tröttast

Känns som jag inte gör annat än sover nu för tiden.. Igår la jag mig vid åtta, somnade runt halv tio och sov till kl sju i morse. Hoppas det blir bättre snart. Ska till mvc om 2 veckor, ska be att de kollar mitt blodvärde igen då. Har en liten misstanke om att det är dax att öka på järndosen. Äter den svaga sorten nu, 3 om dan, är nog dax att byta sort.
I lördags hade jag och scotty besök, en tjej som ska hjälpa till 2 dagar i veckan med honom. Han går ju inte att rida nu, men hon var nöjd bara med att sköta och träna från marken. Skönt att få lite hjälp.
I söndags släppte vi ut hästarna i sommarhagen. Skönt för de att få lite mer att äta. Satte ju även på scotty hans flughuva i torsdags, idag var den borta.. Hästskrälle. Får köpa ny nån dag, utan kan han inte gå iaf.

Nepp, dax att förbereda middag, vet inte vad jag ska hitta på för nåt..

Pizza!

Fick Pierre att åka in och hämta pizza idag, blev jättesugen. Det var gooott! :-) Har en liten bit kvar som blir lunch imorrn. Ska ta och mata djuren nu, sen ska jag krypa ner i sängen och kolla på tv en stund. Hoppas på att jag får lite mer sömn inatt..

Natti

Host, host

Inte blivit mkt sömn inatt heller, Hampus hostar halva nätterna. Ger honom bricanyl på kvällen så han hostar inte lika kraftigt, han vaknar nog inte ens, men det gör jag.. Gick upp vid 8 och ställde mig i duschen idag, skulle duschat igårkväll men somnade när jag la Hampus så jag var bara upp och borstade tänderna och la mig igen.

Idag lär det väl inte hända så mkt, skulle ju bli regn å åska..

Nu ska jag äta frukost.

tårta

MMS


Smörgåstårta med kasslerfyllning.


tårta

MMS


Smörgåstårta med skagenröra.


spindelmannen

MMS

spindelmannen


ONYTTIGT!!!!!

Fan, jag kommer att bli värsta svullot ju! Äter typ hela tiden, annars mår jag illa som fan. Nu har jag precis tryckt i mig stekt falukorv, stekt potatis och ett stekt ägg. Nyttigt va? Fast jag åt några körsbärstomater oxå.. Ska nog ta ett äpple tror jag, känns lite nyttigare. Skulle vilja lägga mig snart, men måste ner å släppa ut mina hästar först. Hade tänkt krypa ner i sängen och kolla på tv. Får väl snabba mig med allt som ska göras, sen ner till stallet, sen hem å duscha.. Vill lägga mig nu ju!!

Aja, sätta fart kanske.. Förresten fick jag reda på förut att de andra i stallet som inte har sina hästar kvar där nere för tillfället, de hade minnsann fått reda på att vi ha slutat med frukost?! Jaha, va dumt att jag inte visste det då, svarade jag henne. Talade om att jag gett mina hästar frukost själv denna veckan. Såå smidigt verkligen. Tavlan vågar man ju inte skriva nåt på heller, då får man ju bara massa skit..


Nä, nu ropar Alexander. Dax att borsta tänderna minnsann.


Men godnatt då ifall jag inte återkommer nåt mer ikväll.

fina killar

MMS


Stolt husse, han älskar sin vän trots att han vart på väg att blivit avkastad ett par gånger. Hoppas han tycker lika mkt om honom den dan han blir avslängd på riktigt bara...


Sötsur sås

Här kommer recept för de som vill ha.

1½ dl ananasspad
1 msk tomatpuré
1 msk vinäger
1½ msk socker

Lägg allt i en kastrull och koka upp. Smaka av, kan hända att det behövs mer av något, beroende på hur söt eller sur man vill ha den. När smaken är bra, rör ut 1 msk potatismjöl i lite vatten. Häll i sakta i såsen, tills den är lagom tjock. Låt den koka en halv minut för att få bort mjölsmaken, sedan är den klar. Om man vill kan man skära några ananasringar i bitar och lägga i såsen vid servering.

förskolans dag

Ikväll är det öppet hus på Alexanders dagis. Jag och mamma åker dit en sväng. Hoppas att vädret blir bättre, just nu regnar det inte men det ser ut att kunna börja när som helst.

Middagen igår blev korv och blomkål, kände inte för kyckling. Tänkte göra det ikväll ist, så recept på sötsur kommer ikväll eller imorrn. Är så länge sen jag gjorde den så jag kommer inte ihåg hur mkt jag har i av allt.

Tror att jag ska passa på att vila en stund nu medans Hampus sover. Blir en ovanligt lång dag för mig, jag brukar ju lägga mig vid 9 nu för tiden..

Illa, illa...

Jag mår illa. Och är trött. Men så ska det ju vara.. Jag somnade vid 10 när Hampus skulle sova å vaknade vid 12. Jätteskönt att sova, men man känner sig ju inte utvilad för det.. Nu har jag tvingat i mig lite mat, inte jättesugen på mat men måste äta ju.

Var ner å släppte in mina hästar i morse, verkar som att de inte ska ha nån mat på morron längre? Kul att man får va med å bestämma över sina egna hästar.. Släppte ut de efter min sovstund, hästarna hade passat på å sova de oxå. Scotty låg ner när jag kom å Obelix var alldeles full med halm. Skönt för de att komma in och vila lite.

Funderar på vad jag ska göra för mat idag. Blir nog antingen kyckling, ris och sötsur sås, eller falukorv, stuvad blomkål och potatis. Säg till om ni vill ha recept på sötsur sås...


Nu ska jag gosa med mina killar!

dåligt

Har verkligen inte orkat med att blogga nåt, dels för att  jag typ inte har nåt  vettigt att skriva om, och dels för att jag inte mår så bra nuförtiden.. Det sistnämnda beror ju som tur är inte på något dåligt, tvärtom. Jag har en bebis i magen. Helt oplanerat kan man säga, vi skulle inte ha fler, å om vi skulle ha fler så skulle vi definitivt inte ha det än. Men men, ibland händer det saker man inte planerat.. Så vid årsskiftet, om allt går som det ska, får mina killar ett syskon.

Annars har det inte hänt så mkt här som sagt, 2 bilar som smällde utanför fönstret igår är väl det mest spännande som hänt den senaste veckan. Stallägaren har tydligen beslutat att hästarna inte ska få någon mat på morron nu. Igår låg frukostmaten kvar i krubborna, idag låg den kvar i burkarna.. Tog in mina och gav de mat när jag kom hem från dagis, släpper ut de när jag ska åka igen. Man kanske ska kolla med berörda hästägare innan man tar massa beslut som rör andras hästar. Börjar bli trött på all skit där.

Nu är det dax för mellanmål för Hampus.

häst?

MMS



Lite konstig modell, men gick inte att få den bättre.. Den får duga helt enkelt.


namnskyltar

MMS



Jaha, vad ska jag hitta på att göra nu då tro? Riktigt jobbigt det här ju, att komma på vad det ska bli av pärlorna.. Kommer säkert på nåt. Nu får jag nog rycka in och hjälpa Pierre, verkar inte gå så bra att söva Hampus.. 


hihi

MMS



Skulle ju göra en till, men det blev några fler.. Går inte att sluta när man börjat. Alexander har börjat med en fjäril, blir väl jag som gör klart den. Nä, nu har jag annat att göra. :-)


groda

MMS


Första pärlplattan klar, blev en groda! Skitkul är det, blir nog en till i kväll. Ska komma på nåt att göra bara..


I´m back!!

Äntligen har jag fått tillbaks min dator! Borde väl ha massor att skriva om, men är nog för trött... Ska ut med Mozart en sväng så han får kissa, sen ska jag nog krypa ner i sängen. Vi vaknade ju tidigt imorse.. Imorrn måste jag iväg till stan å leta gröna pärlor, har fastnat i pärlplatteträsket.. Började göra en groda förut men de gröna räckte inte. Annars vet jag inte vad som händer, det återstår att se. Några rader blev det iaf, blir säkert mer imorrn. Natti

RSS 2.0