lite allt möjligt

Köpte ny stol till Hampus idag, en britax hi-way. En röd-svart blev det. Har inte satt in den i bilen än, fixar det imorrn.
Igår fick jag ta ut veterinären till O, han har fått fång.. :-( Medicin i 10 dagar, och inget att äta mer än halm. Fick tag på hovslagaren så han kommer ut i morron. Hoppas han blir bra nu, men det blir ju bättre på nya stället.

Dax att söva barn hör jag...


ojdå

Har visst glömt bort bloggen ett tag..
Hästflytt om en vecka, O står inne igen... Han blir bättre iaf som tur är.
Vaccierade mig i fredags. Fick ganska ont i armen på kvällen och natten, annars mådde jag bra. Ska ha nästa dos om ca 3 veckor.

Jaha, det var väl vad jag hade att berätta.. Ska på kalas idag, så jag borde eg inte sitta här mer.

Hej svejs!

"fasen oxå!

Jag skulle till jobbet förut men glömde det, och nu har det stängt!" Alexander förut när vi slappade i soffan efter varsin kvällsmacka. Inte lätt att vara 4 år! :-)

Jag la mig tidigt idag, jobbiga jävla förvärkar.. Börjar släppa nu så jag ska väl snart försöka sova. Skövde imorrn och lämna tyg till svärmor, och köpa present till Rasmus. Hoppas Stina har koll på vart hon har önskelistan, känner på mig att jag får ringa henne från leksaksaffären.. Ingen aning om vad det var hon rabblade upp sist för grejer.


Nä, godnatt.

hatar

Alexander går på dagis 4 dagar i veckan, 8.30-12.15. Helt värdelöst! Först är det stressigt som fan på morron eftersom A är jättetrött, jag är ännu tröttare för jag måste upp å kissa ca 4 ggr/natt, och så blir vi osams.. Sen avskyr han att äta på morron, kan ta en halvtimme att få i han en halv macka.. Och han behöver äta frukost för sen får han ingen mat förrän lunch. Sen ska 2 ungar ha på sig en jäkla massa kläder, den lilla ungen hatar att bli påklädd så då blir vi osams.. Oftast kommer vi typ en halvtimme försent till dagis.
Efter lämning åker jag och lilla barnet hem, vi hinner leka lite, byta blöja och äta innan det är dax att åka till dagis igen. Förhoppningsvis håller sig lilleman vaken på väg dit, inte bra när han somnar.. Hämtar Alex och åker hem igen. När vi kommer hem är det bara att lägga Hampus, har han då somnat till i bilen på väg till dagis blir det inte skoj. Då tycker han att han har sovit klart, sen på kvällen är han skittrött och asgrinig...
Varenda dagisdag är en enda stressig förmiddag, Alex behöver vara på dagis och få leka, men frågan är om det är värt alla bråk? Står ju i kö för en plats hos grannen som är dagbarnvårdare, hoppas det dyker upp en snart. Skulle underlätta en hel del.


Idag var jag till jysk och hämtade spegeln till hallen, och tyg. Ska åka till svärmor så hon får sy nån dag. Funderar på om vi ska åka till Skövde på fredag, fast det beror på om vi har bil då.. Våran havererade i morse.. Står på verksta nu, hoppas de fixar den snabbt.
Nä, nu får jag nog ta och väcka Hampus, han har sovit ett tag nu.



jag och pensionärsmaffian

Tänkte vara smart och handla på morron, innan det blir massa folk i affären. Jättesmart, om det inte varit för alla pensionärer som fått samma tanke.. Inget fel på de så, men när de står och blockerar varorna i flera minuter för att hitta billigaste alternativet, då är det jobbigt. Allra jobbigast är det när det glömt skruva upp ljudet på hörapparaten, de hör inte att jag står bakom och säger "ursäkta, jag ska bara.." Jaja, vi kom ju hem med det vi skulle iaf.

Passade på att springa in på jysk oxå, behöver en spegel till hallen. Har sett en spegel där tidigare,  med antikvit ram. Den är skitsnygg, men jag tror inte att den kommer passa in i hallen, så det blev en svart ist. Kanske kan köpa den vita oxå längre fram, har ju övervåningen kvar.

Kollade rustas hemsida nyss, hittade tapeter till vårat sovrum. Ska kolla hur de ser ut i verkligheten oxå, men tror det blir de iaf. Fast det är ju ett tag kvar innan det är klart att tapetsera uppe.


Nu tjatar Alex om mellanmål, bäst att fixa nåt. Antingen växer han så det knakar nu, lr så har han en gigantisk binnikemask i magen.. Hoppas på det första. :-)


Vaknade förresten med nackspärr idag, inte blev det bättre av att vara ute i kylan heller... :-( Hittade inte min vetekudde, men tillverkade en egen med ris i. Har gått omkring med den i 2 timmar på nacken nu, tog även 2 alvedon förut så nu börjar det kännas bättre. Vetfan hur jag ska kunna mocka sen men det får lösa sig på nåt sätt..

Ha en fortsatt trevlig dag, det ska jag!

men jävla fegis!!

Fan, hade chansen förut men nä, visste inte hur jag skulle få fram det riktigt så jag sa inget. Suck. Åh, blir ju säkert lättare nästa gång lixom..

Ett annat störningsobjekt nu för tiden, statistiska centralbyrån. Jag har ingen lust att svar på massa frågor från de. De har ringt i flera veckor. Både hem och till mobilen. Borde de inte inse att det är enklare att stryka mig och ringa nån annan? Ikväll svarade P första gången de ringde, han sa till de att jag inte ville svara på några frågor. De svarade att det är min skyldighet eftersom jag är arbetslös?? Kollade deras hemsida och de har inga undersökningar nu där man måste svara på deras frågor, jag är alltså INTE tvungen till det.
Dessutom gillar jag inte när försäljare å andra jag inte känner ringer på kvällen. Jag har andra saker att göra.

Förresten så har jag haft en sån där riktigt ovanlig dag idag. En sån där dag som i stort sett aldrig inträffar för min del. Jag fick ett städryck! Eftersom svärmor var här i lördags och städade så fanns det ju inte så mkt att städa idag, men kylen blev rensad och skurad iaf. Passade även på att stryka och byta gardiner, å fixa ordning burarna. Kände mig riktigt nöjd. :-D

Nä, upp tidigt å köra till dagis imorrn, dax att sova nu så vi orkar upp. Måste åka å handla lite oxå, tomt i kylen efter min framfart..

Natti


schema?

Hade varit bra att veta när det är min tur att släppa in å ut hästarna.. Imorse var det väl jag som hade utsläpp antar jag, eftersom hon inte var hemma. Har inget emot att släppa ut, men kan vara bra om man får veta innan. Har heller ingen aning om ifall jag ska kvällsfodra, vet inte när de kommer hem.
Var lagom kul att behöva släppa in hästarna i omockade boxar igår, men jag kan lixom inte ställa mig å mocka åt 4 hästar när jag knappt kan mocka mina egna.. Fattar inte varför man inte ber nån fixa sånt när man är bortrest...
Jaja, inte mitt problem. Jag gör det jag måste där nere.


Skulle behöva börja med nåt här hemma nu när Hampe sover, ska stryka å sätta upp nya gardiner, vika tvätt, hänga upp ny tvätt och städa råttburar.. Ska nog sätta fart med det nu innan han vaknar.

ikea!

Kom iväg strax efter tio igår, tog sin lilla tid att få in barnens stolar i bilen. Men till slut gick det. Väl framme rusade vi igenom första halvan, vi var hungriga så restaurangen var vårt mål. Barnen åt köttbullar och vi vuxna tog nån kryddig biff med mos. Smakade helt ok.
Sen var det dax att shoppa! :-) Min kusin kom dit med sina barn, så de, mamma och mina ungar gick till barnavdelningen och lekte medans jag och pappa fortsatte till garderobsavdelningen. Hade bestämt mig för vita garderober med skjuvdörrar, men fick se en annan garderob som jag bara måste ha! Så det fick bli den. Mörkgrå, med vanliga dörrar, en 100 bred och två st 50 breda. Tog de på hemkörning så 4 november kommer de.
Sen köpte vi även en toasits i samma färg som badrumsmöblerna, 2 vita korgar till hallen, 2 plastbackar till barnens leksaker, galgar, en cerise (:-O) mysdress till mig, 3 kuddar och ett täcke, 2 ikearåttor, 2 hatthyllor, 1 skohylla, och säkert nåt mer som jag inte kommer ihåg nu.
Skulle även ha en bänk av nåt slag till hallen, helst med förvaring under. Hittade inget på ikea så vi stannade till på jysk oxå. De hade en skitsnygg bänk med dyna och 3 korgar under, en sån blev det och en hög smal möbel med 3 korgar. Fanns vit och svart, tog svart för vit kan nog bli opraktisk i en hall.. Sen var det fullt i mammas lilla bil! :-)
Kom hem vid fem, bägge barnen somnade på hemvägen.. Jag stack ner till stallet direkt medan de andra bar ur grejerna, sen hem och kastade mig i soffan. En stund iaf, var ju tvungen att bygga ihop lite möbler oxå!

Fick faktiskt lite gjort i hallen på kvällen, målade sista biten korktapet som var omålad, och målade ett andra lager på resten. Satte upp 3 våder tapet oxå. Ska försöka hinna lite mer ikväll.

Nu ska jag hämta in lite mer ved, sen göra mig klar för att åka. Ska lämna Hampus till mamma sen åka till Götene en sväng, skulle visst va körtävlingar där idag.


Ha en trevlig söndag!


klipsk kille

Vi satt i soffan och hade precis ätit mat. Teven var på, nyheterna skulle snart börja. Hallåan börjar prata om kvällens program, hon sa inget om att det var nyheter på g. Såhär lät det då:
Alexander: Nu är det snart nyheter.
Pierre: Hur vet du det?
A: Det står ju det, på skylten. (till höger om hallåan stod det vilka program som kom härnäst, nyheter stod överst.)
Jag: Men hur kunde du se att det stod det?
A: Mäh, jag har ju ögon.
Jag: Aa, just det...

Ingen aning om hur han kunde gissa att det var nyheter lr att det stod det, men men... Kul hade vi iaf.

Häromdan när vi åt mat så ville han ha mer mat, han var mätt sa han men det var stengott så han skulle äta lite mer. :-)

Nu ska duscha och natta barn, få i lite färg i håret, måla lite mer i hallen, sen måste jag i säng nåt så när tidigt idag. Halv tio rullar bilen mot ikea imorrn.



Trevlig fredagkväll!


v 28, 90 dagar kvar

Det närmar sig sakta men säkert!

Växer gör den iaf.. :-)


Var i Skövde idag då, åt på max och var in på maxi å kollade lite. Handlade inget speciellt, lite frukt och flingor typ.. Sen åkte vi till svärmor och fikade, å matade änder.. Höll på att blåsa boer, stormigt värre.
Kom hem vid fem, bara att sätta igång med maten. P hade skalat potatis, så jag behövde bara sätta in fisk i ugnen och göra sås. Blev gott!

Baarnen är inne på rummet och städar, får nog gå å kolla snart.. Tror inte att det blir så mkt städat direkt. Alex kanske röjer men Hampus hjälper nog inte direkt till kanske..

Ska lägga Hampus nu, sen ska jag baka dumlekakor! :-)

det är tydligen svårt

Man ska inte tro att det blir rätt fast man skriver på tavlan i vårat stall.. Inte heller hjälper det att ställa maten på rätt plats på hyllan. Hästarnas mat till ikväll som stod på kvällsplatsen på deras hyllor, + att jag skrev på tavlan igår att de hade mat i krubborna och maten på hyllan var till dagen efter, inget hjälpte utan de fick kvällsmaten till frukost idag. Så nu har jag testat att skriva "KVÄLL" på deras hinkar, skrev även på tavlan (igen), lite tydligare denna gången. Får se om det blir nån ordning nu då.. Jag kan inte hålla på och betala massa pengar när jag inte vet om mina hästar sköts på rätt sätt när jag inte är där. O fick iaf komma in igår, M tog in de. Hon hade fått gå ut i hagen med ficklampa för att få in honom. :-)

Ska snart ge Hampus lite mat, sen åker jag och barnen till Skövde en sväng.



suck.

Kom till stallet för att släppa ut hästarna i morse, alla var inne men inte O.. Han ville väl inte in i gårkväll, och då kunde man inte ringa mig och kolla om jag ville gå ner och försöka få in honom själv. Han hade inte fått nåt hö heller, varken igår eller imorse. Kul när man hyr stallplats där alla delar in och utsläpp, man vill gärna kunna lita på att ens hästar får det de behöver.. Menmen, nu är han inne iaf.

Imorrn blir det nog en sväng till skövde, skulle åkt dit idag men somnade ist.. Tänkte kolla maxi en sväng, å käka på max såklart! Sen får det väl bli en kopp kaffe hos svärmor innan vi åker hem.

Nu ska jag duscha, sen måste jag verkligen lägga mig..

hängig

Snorig, huvudvärk, molvärk i ryggen... Usch, vill bli pigg nu.
Har utsläpp denna veckan, A fodrar på morron så släpper jag ut. Sen tar jag in hennes på em, mina får då hö i hagen. På kvällen är det A:s tur igen, hon tar in mina och kvällsfodrar. Hoppas det kan bli bättre ordning framigenom, det hänger ju lite på de andra oxå. De betalar fortfarande för sina platser, men vet inte om de ska ha sina hästar där.. Bra om de kunde bestämma sig kanske, kan ju finnas andra som behöver plats. Nästa vecka har det förhoppningsvis löst sig.

Har varit helkass på att fixa vettig mat nu på ett tag, har ingen lust.. Känns bara tråkigt, mår ju illa till och från på kvällarna fortfaqrande. Inte så kul att laga mat och inte kunna äta. Har ändå gjort ordning mat eftersom barnen måste äta, men det har blivit mkt korv å köttfärs.. Idag blev det iaf en fläskköttgryta, T ville ha recept så jag får väl försöka orda det. Har som vanligt inga direkta mått, man får ta i lite i taget så blir det bra.

Du behöver:

grytbitar av fläsk
köttbuljong
lök
vitlök
vitkål
rött äpple
curry
creme fraiche
grädde
soja
pepparmix
salt
 

Iaf, börja med att stek grytbitar av fläsk. Till 4 pers bör det räcka med 400-500 g. Häll över i en gryta när de fått färg runt om. Häll över vatten så att det täcker köttet, och i med buljong, 2-3 tärningar. Lock på och koka ca 20min. Skär 1 lök i klyftor, och hacka vitlök i små bitar, 1-4 klyftor. Stek några minuter i stekpannan. 
Strimla vitkål, och hacka äpple, ner med det i stekpannan och häll på curry. Stek några min till, tills vitkålen blivit mjuk.
Ner med allt i grytan till köttet, häll i en skvätt grädde, några msk creme fraiche, smaka av med salt, curry och pepparmix. Jag hade även i lite soja för färgens skull. Red grytan med mjöl, koka en stund och servera sedan med potatis eller ris.


Imorrn blir det spagetti med baconsås, onsdag lax och potatis med kall sås, torsdag kyckling av något slag och fredag kebab. Inte pizzeriakebab alltså.. Helgen får vi se vad det blir. Har iaf massa mat i frysarna, måste se till att rensa lite där nu. Ganska onödigt att handla massa hela tiden när vi faktiskt har massa mat.

Nä, nu ska stänga ner här och försöka sova. Somnade sent igår,  behöver sova ikapp....

barn i bil

Lyckas ju ganska ofta hamna i diskussioner om barn i bil på ett forum. Jag anser att man ska ha sina barn bakåtvända så länge det går, tills den bakåtvända stolen är urvuxen på längden och vikten.
En bakåtvänd stol är urvuxen när 1/3 av huvudet är över kanten, ungefär när överdelen av öronen är uppe vid kanten. Idag finns det 2 stolar med extra hög rygg, maxvikt 25 kg. Har man en annan mindre stol, med lägre maxvikt, så anser jag att man skaffar en större stol.
Många köper en kombistol, alltså en stol som är gjord för att användas både bakåt och framåt. De stolarna är bra, sålänge de används bakåt. En sån stol väger nästan dubbelt så mkt som en ren bältesstol, om man krockar så kläms barnet mellan stolen och bältet. Det finns inte heller någon bältesstyrning på en kombistol, det är alltså inte säkert att bältet sitter som det ska på barnet.
En kombistol som är urvuxet bakåt är oxå urvuxet framåt, och eftersom barnet bör åka bakåt så länge som möjligt så är det bättre att ha stolen bakåt tills den är urvuxen.

Många vänder på sina barn för att de sitter med böjda ben, det ser obekvämt ut. Hur många vuxna sitter med raka ben i bilen? Inte jag iaf. Det är inget farligt att barnet har böjda ben, hellre ett brutet ben än en bruten nacke..

Det finns en anledning till att vända sitt barn i bilen, den största bakåtvända stolen man kan hitta är urvuxen.



Alexander 4 år i sin britax two-way, ett tag kvar tills han växer ur den.


hallen

Är ju inte färdig än men lägger in 2 bilder ändå.

Glaset i fönstret ska bytas ut till vanligt glas, sen ska det målas vitt och foder ska upp runt dörr och fönster.


Väggen är först tapetserad med en tapet med "korkyta", den är sen målad med en grå färg. Sen har jag "svept" på vit färg med en pensel. Timmret som syns har jag laserat 2 gånger, det ska upp lister runt om och hyllor nertill. Hyllorna blir ohyvlade vitmålade plankor. Upptill blir det belysning.


Är riktigt nöjd med min hall!



ridtur i skogen

Blev en sväng i skogen igår med M & M. Var ute i kanske 40 min, men det räckte för min del.. Hästarna skötte sig bra, fast Scotty fick för sig att en stillastående husvagn var en mördarmaskin.. Efter en stund gick han med på att hälsa på den, sen var den visst inget farlig längre. Knäppa gammelhäst.

Har börjat tapetsera i hallen! En korktapet som ska målas grå med lite vita penselsvep, kommer se ut som en betongvägg. På den väggen är det även 2 "fönster" in mot timmerväggen, där ska jag lasera vitt. Har gjort klart lite mer än halva väggen, sen tröttnade Hampus på att sitta i vagnen å glo. Fortsätter ikväll. Ska även förlimma de andra väggarna så att jag kan börja med de tapeterna imorrn.

Sen fick det bli panel på en vägg, en liten bit in mot köket. Där har jag laserat 2 gånger, måste på minst ett lager till. Nästa vecka blir det en tripp till Ikea, har hittat de möbler jag vill ha men åker och kollar på de live innan jag beställer.

Nu ska jag ta med mig min stalldräng ner till stallet, sen hem och övertala P om att vi måste äta pizza ikväll! :-)

RSS 2.0