blöt skogspromenad

Skulle ju hitta massa kantareller idag, fick ihop till en kantarellmacka.. Dessutom blev vi sjöblöta, det spöregnade. Tror att jag ger upp plockandet, P får åka själv i fortsättningen.


Igår var jag, barnen och mamma i skövde. Jag skulle in på babyproffsen och kolla lite syskonvagnar, svårt när man ser en annons hur vagnen är att köra. Slutade med att jag bestämde mig för en ny vagn... Jag som alltid sagt att begagnat duger bra, köpa nytt är onödigt ju.. Fast å andra sidan har jag ägt 5 barnvagnar och inte en enda av de har varit ny, så det kanske är på tiden att ändra på det.
Emmaljunga kommer med en ny modell senare i höst, en liten och smidig vagn för att vara syskonvagn. Dessutom kan man ha barnen vända mot sig även i sittdelen. En ny vagn kostar ca 7000 inkl en mjuklift, inte så farligt pris ändå. Har hittat föregångaren till den vagnen på blocket, då ligger de på 5-6000, begagnade.. Känns inte så fel att köpa ny då. Så nu blir det till att spara! Tur att vi fyller år snart, sen kommer ju förhoppningsvis tomten med trevliga kuvert oxå.


Kom att tänka på förut att det var längesen jag åt kebabrulle, nu kan jag inte få det ur huvudet! Ska se till att P sticker in och hämtar det om en stund. Undrar vilken pizzeria man ska våga äta på bara..... Men rulle måste jag ha iaf, annars blir jag nog galen!


Nu börjar Hampus bli så där härligt gnälltrött, får försöka roa honom ett tag. 40 min kvar tills han ska i säng. Storebror sover hos mormor inatt, annars brukar han kunna roa lillebror ganska bra.

Nu ska jag försöka få P att hämta mat om en stund..

uttråkad och trött

Finns ju inget att göra när det är sånt här väder.. Eller det finns ju saker man kan åka iväg på, men då ska man ha massa pengar till det och det har inte vi. Så det blir till att sitta hemma.
Idag ska jag ta och betala räkningar, tråkigt men skönt ändå när det är gjort.
Fick höstkatalogen från hm igår, massa snyggt i den. Hittade en jacka till Alexander, men 400:- känns lite väl dyrt.. Får kolla på tradera, la ett bud på ett par termobyxor iaf. Har inga vinterkläder till honom i vinter, kanske finns nån jacka men det räcker ju inte. Till Hampus finns det hur mycket som helst, även till nästa finns det en hel del.

Ska försöka hitta en bärsele, en ergonomisk. Tänker inte tvinga min unge att hänga i skrevet i en babybjörn.. Synd att de kostareen del, har kollat tradera men de kostar en del även där.

Nu ska vi ut och hoppa i hoppborg!

fisketur

Vi tog med Alexander till sjön en sväng idag, fiska lite. Hampus fick va hos mormor under tiden. Alex tröttnade efter 20 minuter, så vi stannade inte länge. Ingen fisk fick vi heller, mer än några pytteaborrar som vi slängde i igen.

Lysekil i måndags var trvligt, fast lite väl varmt.. Trodde inte att det skulle va så fint väder så jag hade alldeles för varma kläder på mig. Det var lite jobbigt att åka så långt på en dag med Hampus oxå, det var nog jobbigt att sitta så länge i bilen. Ändå stannade vi ett par gånger för att sträcka på oss.

Funderar på om vi ska åka ner till high chaparrall nån dag, tänkte stanna en natt men det kostar ju en del.. Får se hur vi gör.

Jag ska försöka komma i säng tidigt idag tänkte jag, har lagt mig alldeles för sent ett tag nu känner jag. Ska göra rent kattlådorna och mata djuren, sen blir det nog sängen. Har en film jag tänkte kolla på nån dag, ta det när jag lagt mig kanske. Fast jag lär väl somna ifrån den som vanligt...

Snart augusti

Fan hösten är snart här ju.. Fy vad tråkigt. Eller själva hösten är inte tråkig, jag gillar höst, men då är det inte långt till det är vinter och vinter gillar jag inte. Funderade på om jag skulle åka ner till Gekås om nån månad, men det kanse är dumt då. Vill ju inte bli smittad av influensan. Det är väl lagom att den börjar spridas då.
Funderar på hur man ska göra med vaccin.. De har ju inte testat vaccinet så noga, frågan är vilket som är farligast, att få vaccin eller att få sjukdomen? Fast nu är det 2 månader kvar tills de börjar vaccinera, förhoppningsvis vet de mer då. Är inte så orolig för min egen del, är barnen jag är rädd om.

Imorrn sak vi äntligen iväg till Lysekil! Jag är inte helt bra än, men vi åker ändå. Får knapra alvedon.. Hoppas att vädret är nåtsånär okej imorrn bara. Inte kul att gå omkring i ösregn..

Nu måste jag städa råttburarna, de luktar inte gott...


Sjukling

Trodde Alexander var bättre, men inte. Feber ikväll igen, och ont i halsen. Ringde och pratade med sjukvårdsrådgivningen, hon tyckte  vi skulle ringa vc imorrn så att de får kolla i halsen igen, och även öronen för det gjorde de inte sist. Så det får bli ett sjukhusbesök till i veckan..

Eftersom att det ,mesta krånglar nu, sjuka barn och gipsad man, så är det ju självklart att massa mer ska börja krångla.. Satte igång en tvätt förut, efter en stund såg vi att maskinen läcker.. Massa vatten på golvet. Verkar som att det rinner ut vid luckan. Som tur är har vi bara haft den i ca ett år, så det är garanti på den. Ska ringa reparatör imorrn. Hoppas de kan komma snabbt, min tvättkorg har en tendens att fylla sig snabbt..

Nu ska jag lägga mig tror jag.

Godnatt

inställda resor

Jag och barnen skulle åkt till Torsö idag, men Alexander är fortfarande dålig så vi skippar det. Han var lite varm igårkväll, sen har han fått ont i halsen också. Får hålla oss inne och hoppas på att det ger sig, iaf ingen bra idé att åka nånstans där jag vet att hhan inte håller sig lugn. Vet inte om Hampus håller på att bli sjuk oxå, han har hostat en del inatt. Får hoppas att det inte är nåt.
Om barnen håller sig friska ska vi åka till Lysekil i helgen ist. Det skulle visst bli dåligt väder där, men d skiter jag i. Finns regnkläder å paraply.
Nu ska jag läsa tidningen, sen måste jag nog tvätta lite...


ingen ork

Känner inte för att blogga längre, känns som att jag inte har nåt att skriva ändå. Måste väl plita ner några rader emellanåt iaf, så jag vet vad jag gjort på dagarna.
Igår var vi på grillfest hos grannarna, innan grillningen var det fotboll för de som ville. Pierre var med, men det ångrar han idag.. Det spöregnade ute, han hade vanliga gympaskor på sig, gissa hur mycket fäste han hade i gräset. Inget alls.. Så idag har vi suttit på akuten, han har ev slitit av ett ledband i knät. Även ena armen är ur funktion, nånting är inte som det ska i armbågen. Han ska in och röntga imorron så får vi se vad som händer sen.
Idag skulle ju jag, barnen och mina föräldrar åkt till lysekil, men strax efter elva igårkväll ringde mamma och sa att Alexander hade feber. Var bara att sätta sig i bilen och hämta honom. Lite ipren så försvann febern iaf, men han är inte jättepigg. Han har fått välja vad han ville för mat idag, så han har ätit blodpudding både till frukost och kvällsmat.. Förutom det har han ätit några smörgåsrån med marmelad, och en halv glass. Inte mycket, men huvudsaken är ju att han äter nånting.
På eftermiddagen åkte vi till skövde en sväng, köpte presenter till 2 av barnens kusiner och var hos svärmor och käkade. Skönt att slippa laga mat själv.

Imorrn är det kalas för kusinerna, får se om vi kommer iväg, Beror på om Alexander är piggare.


Nu ska jag försöka få Alexander att slita sig från xbox, han fick ett nytt spel idag.. Dax för sängen känner jag.

Natti

regn och rusk

Skumt väder, först är det  är det 35 grader varmt i flera veckor, sen över en natt blir det skitkallt och en jävla massa regn. Regn behövs ju iof, men nu får det väl snart räcka..

Mozart blir inte bättre, såren blir större och luktar mer och mer. Ringde veterinären idag, så hon skrev ut annan antibiotika. 4 tabletter om dan i 15 dagar. Hoppas verkligen att det hjälper nu, och att det börjar bli bättre snabbt. Han har jätteont, trots smärtstillande. Ligger och gnäller hela tiden, mat han han knappt ätit sen i fredags. Men nu borde det iaf ge sig kan man hoppas.

Var i skövde med mamma och barnen idag. Köpte en sele till Hampus vagn, det fattas en del i vagnen så han kommer loss och är farligt nära att ramla ur. Sen var vi in på rusta och kikade, de hade fått in massa snygga tapeter. Längtar tills det är klart där uppe så att jag kan börja tapetsera! Hittade en skitsnygg tapet jag ska ha som fondtapet i Alexanders rum, svart/vit/grårandig, de andra väggarna får nog bli vita. Har inte bestämt vad det blir i andra rummen än, men någon neutral fondvägg och nåt ljust på de andra väggarna blir det iaf. Inga rosa eller blåa rum... Usch, får rysningar av rosa "prinsessrum", eller blåa coola pojkrum. 

Nä, nu ska Alexander in i duschen, sen bäddas ner i sängen. Imorrn ska vi upp tidigt och fixa fikakorg till våran utflykt.


Natti

Sjuk hund

Har varit hos veterinären med vovven idag. Imorse när vi gick upp så låg han och kliade sig på nosen, plötsligt skrek han till så jag gick och kollade. Han hade ett litet sår på nosen, inte stort alls men jag ringde jourvet iaf. Fick en tid 10.40, så det var bara att åka direkt. Innan vi åkte tvättade jag av honom lite snabbt, han luktade illa så jag trodde han rullat sig nåt. Veterinären kollade på honom och provade febern. 40,2, hundar ska ha runt 39. Sen hittade vi ett till litet varigt sår över ögat, + att han är svullen på kinden. Hon konstaterade att han har stafylokocker i huden, hade vi inte åkt in idag så hade hans kind antagligen varit en stor sårig, geggig sörja imorrn.. Hundar kan få det tydligen när det är varmt, deras immunförsvar orkar inte riktig ta hand om bakterier då. Det som luktade var inte skit, det var hans kind..
Han fick 2 sprutor av veterinären, sen fick jag även recept på mer medicin. Blir han inte bättre om några dagar får jag ringa henne så får vi starkare medicin, men hon trodde att det skulle bli bra iom att vi åkte in i tid.
Han mår inte bra stackarn, går in i matkällaren och lägger sig på dagarna där det är svalt.


Igår fick vi ett lass sand, så Pierre satte igång att fixa sandlåda. Under tiden åkte vi till mamma och badade. 30 grader i vattnet, underbart skönt! När vi kom hem var sandlådan klar, så där sitter Alexander och gräver nu.


Nu ska Hampus få lite mat, sen ska vi åka till mamma.


skorna på bordet

Var på willys igår, när jag skulle ställa tillbaks vagnen och lyfta ur barnen kom det fram en gubbe och blängde på oss. Så sa han lite surt: Brukar ni ha skorna på bordet oxå? Öh, va? Jo, det är lite ohygieniskt tycker jag att ha barn med skor på sig i vagnen. Jaha?? Undrar om gubben vet hur mycket bakterier det finns på kundvagnarnas handtag.. Fanns ju mer där än på en toalettstol enligt en undersökning. Alexander blev livrädd stackarn. När vi gick mot bilen sa jag högt till Alex att gubben inte var arg på honom, en del bara är idioter som gillar att skälla om skitsaker. Hoppas han hörde, gubbfan... Stod en kvinna vid en bil bredvid, hon tittade på gubben, sen tittade hon på mig å skakade på huvudet.


Jaja. Idag är det Alex sista dag på dagis, sen är han ledig i 5 veckor. Jag och Hampus ska till willys och köpa det vi glömde igår, sen efter dagis blir det poolen hos mamma. Funderade lite på om vi skulle åka till nån strand, men nä, tror vi skippar det. Bara massa folk överallt, jobbigt.
Nu är det dax att åka.


RSS 2.0