snor å hosta

Nu har Hampus åkt på förkylning oxå, inte helt oväntat kanske.. Stackarn e helt igentäppt och hostar. Ger honom koksalt på dagen å nezeril på kvällen. Inatt vaknade han vid fyra som vanligt, men han var så snörvlig så vi gick upp. Gick in å la oss vid fem igen, han var lite bättre då.

Skrev ju igår att jag inte visste vad vi skulle äta, det blev hemmagjorda fiskpinnar med kokt potatis och en kall sås. I såsen hade jag: creme fraische, majonnäs, senap, sirap, finhackad lök, persilja, aromat, italiensk salladskrydda och lite salt. Jättegod till stekt fisk.

Idag på dan stekte jag pannkaka, sen gjorde jag crepes med skinka och champinjoner till mig & Pierre. Alexander åt pannkaka med hallonsylt. Ikväll blev det paj, gjorde en kebabpaj och en tacopaj och sallad till.


Imorrn blir det upp tidigt... Måste till stallet på fm och sen ska vi in till julskyltningen på dan. Ska väl försöka komma iväg vid tolv.

Jag är skittrött, ska nog försöka sova nu..

Godnatt

d va den vintern

Då va snön borta då, rätt skönt. Fast nu blir det väl geggigt som fan ist..

Sitter i soffan å glor på tv, Hampus sover å Alex sitter breve mig. Han har nog ingen feber idag, men han e snorig å hostar. Inatt sov han bra iaf. Det har inte jag gjort däremot... Hampus vaknar vid 4 på nätterna å tkr att det är morron. Inte så jätteskoj. Han brukar somna till vi sjutiden igen, å vid åtta vaknar Alexander.. Som tur e så är Alexander världens duktigaste treåring (ibland), så han finner sig i att sitta å se på tv så att jag får sova en stund till.

Igår var min mamma här på dan och passade barnen när jag var i stallet, hon kom direkt efter jobbet kl 12 så hon köpte med pizza. Har precis ätit upp sista biten som fanns kvar. Gott! Igårkväll gjorde jag kebabbiffar (köttfärs, lite creme fraiche, kebebkrydda, vitlök, salt, peppar, forma till önskad form å in i ugnen 250g tills d är klara), klyftpotatis med grönsaker, vitlök & basilika (fick en påse av mamma, de tyckte inte om det), och tzaziki (hemmagjord på creme fraiche, gurka & vitlök). Enkel mat som går jättesnabbt att göra ordning, men väldigt gott.

Idag vet jag inte vad vi ska äta, nåt slags kött kanske. Har ju hela frysen full. Får se vad jag hittar på.

Nu ska jag ta en kopp kaffe medans Hampus sover, måste stoppa in ved oxå..


bvc

Var på 2månaderskontroll idag, 5710g och 61,5cm. Han är en stor kille Hampus. Läkaren kollade även Alexanders hals, han är förkyld nu så det var svårt att se men vi skulle få en remiss till öron/näsa/hals. Hoppas han slipper opereras..


Hatar det här vädret, all snö.. Vill ha vår snart, bort med snön. Jobbigt att sopa å skrapa bilen, det är kallt, hästarnas täcken är dyngesura å astunga.. Nä, tacka vet jag vår å sommar. Om det inte är för varmt då..


Nu e det väl dax att försöka sova lite.





Godnatt

jahaja

Missade  nog att blogga igår.. Hade väl annat för mig eller nåt.

Klippte mig igår, kort i bak och längre i fram och på sidorna. Blev skitsnyggt,  jag är jättenöjd. Tar lite längre tid på morron nu bara.. Åkte på kalas direkt efter frissan, var vrålhungrig så jag vräkte i mig massa tårta. Nyttigt..

Kom hem vid halv åtta, gjorde ordning klyftpotatis, kotlett och bea. Snabbmat.. På dan igår åt vi blodpudding och lingonsylt.

Idag har vi varit hos min mormor och fikat. Var tvungen att fixa nånting att äta snabbt innan vi skulle åka, så jag skar falukorv i bitar och stekte. När det fått färg hällde jag på lite creme fraiche och grädde. Kryddade med mexikansk, buljong och peppar. Till det hade jag bulgur.

Har hunnit med att städa alla burar och klippt klorna på marsvinen idag. Det behövdes.. Ska ta kaninens klor imorrn.

Nu ikväll åt vi dillkött och kokt potatis. Kokta morötter och broccoli till. Gott!


Nu ska jag försöka få bebis att sova, ska släppa ut hästarna vid sex imorrn..



Godnatt

shoppingdag

Fick ju barnbidrag idag, så i förmiddags åkte jag å ungarna till willys å handlade lite.. 800 gick det åt, då köpte jag bara sånt som var slut å som vi behöver. Eller det slank visst med 2 påsar ostbågar å en dricka, men nåt gott måste man ju ha till helgen.

Lunchen idag blev rester, stuvad blomkål, stekt potatis å korv. Ikväll gjorde jag soppa med köttfärs, potatis, palsternacka, morot och lök. Kryddade med buljong, lite chilisås, mexikansk krydda, pepparmix, salt och vitlök.
Den blev supergod. Köpte bröd på coop oxå, nybakat italienskt lantbröd. Gött.


Nu är det dax för sängen.


Natti

tradera

Vann en auktion ikväll, 3 st bodys till Hampus för 51 kr + frakt. Alla 3 är svarta med döskallar på, en är det massa små  på å de andra 2 är det en döskalle på bröstet.

Imorrn ska vi åka iväg til willys på fm, måste handla lite.. Tänkte hämta mitt ellospaket imorrn oxå, men jag får nog vänta tills nästa vecka med det. Ska betala Anna 500:- för hovslagaren, brorsan ska ha 350:-, handla och frisör, sen är nog barnbidraget slut.. Tur att det kommer pengar nästa vecka igen.

Nu vill Hampus ha mat.

Godnatt


"Är han snäll?"

Hatar den frågan. Klart han är snäll, han är en liten bebis. Tror inte att en bebis på 7 veckor skriker för att vara elak direkt.. Kanske ska svara: " nä, han är jättedum, igår slog han mig i huvudet och idag sparkade han mig på benet.."
Brukar säga, ja, han är en väldigt glad och nöjd liten kille.


Mamma var här förut, hade ingen mjölk hemma så hon var snäll och kom hit med det. Passade på att sticka ner till stallet medans hon var här. Hon hade köpt med wienerbröd till oss, ska smaska på det ikväll!
Hampus sover, tänkte skala potatis innan han vaknar men alla mina grytor är i diskmaskin.. Hoppas den är klar snart. Ikväll ska vi äta stuvad blomkål, kokt potatis och stekt falukorv.

Imorrn kommer Pierre hem. Är rätt skönt att va själv på dagarna, men kvällarna blir enklare när han är hemma.
Nu är diskmaskinen klar, ska ta å skala potatisen nu då.

Kanske blir några mer rader sen.

stormvindar

å spöregn har det varit här hela dagen. Alexander vägrade åka till dagis idag, orkade inte tjata så han fick stanna hemma. Mamma var här förut och passade barnen medans jag var i stallet. Hade insläppet idag. För en gångs skull gick alla hästarna in i rätt box på en gång.

Tänkte ju gjort nåt med senapssåsen och bacon igår, men kände inte för det så jag stekte potatis, wokgrönsaker och köttfärs och blandade ihop. Kryddade med salt, buljong, pepparmix, mexikansk krydda och vitlök. Det var jättegott.
Idag stekte jag bacon i bitar, blandade ihop med senapssåsen och hade spagetti till. Även det var gott, såklart.. :-)

Imorrn kan det nog bli stuvad blomkål, har ett huvud som börjar se hängigt ut. Får se vad det blir till.

Nu är det dax att borsta tänder på Alex å stoppa han i säng.


Ha en fortsatt trevlig kväll, d ska jag ha!

Ny vecka

Då var det måndag igen, tiden springer iväg.. Imorrn är lillkillen redan 7 veckor, det går undan. Förra veckan vägde han 5250g, ska in nästa vecka igen å väga. Ska även träffa läkaren då, 2månaderskontroll. Han ska kolla Alexanders hals oxå, se om det behöver opereras. Hoppas han slipper det..

Väntar på att klockan ska bli halv tolv, ska hämta Alex på dagis och sen åka till mamma och kolla barnkläder. Sen blir det väl stallet och hem å göra ingenting..

Min rygg tar livet av mig snart... Det strålar ut i högerarmen oxå, har typ ingen kraft kvar i den. Skitjobbigt.

Nu ska jag stoppa mina linser å göra klart så att vi kan åka om en stund.


ha en trevlig måndag


Jävla bredband

Fan, hade skrivit ett inlägg förut så la bredbandet av så allt försvann... Mobilt skit.
Aja, orkar inte skriva om allt, så det får bli en kort sammanfattning..

Har varit en slö dag, har varit i stallet annars har jag inte gjort så mkt. Klev ur sängen vid elva..

Middagen idag bestod av grynkorv, potatis, senapssås och broccoli. Gott var det.
Imorrn blir det stekt potatis och antagligen nån slags baconröra, har potatis och senapssås kvar. Måste ju ta tillvara på resterna.. :-)

Gjorde häxgodis förut, det är så gott! Hade inga småformar hemma så jag tog bullformar, satte i mig 3 st efter maten.
Är lite lätt illamående nu..


Nu ska jag fortsätta leta frisyrer på nätet, ska ju klippa mig på fredag.


Puss

Äntligen hemma

Har vart iväg hela dan, skönt att äntligen sätta sig i soffan.
Klockan ringde 6 imorse, fast jag var redan vaken då.. Hampus väckte mig vid 5 redan. Var i stallet vid kvart över sex, sprang ner för det blåste typ storm.. Kollade tavlan direkt, hovslagaren skulle komma på morron så jag behövde inte släppa ut hästarna. I vanliga fall ger man de mat å så får man vänta en halvtimme på att de ska äta upp, sen släpper man ut de. Idag kunde jag gå hem direkt när jag fodrat ist. Skitbra.
När jag kom hem gjorde jag mannagrynsgröt till mig, å satte på kaffe till Pierre.

Skulle ju egentligen va hos mor å far kl nio, men jag somnade på soffan så jag var inte där förrän tio..
Dansavslutningen var jättebra, fast min son vägrade vara med och dansa.. Skitsur var han, tvärvägrade att gå till de andra barnen. Han satt i knät på morfar medans de andra uppträdde. Det var nog lite för mkt folk för hans del.

Efter dansen åkte jag och hämtade Vickan. Alexander åkte med till mamma, de skulle baka pepparkakor.
Åkte hem å hämtade kärran, sen bort å lasta hö. 2 vändor blev det, så nu klarar vi oss nog i 2 månader hoppas jag.

Hampus var på dåligt humör i stallet så jag hann inte mocka klart, åkte hem å väntade på tills Pierre kom hem så åkte jag ner å gjorde klart och släppte in de.
Hem igen och börja med maten, rotfruktsgratäng. Fick hjälp av min minikock, Alexander. Gratängen står i ugnen nu, ska skära kassler och göra kantarellsås sen.

Nepp, ska sätta fart med maten nu. Börjar bli riktigt hungrig.

Ha en trevlig lördagkväll!




Hm, några timmar sen jag skrev detta.. Hade inte blivit publicerat. Gör ett nytt försök nu, sen ska jag sova.

Godnatt

Borde sova för länge sen...

Varför är det så, när man behöver somna i tid så går det verkligen inte att sova... Ska upp kl 6 imorrn å släppa ut hästarna, det tar en timme ungefär. Sen när jag kommer hem igen är det bara att fixa frukost och väcka de andra.
Vid 9 ska vi va hos mina föräldrar, Alexander har dansuppvisning på holmen halv elva, tänkte hinna med en kopp kaffe hos mor innan vi åker.
Efter dansen ska jag hämta Vickan, hon får hjälpa mig att hämta hö. Hade visst skrivit upp mig på insläppet imorrn oxå, halv fem ska kräken släppas in..

Middag imorrn blir rotfruktsgratäng. Har inte riktigt kommit på vad det blir till, lutar åt kassler men kan även bli kyckling.. Får se vilket som känns mest lockande imorrn. Eftersom maken vill ha sås till allt så får det nog bli lite kantarellsås oxå. Har fortfarande ett trettiotal påsar svamp kvar sen förra året. Tur är väl det, för i år har jag inte orkat knata runt i skogen höggravid som jag varit i höst..

Dagens middag var för övrigt väldigt enkel och väldigt god. Minutbiff med klyftpotatis och bearnaise. Och ja, jag fuskade med såsen idag... Jag brukar oftast göra egen bea, men idag var jag svinhungrig och hade ingen lust att släpa fram matberedare å alla grejer som behövs. Det fick bli alpnaerings pulverbea. Med lite extra salt, dragon och vinäger blev den riktigt god. Köttet hade jag endast salt och pepparmix på.


Åh, jag kom på en grej som jag blev riktigt irriterad på häromdan.. Min stora pojk är ju lite över tre nu, och han sitter i en bakåtvänd stol när vi åker bil. Har tänkt att han ska göra det i ett år till minst. Anledningen till det är att jag helt enkelt är rädd om honom, även om han tkr att det är obekvämt och jobbigt så får han sitta så för det kan rädda hans liv vid en krock. Iaf, jag var och handlade en dag i veckan. Inne i affären såg jag en tjej med 2 ungar, den ena var nog i treårs åldern, den andra knappt ett år. När jag handlat klart och kommer ut till bilen har hon precis satt in sina barn i sin bil.
I varsin framåtvänd stol. Treåringen kan jag kanske förstå, många tycker att det är jobbigt och krångligt med bakåtvända stolar, ungarna gnäller osv, men en liten unge på runt ett år bara?? Allvarligt, det kan räcka med en kraftig inbromsning för att barnets nacke ska brytas. Nä, hur jobbigt och bökigt det än är så går mina barns säkerhet före min bekvämlighet..

Men nu ska jag inte tänka på det mer.


Från det ena till det andra, vilken trafik det är i byn idag! Måste va fest nånstans.. Det har passerat ett antal bilar nu, både raggarbilar och discodunkande "nybilar". Å jag som är så partysugen... Får ta igen det nästa år! :-)

Funderar på om jag ska försöka väcka lilleman, mitt ena bröst är i stort behov av tömning.. Kommer att ha mjölkstockning imorrn annars, har en stor öm knöl redan nu. Får nog göra så, vet hur ont det gör med ett förstoppat bröst..


Godnatt å sov så gott!


är ingen bloggare men...

Eftersom alla andra har en så ska väl inte jag vara sämre.
Idag har jag varit i stallet och mockat, annars har det inte hänt nånting av intresse. Sov till 9, gick upp å käkade gröt å mackor. Sen har jag väl ammat en del.. Större delen av mina dagar ägnas åt det. Men det är mysigt så jag ska inte klaga.
Alexander funkade det inte alls med amningen, så det är rätt skönt att det funkar så bra nu.

Väntar på min mor nu, ska med henne å hämta min bil. Lillebror fixade vinterdäck igår. Lite smånervöst att köra med sommardäck nu.. Det är bra med en bror som jobbar på bilia.

Funderar på vad det ska bli för mat ikväll, mor hade köpt minutbiffar till oss, får nog bli det och klyftpotatis. Nån slags sås blir det väl oxå, ska bara komma på vad.. Å grönsaker såklart, ska göra pizzasallad sen.

Dax att slänga fram tutten igen.. :-)


RSS 2.0