi skulle äta hade jag i riven ost. Det var riktigt gott!

Imorrn ska vi visst på kalas på kvällen, så det får väl bli nåt snabbt innan vi åker.

Nu kom Pierre hem från bandyn, ska ta å duscha å lägga mig nu.

Godnatt

Ambulansresa

Hampus hostade så att att han knappt fick luft igår, ringde sjukvårdsrådgivningen och hon kopplade mig till 112.
Det var ingen fara som tur e, han är väldigt täppt i näsan så det är nog därför han hostar så. Jobbigt.

Jag var in till distrikssköterskan idag, har haft ont i halsen ett tag nu. Hon tog ett halsprov men det visade inget, så det är väl nåt virus.. Skulle dricka varmt å äta ibumetin. Hoppas det ger sig snart, olidligt jobbigt att ha ont i halsen.

Satte ut en annons om medryttare igår, fick svar från en elvaårig tjej idag. Hon kommer antagligen ut imorrn å provrider. Hoppas de gillar varandra! Ska försöka få hem kärran nån dag, hon hade kört en del oxå så det är ju perfekt.

Nu är det väl dax att fixa lite mat, pannbiff blir det idag. Igår wokade jag lite grönsaker, strimlad biff och nudlar. Pierre var i stockholm å Alexander sov hos mamma så då passar jag på att äta sånt de inte gillar.

RSS 2.0