ett år!

Imorrn fyller min busunge ett år! Vart har det året tagit vägen tro? Och snart ska han bli storebror, lilla busungen. Var på ettårskontroll idag, allt såg bara bra ut. Glad var han, skrattade hela tiden. Sprutan reagerade han inte på, tittade när hon stack sen ägnade han sig åt leksaken ist. Alexander fick sätta dit plåstret, sen var han nöjd. :-)

Alexander är förresten sååå duktig i stallet! Han kan nästan få på grimman själv nu, leder in och ut själv, borstar, mockar och fixar mat. Han ska få börja rida lite lätt nu när O är bra i benet, har en liten förhoppning om att han ska kunna rida utan ledare i vår. Får se hur det går.



Nä, kanske skulle förflytta mig in till sängen ist. Är ju en dag imorron oxå.. Ska förrsten till coop och köpa tapeter till hallen imorrn! Börjar se min hall framför mig nu, det är inte långt kvar innan den är klar. Måste komma iväg till ikea oxå, se vad vi ska ha för garderober.

Nä, sängen var det, godnatt!

pinsamt!

Vi var ju i stan i fredags med Stina och hennes son. När det var dax att åka hem gick vi till bilen och lastade in våra grejer. Dåupptäckte jag att påsen från lindex med Alexanders vantar var borta. Han hade burit påsen själv från lindex till edel, där sprang han och Rasmus direkt till leksakerna så jag misstänkte att den var kvar där. Bara att gå tillbax igen då, som tur är så låg den där. Stod en tjej och hängde upp barnkläder så Alex berättade för henne att han glömt påsen. När vi skulle gå säger han till mig: Mamma, vad PINSAMT att glömma påsen här! Normal kommentar från en 4åring?! :-D Tjejen skrattade en del, och blev ganska förvånad när jag sa att han bara är 4 år. Stort ordförråd..
Sen blev han arg på P en kväll, han gick ut ur sovrummet och glömde stänga dörren. Alex vill ha mörkt när han ska sova. Jag hörde att han gick ur sängen, och ropade att han skulle lägga sig. Han svarade med väldigt arg röst: Men Pierre glömde stänga dörren för helvete!!
Sen stängdes dörren och i soffan satt jag och P och gapskrattade.. Barn ska ju inte svära, men den kommentaren var omöjlig att bli arg på.


Idag är det skitväder här, blåser för fullt. Får se om vi går till stallet en sväng lite senare. Ska ev rida en sväng i paddocken ikväll, men får se hur mina fogar är idag... Har ju haft rätt ont i de i veckan. Har en del päron och plommon som jag måste göra nåt av oxå, vet inte riktigt vad jag ska hitta på med det.. Får kolla runt på nätet efter bra recept.

Nu får jag nog göra nån nytta här hemma, skulle behöva duscha oxå.. Fast det är ju onödigt eftersomm jag ska till stallet sen..

Får väl börja med tvätten.

smarthuvud

Var in på Karlsson en liten sväng med barnen förut, kom på att vi behövde mjölk så vi åkte till Lidl. Parkerade och gick in, hade inga bilar bredvid mig då. När vi kom ut står det en bil parkerad på platsen bredvid oss. Eller bredvid förresten, den stod lika mkt på min plats.. Fanns massa lediga platser både jämte, framför och bakom....



Gissa hur lätt det var att få in ungarna i bilen.. Pucko.

Passade på att fixa stallet när jag kom hem, skönt att slippa mocka ikväll. Busade lite med scotty i hagen, han är helgalen!



Full fart! :-)


Ska fixa lite mat till ungarna nu, jag får äta ikväll..

utmaning

En liten utmaning från Hanna.


1. Vad heter du? Martina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Malt
3. Flicknamn: Marina
4. Pojknamn: Magnus
5. Yrke: Musiker
6. Färg: Marinblå
7. Klädesplagg: Mössa
8. Mat: Mos
9. Sak i badrummet: Matta 
10. Plats/stad: Mariestad
11. En orsak att vara sen: Morgon....
12. Något man skriker: Men!!
13. Film: Män som hatar kvinnor 
14. Något man dricker? Mjölk
15. Band: Metallica
16. Djur: Mus  
17. Gatunamn: Mariagatan 
18. Bil: Mercedes
19. Sång: My heart will go on



Regler för utmaningen:

Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)!
LYCKA TILL!


De som känner för det kan väl göra den.... :-)

småseg

Är piggare än igår, men ändå lite seg. Är iaf inte lika snorig och huvudvärken är i stort sett borta, så det är ju skönt. Hampus vaknade prick åtta idag, jag klev ur sängen och gjorde välling och hoppade i kläderna och åkte till stallet (ja, jag åkte bil. Bara 300 m är långt när man har sammandragningar så fort man rör sig....).
Duschade när jag kom hem och nu sitter jag i soffan och har precis ätit frukost. Fast jag får nog ta lite yoghurt oxå, blev inte riktigt mätt på en macka.. Såg på willys igår att det fanns delikatessyoghurt i hink, den är ju sååå god! Så en sån hink fick hänga med hem. :-) Blir dyrt att köpa småbägarna hela tiden. Inte så nyttig men goood!!

Marknaden igår var kall och blåsig, annars helt okej. Köpte godis (såklart), en pyjamas til Hampus, 2 bodys till bebis i magen, 10 par sockar till mig (20 par för 100 kr, delade med mamma)och en ballong i form av en mobiltelefon till Alexander.
Vi var även in på ÖoB en sväng. Alex fick en radiostyrd bil i present som var trasig, så han skulle få välja nånting annat ist. Det blev en doktorväska och en grävmaskin.
Nu vet vi att vi är friska här hemma iaf, vi blev grundligt undersökta igår. Även i morse kom väskan fram och diverse undersökningar utfördes.. Jag hade visst inget hjärta när han lyssnade, men det fixades med lite syrgas och en spruta! Känns skönt att ha en doktor i familjen! :-D

Idag blir det en sväng till stan, farbror Stina med son ska hit kika. Blir antagligen en grekisk lunch oxå, var visst någon som var lite sugen på det..

Ikväll blir det god mat och förhoppningsvis sängen tidigt, är ju lite trött som sagt. Måste åka till Ikea nån dag, dax att bestämma hallmöbler. Har kollat på nätet men det är alltid enklare att åka dit och kolla. Får se om jag kan få med mig nån i helgen.
Blev lite ändrade planer i hallen, timmerväggen är inte så bra så att den går att behålla framme, så jag har en annan idé. Men har inte helt bestämt mig än...


Nu börjar det bli dax för lite kaffe känner jag.

seg som fan

Näsan rinner och huvudvärken verkar inte vilja ge sig... Tur att det finns alvedon, nässprej och papper.
Var segt att komma upp idag igen, men tillslut så kom vi upp. Åkte ner och släppte ut hästarna innan jag körde Alex till dagis, han börjar bli riktigt duktig i stallet min lilla stalldräng! Igår mockade han nästan helt själv, gjorde ordning scottys lucern, fyllde obelix silagekasse och ledde in o och tog av honom grimma och täcke. Imorse ledde han ut honom i hagen. Han är nöjd över att han inte är halt längre, för då kan han snart rida igen! Tänkte låta mina hästar gå i egen hage fram till nästa helg, sen får de flytta över till stora hagen igen.

Idag är det höstmarknad i stan. Åker in en sväng när jag hämtat Alex tänkte jag. Är väl samma skit som alltid, men det är ändå lite mysigt att gå runt och kika. Har lovat Alexander en ballong oxå.


Nä, om jag skulle försöka få en övertrött Hampus att somna så jag kan vila lite..

regnig tisdag

Har kört Alexander tilldagis, jag har varit vaken endel inatt pga av huvudvärk igen så vi försov oss lite.. Han var där till 9 iaf. Sen åkte jag ner till stallet och delade av en del av sommarhagen, O måste få komma ut på dagarna menkan inte ha honom men de andra 2.. Försökte ringa stallägaren och kolla så det var ok att ha de i den hagen men hon svarade inte så de får gå där ändå.

Alexander var ganska rolig en kväll förresten! Han har inte varit svartsjuk eller arg på Hampus förut, men i söndags blev han rätt irriterad. Han fick en traktor i present när han fyllde, och den försökte Hampus ta för honom. Han sa till honom flera gånger, för varje gång lät han mer och mer arg.
Tillslut skrek han till mig: Mamma, Hampus stjäl min traktor hela tiden!! Ja, men han vill oxå leka, svarade jag. Alex: Jag vill inte ha nån bebis mer! Jag: Nähä, vad ska vi göra med Hampus då? Alex: Stoppa tillbax honom i magen igen. Jag: Men det går ju inte, det är ju en annan bebis där. Hampus får inte plats. Alex: Han kan ligga bakom den andra bebisen! Jag: Hm, nä jag tror inte att de får plats..
Sen sa han inget mer, han lekte tom med honom efter. :-)

Tur att de håller sams för det mesta, hade varit jobbigt annars..

Fy vilken dag!!

Vaknade iaf i tid för en gångs skull, men sen gick det inte lika bra.... På väg till dagis small ena däcket på bilen, jag har bytt däck förut men har ingen lust att göra det när jag är gravid å har foglossning.. Pierre var hemma utan bil, de flesta andra jobbar. Hade tid hos vet i Töreboda 40 min senare för att avliva en sjuk råtta, så jag var lite stressad. Ringde hem till några som jag vet inte jobbar för tillfället, de bor dessutom mindre än en km från där jag stod. De låg och sov och hon svarade andra gången jag ringde. Jag talade om att jag fått punka, och att jag skulle till veterinären och undrade om hennes sambo kunde komma och hjälpa mig för jag fick inte tag på nån annan. Hon svarade att han sov för de hade kommit hem sent så han orkade nog inte komma och hjälpa mig.. Schysst. Fick ringa min mamma på jobbet ist, så hon fick kasta sig iväg hem till oss. Sen fick P köra tillbax henne till jobbet, åka till mig och byta däcket. Jag slängde över Hampus stol i mammas bil och kastade mig iväg till vet. Var där några minuter för sent, men det var ingen fara.
Blir lite lagom irriterad på att vissa inte orkar hjälpa till, nu vet vi vad vi ska svara om de skulle behöva hjälp eller skjuts nån gång...

Åkte hem efter tboda och försökte ta det lugnt en stund.. Hämtade Alex på dagis efter lunch, sen stan för en fika å så vidare till mvc. Allt var bra med magen, hjärtljuden låg på 144 och sfmåttet 22. Lite under medelkurvan, så den är väl inte så stor ändå.

Hemma igen blev det lite mellanmål, sen gick jag och barnen till stallet. O haltar inte längre, ska kolla om jag kan ha honom och S i en annan hage ett tag så han slipper bli jagad av en av de andra hästarna. Risken är stor att han blir halt igen om han måste gå med de, och han behöver få komma ut på dagarna.

Nu måste jag sätta fart med maten.





skitdag

Började med att det blev rosa på papperet efter att jag varit på toa, ringde förlossningen som misstänkte uvi. Fick åka in till mvc och hämta remiss och rör för urinprov som ska lämnas in på labb imorrn. En timme efter att vi kommit hem från stan hade Alexander hittat röret och slarvat bort det.. Eftersom P skulle iväg och hämta virke fick han åka in och hämta nytt rör.
På em gick jag och barnen till stallet för Alex skulle rida. Då är Obelix halt. Han är inte öm när man känner, inget varm, inget svullen. Vetefan vad det kan vara. Ställde in honom iaf och gick hem och ringde till medryttarna, stallägaren och han jag ska köpa silage av. Fick tag på alla tillslut, silaget kom vid sjutiden och då tog jag även in Scotty så att O slipper stå inne själv.
Imorrnbitti ska jag alltså komma ihåg att först kissa i ett rör, sen sticka ner till stallet och släppa ut S och ge O silage.. Undrar hur det ska gå.

Hoppas att morrondagen blir bättre.

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka få lite sömn.
Godnatt

herregud....

Missade svenska hollywoodfruar igår, så jag har precis kollat på det på nätet nu. Hon Anna Anka, shit vilken människa! Inte riktigt klok ju! Undrar om hon varit sån jämt eller om hon blev sån när hon gifte sig rikt.. Klaga på städerskorna och säger samtidigt att hon är jättebra på att städa, varför inte städa själv då? Och klagar på alla fans, hon hade inte varit rik om de inte funnits.. Och varför hade hon inte sina barn hos sig på hotellet, de kunde väl lika gärna fått stanna hemma med barnflickan somatt sitta på ett hotellrum.
Är alla rika människor såna? Tur att man inte känner några.....

Alexander har varit hemma från dagis idag, han är snorig och har hostat halva natten. Han har ingen feber iaf, kan ju hoppas att det inte blir värre.

Ska nog börja förbereda maten nu, P köpte fläskgrytbitar igår, får bli nåt av det.

'

Mina godingar gungar hos mormor i somras!

timmerväggsdamm

Har dammsugit typ 3 ggr idag, så mkt dammsuger jag inte ens på en månad i vanliga fall.. Men P har slipat timmerväggen på em å Hampus kröp omkring och såg ut som en dammhög så var det bara att offra sig..
Var in till färgaffären idag och hämtade lasyr, en liten burk bara för att testa. Blev bra såden får det bli i både trappan å på väggen.
Har funderat på vad vi ska ha för räcken i trappan, pratade med brorsan nu så han ska fixa smidesräcken åt oss. Mina bröder har verkligen valt rätt jobb! :-)

Har stoppat ungarna i säng, Hampus sover och Alex somnar nog snart. Han har blivit förkyld så han får stanna hemma morrn. Ingen feber men det kan ju komma.. Vi ska ju ha kalas på lördag så de får inte bli sjuka nu ju.


Känner att jag bör krypa ner i sängen nu.. Är rätt trött, hade Alexander bredvid mig i sängen inatt å då sover man inte bra. Jo, ska nog faktiskt göra så.

Godnatt

söndag

Vaknade strax före 8, fixade välling till Hampus och gick faktiskt upp och klädde på mig. Brukar krypa ner i sängen en stund till.. Var svinkallt här inne, så jag tände i spisen och plockade ner tvätten som var torr. Sen blev det frukost.

Ska ta och gå ut en sväng nu innan lunch, solen har ju kommit fram så det är lika bra att passa på.

presentshopping

Dagen började med att vi försov oss, igen.. Vaknade runt 8. Skyndade upp och klädde på mig och ungarna samtidigt, sen frukost och så iväg till dagis. Lämnade Alexander och åkte vidare till willys. Födelsedagsbarnet ska ha glass med sig till dagis imorrn. Åkte till mamma och lämnade glassen och tog med henne till Karlsson, fyller man år ska man ju ha paket på morron. Hittade exakt en sån bil han önskade sig, rätt färg och allt!
Var in på coop och köpte med en tårta oxå, å glass.
Sen var det dax att hämta åp dagis igen.

Hampus sov sen middag idag, han somnade inte förrän kvart över tre. Ska väcka honom snart, sen ska jag fixa lite mat. Idag blir det kålpudding, gott!

Nu är det visst nån som pratar i sovrummet, behöver jag inte väcka honom då. :-)

då var det måndag igen

Och om 2 dagar fyller min stora kille 4 år! Shit vad tiden rusar iväg! :-)


För övrigt så har denna dagen mest gått åt till att fundera på massa saker.. Har fortfarande inte en aning om nånting så morrondagen kommer väl bli likadan antar jag, suck. Men när det är som jobbigast så kan det bara bli bättre, väl?

Nuska jag rensa svamp.

Hallen

Slänger in några bilder från hallen, nu har kommit upp både väggar och tak. Inte helt klart än då men det tar sig. Första bilden är den biten vi byggt ut, ytterväggen gick från trappan och mot där jag står.
Andra bilden är den delen som fanns tidigare, till vänster är vardagsrummet, bakom trappan till höger är badrummet och bakom den provisoriska dörren bakom trappan är köket.
Sista bilden står jag bredvid trappan, med köket bakom mig alltså.

Längtar tills jag ska börja tapetsera å fixa timmerväggen å allt andra, ska bli så kul! :-)





superdupergott!!

Receptet på fläskfilén jag lagt in tidigare, det var underbart gott! Hade i färska champinjoner oxå, gott! Gjorde en annan sås än den som står i receptet, jag hade i creme fraiche, majonnäs, vitlök, salladskrydda senap och salt. Har inga direkta mått, börja med lite av varje och smaka av så blir det bra. :-)

Hampus är feberfri idag, han var varm inatt men det släppte. Han vill inte äta nåt direkt, men det är väl inte så konstigt. Idag har han ätit välling och en halv banan än så länge, ska se om han vill ha lite gröt innan middagsvilan.

Min far är här och hjälper till med hallen, ska fixa lite lunch till de snart. Får bli pasta med nån sås, orkar inte göra nåt avancerat..
Ska väl ta och börja med nåt nu då, behöver nog tvätta oxå, å städa burar.....

nästa unge...

Inatt fick Hampus maginfluensa.. Han var lite varm när jag la honom, men inte så varm så det behövdes alvedon. Han sov oroligt, låg och gnydde, så jag väntade på att han skulle vakna. Vid 12 satte han sig upp i sängen och slängde nappen, tog med honom ut i köket för att ge honom alvedon och vatten. Då spydde han. På hela mig.. Var bara att klä av sig och ställa sig i duschen. Sköljde av Hampus snabbt oxå, han var glödhet och jättelessen. Fick iaf i honom alvedon och vatten, så han piggnade till efter en stund. Han somnade runt 2 igen, men sov oroligt. Idag har han inte spytt, men han har lite feber. Han har ätit lite välling, gröt och saftsoppa. Hoppas han piggnar till snart.

Idag har P rivit det gamla taket i hallen, och fått upp reglar till väggar och tak. Så skönt att det händer nåt. Har bestämt hur jag ska ha det i hallen sen, timmerväggen ska laseras vit, den biten där timmret är dåligt blir det tegel ist. De andra väggarna blir det en vit tapet med flyghavre på, skitsnygg! Taket blir vitt med mörka bjälkar, golvet blir trägolv, precis innanför dörren blir det klinkers. Väggen mot magasinet blir det garderober på sidorna, i mitten blir det en byrå eftersom vi måste ha ett fönster där. Trappan ska laseras vit, och ist för räcke blir det rep. Längtar tills jag kan börja!


Nu är det nog dax att börja med maten, börjar bli ganska hungrig..

gjutning

Igår kom det betong till golvet i hallen. Eftersom vi har badrummet i den hallen blev et lite problem att ta sig in på toa, så jag och barnen åkte till mamma på em och sov över där. På kvällen åkte jag till skövde för en fika träff, blev riktigt trevligt! 6 st blev vi som kom, satt från halv 7 till 9 innan vi gav upp. Eller fiket stängde rättare sagt, när personalen plockat in alla stolar och bord utom vårat kände vi att det var dags att resa på sig.. :-)

Fick sova ända till strax före 9 imorse, skönt! Nu ska vi snart äta lite blodpudding, sen ska Hampus sova middag. Under tiden ska jag åka hem och hämta P och köra han till rehab, åka till willys och handla, hämta P på rehab, åka till mamma å hämta barnen. Sen hem och förbereda mat. Ikväll blir det tacos, och imorrn ska vi testa fläskfiléreceptet. Svärmor kommer och äter imorrn oxå. 
Tänkte åka iväg till Källby en sväng imorrn, vi åker väl direkt när vi käkat frukost eftersom vi behöver vara hemma senast halv 4 igen.  

Alexander spydde inget mer efter att han spydde i min säng på natten, lite feber har han haft men inte så farligt. Nu är han piggelin och äter som en häst igen! Om 5 dar fyller han 4 år, stora killen. :-) Han har bestämt att vi ska äta tårta då, för det gör man när man fyller år.

Nu är det mat :-)

Maginfluensa..

Alexander fick feber i går eftermiddags. Han var jättehängig och ville inte äta nåt. Vid fem skulle jag till stallet, så brsorsans tjej och syster skulle va barnvakt. Jag var borta en timme ungefär, och det hade gått bra. 10 min efter att jag kommit hem spydde Alex. I Catharinas knä... Mindre trevligt. Han mådde lite bättre efter, åt lite smörgåsrån å drack lite vatten. Gav honom ipren och la honom vid åtta, han somnade direkt. Sen vaknade han nån timme senare, jätteledsen och hade ont i huvudet. Ringde sjukvårdsrådg, jag skulle ge honom alvedon för att få ner febern och få huvudvärken att släppa. Fick i honom alvedonet och la honom igen. Han somnade ganska snabbt igen, för att sedan vakna vid tre, alldeles glödhet och skakade.. Gav honom ipren igen, sen gick det bra en timme tills han spydde ner min säng. Tvättade Alex och bytte lakan, sen fick jag sova ända till sju när Hampus vaknade. Hoppas det inte blir nåt mer nu, han är ganska pigg än så länge.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost, sen blir det väl att tvätta lite igen..

RSS 2.0