räcke på plats

MMS

räcke på plats


trött

Har vart som en zombie hela dagen.. Astrött. Kom ju hem från sista stallrundan strax efter 12 inatt, sen kunde jag ju inte somna direkt. Vid tre vaknade jag av en bil utanför, var grannarna som kom hem med taxi. Vid fyratiden vaknade Hampus och skrek, var skitarg så fort jag la honom ner. Tillslut gick P och fixade mat till honom, då somnade han. Sen vaknade jag halv sex igen, sommnade om en stund och gick upp kvart över sju.... Dessutom har jag haft jobbig rethosta halva natten.

Sov en stund när Hampus sov på em, fast det var inte många minuter. Var ute och begravde kaninen förut oxå.. Usch vad jobbigt det är när djuren blir dåliga och måste tas bort... Men man får tänka på deras bästa, hon blev jättetunn och slö på bara några dagar, då är det bättre att hon fick somna in.


Nä, ska faktiskt ta och krypa ner i sängen snart, mata djur och duscha först bara.

Natti

ute å går..

MMS


Shettis har varit på rymmen och käkat havre.. Inte bra för en shettismage, så det blir till att gå inatt.... Tråkigt. Ska ner runt 12 igen och promenera.


besökare på huset

MMS

besökare på huset


utedag!

Vi har varit ute hela dagen idag, har bara varit inne för att fixa kaffe eller mat. Jag och barnen var nere i stallet och hämtade Obelix på eftermiddan, Alexander ville rida. Sen fick O stå i trädgården och vänta på barnens kusiner som skulle komma och fika å rida. Ska sticka ner till stallet och kvällsfodra snart, sen ska jag nog krypa ner i sängen. Är förkyld som fan, sen blir jag förmodligen trött av penicillinet.. Menmen.

Imorrn blir det grillning iaf, gott! :-D



Godnatt och sov gott!

tittut!

MMS

tittut!


lite bilder

     
Köket
           
    
Sovrum, ska bli lekrum när          Badrum
övervåningen är klar.



Andra delen av köket



Vardagsrummet

altan

Nu är den klar, altanen! Golvet iaf, räcke kvar.. Såhär ser det ut.


Tindra

Nu har jag ingen kanin kvar, hon fick somna in idag. Hon var pigg fram tills igår, då låg hon i buren eller på golvet hela dagen. Ringde veterinären i morse och fick tid på fm. Hon hade antagligen fullt med tumörer i magen så det var skönt ändå att hon slapp lida mer. Sitter hos tandläkaren nu och väntar på min tur. Blä..

jobbigt

Livet med en 3½åring är inte alltid så lätt, särskilt inte när han inte får som han vill... Ojoj vilket väsen det blir ibland. Denna veckan har P varit i gbg och jobbat, det märks när pappa inte är hemma vem som ger med sig när Alex vill ha något. Säger jag nej, då är det nej. Tjatar man, ja då är det fortfarande nej. Tjatar man ännu mer, och skriker, och slår omkring sig, då får man en varning och sedan blir man av med en leksak tills dagen efter. Måndag var skitjobbig, i 2 timmar höll han igång tills han insåg att jag inte gav efter. Sedan har utbrotten varit kortare och kortare. Imorrn kommer pappa hem igen.. När Alex är på dagis ska jag och pappa ha en diskussion. Om han fortsätter som han gjort, säger nej 2 ggr och sedan ger med sig, då kan han skaffa ett jobb i närheten och vara hemma på kvällarna. För jag tänker inte ge mig, gissa hur elak jag är och hur snäll pappa är i Alexanders ögon? Känns jättekul att vara den elaka hela tiden.. Jag tar hellre ett bråk nu, för jag vet att det lönar sig i längden. Ska bara få P att förstå det...


Idag har vi, som vanligt, varit i stallet. Sen har vi haft lite besök, mamma kom när vi skulle till stallet så hon följde med dit, när vi kom hem kom svärmor, svägerska och hennes dotter. Nästa gång vi var på väg till stallet kom Hanna, så hon följde med dit och sedan fick hon mat och kaka. God kaka, fast liiite väl söt..


Imorrn ska Alex till dagis för sista gången denna veckan, de ska på utflykt så vi har packat ordning lite fika som han ska ha med.Blir nog skoj.

Nu ska jag krypa ner i sängen och kika lite på tv, om jag inte somnar innan...

Hårstrå i barnmaten...

MMS



Blev jättestressigt förut när jag skulle hämta alexander, hampus låg och sov och jag ville inte väcka honom så vi kom iväg lite sent till dagis. Hampus hann inte äta nån lunch innan vi åkte, och jag skulle till willys så jag köpte en barnmatsburk där till hampus. När vi kom hem öppnade jag burken, la hälften av maten på en tallrik och värmde det i micron. När den var klar satte jag mig och började mata. Efter några tuggor följde det med annat än mat på skeden... Ett ljust, ca 15 cm långt och lite lockigt hårstrå. Mysigt. Jag har varken långt, ljust eller lockigt hår, och ingen annan i den här familjen heller. Brukar inte köpa barnmat på burk, lär inte göra det nån mer gång heller..


Har jävligt ont i min visdomstand igen, så ont så att jag tom ringde tandläkaren idag... Fanns ingen tid denna veckan, men hon ringer om de får ett återbud. Hoppas ju att det släpper ändå, kan behöva de pengarna till annat.. Nu ska jag fixa lite mellanmål till oss, sen ska jag ju baka oxå!


Blocket

Har suttit och roat mig med att läsa blocketannonser. En del är kul, andra är mera skrämmande... Varför efterlysa en jack russelhane för att para sin pudeltik med tex? Eller en långhårig katt att para sin egna långhåriga hona med? Finns det inte tillräckligt med oreggade konstiga hundkorsningar, eller bondkatter som ingen vill ta hand om? Skaffar man en bondkatt så får man faktiskt se till att kastrera den, vill man avla så skaffar man sig en raskatt och avlar på den.
Hittade även en hundvalp som kunde bytas mot hö??? Hallå? Suck.. Sen var det nån som hade 4 hanmöss som hon skänker bort till djurvän. Ett halvår gamla var de. Köper man 4 st möss för att sedan tröttna efter ca 5 månader?
Jag HATAR verkligen folk som tror att djur är någon leksak som man kastar iväg när man tröttnar. Man skaffar inte ett djur förrän man läst på och tagit reda på vad djuret kräver. Man parar inte sin katthona bara för att hon är så söt, eller sin hund bara för att den är så snäll. Ta reda på hur många katter och hundar det finns som söker hem ist, och ta hand om en av de ist för att sätta fler oönskade djur till världen.




Nu ska jag köra igång en tvättmaskin igen..

tjat

Alexander satt i soffan och åt en macka förut. Precis när jag var på väg ut i hallen för att gå ut och hänga tvätt ropade han att han ville ha mer mjölk. Skynda dig hit då, svarade jag. Han kom inte direkt, så jag ropade igen att han skulle skynda sig. Då hörde jag en jättesuck från honom, sen sa han: Du bara tjatar och tjatar..... Hm, ok. Sötis.


Kryddpartyt var bra, blev ju inte så många så det blev mkt att provsmaka. Beställde faktiskt bara 2 grejer, och de ska jag dela med mamma dessutom.
Imorrn ska alex till dagis, ska passa på att åka till willys då tänkte jag.
Sen blir det väl stallet och hem å käka lunch innan han ska hämtas igen.


Nu är det dax för sängen.


Godnatt

mysigt! Sov precis lagom länge så

MMS

mysigt! Sov precis lagom länge så jag hann klart i stallet. Duktig kille!


kryddparty

Utsläpp idag, var där redan kvart i sju. Vaknade halv sju så då var det lika bra att gå upp. Gav hästarna kraftfoder inne, sen fick mina hästar vara kvar inne och käka hö medans de andra fick sitt ute. Gjorde ordning mat och hö till mina, och fyllde på vatten ute under tiden.
Igår fick jag se att Scotty var utan täcke i hagen, igen. Svårt för en del att förstå vad man säger tydligen. Sen hade hästarna fått hö ute i hagen på morron. Hade varit ok om vi haft samma hö, men eftersom jag har ett riktigt bra hö så vill jag att mina hästar ska äta det. Så mina får stanna inne och tugga i sig sitt hö, så får de gå ut när de är mätta och belåtna. 

Hampus sitter i sin gåstol och äter macka, eller småbitar av en brödskiva iaf. Han är jättenyfiken och intresserad av all mat vi äter, klart han måste få testa. Igår gjorde jag äggröra till honom till lunch, det verkade smaka bra det oxå. Bra med matglada barn!
Alexander äter ju  massor nu för tiden, han kan äta flera portioner på dagis och ända få i sig 3 mackor hemma 1 timme senare.. Men så mätte vi honom igår, han har växt 2 cm på en månad så det förklarar väl en del..

Altanen börjar bli klar nu oxå, bara stora delen kvar sen har vi golv överallt. Sen är det bara räcke och tak kvar...


Ang rubriken så ska jag på kryddparty i em. Måste ha lite nya kryddor.. Det tar på de.

Nu har jag en grinig bebis för en gångs skull..... Får väl ta hand om honom.

det tar sig...

MMS

det tar sig...


Kaffe

Åkte till Carola efter att ha hämtat Alexander på dagis, stannade till strax före 4. Åkte hem och bytte om, sen gick jag och Alex till stallet. Efter stallet var det bara att gå hem och fixa mat, idag blev det tunnskurna fläskkotletter i sås med champinjoner och lök, ris och blomkål. Alexander åt 3 ganska stora portioner... Hampus åt yoghurt med jordgubbar 1 timme innan vi skulle äta, ändå åt han en portion mat. Sedan fick han även i sig en flaska välling 1 timme senare vid läggdax... Matglada barn har jag iaf.

Imorrn ska Alex gå på cirkus med mamma å pappa. Mamma vann biljetter i tidningen för ett tag sen. När det är slut skulle de köpa med pizza hem till oss. Får se vad Alex gillar cirkus, han har ju aldrig varit på det..


Nu är det läggdax fär A, han är ledig från dagis imorrn så han fick vara uppe lite längre idag.
Sen köra igång en tvättmaskin och ta en kopp te...


ännu en dag...........

Blev soligt och varmt till slut. Jag och barnen var bort till fotbollsplanen på em, sparkade lite boll. Jag å Alexander, Hampus sov.. Annars har vi inte gjort så mkt, varit i stallet och mockat och longerat Scotty en sväng. Han är ju bra i sitt framben nu, ist har han blivit jättestel i ena bakbenet... Inget öm, varm, eller svullen. Undrar vad han gjort nu. Ska ut å gå en sväng med honom imorgon.

Nu måste jag få Alexander i säng, han sitter snart och sover i soffan..

vitsippor

MMS

vitsippor


altanbygge

MMS

altanbygge


spindel

MMS


Hittade en spindel i badrummet häromdan, var ju självklart tvungen att ta kort på den. Snabb som fan var den, så till slut stoppade jag den i ett glas för att hinna få den att fastna på bild. En del bilder blev ganska häftiga.. Den var väl ½-1 cm i kroppen, inte så stor alltså, men den ser betydligt större ut på bilden.


Vaknade tidigt även idag, var ner å fodrade hästarna vid sju. Åkte hem en sväng för att sedan sticka ner å släppa ut de vid åtta. Fick ju även släppa ut de igår, fast då hade klockan hunnit bli tolv.. Stallägarens man skull släppa ut de, men han hade glömt bort det på morron innan han åkte till jobbet. Tur att de fått mat iaf, de slapp stå hungriga. Men det var en del race i hagen när de väl fick komma ut.

Ska ner och longera Scotty en sväng senare, han behöver röra på sig lite. Obelix ska köras en sväng senare, medryttaren ville komma och rida men hon får ta O ist. Han behöver röra på fläsket..



Hampus ligger å sover, kanske skulle försöka få något gjort då? Hänga tvätt tex...


Uppe med tuppen

Vaknade strax efter 6 idag, klarvaken.. Låg kvar i sängen till 7, då ville Hampus ha välling. Väckte Alexander och fick på honom kläder. Vi kom iväg i tid till dagis för en gångs skull, var där lite före halv tom. Otroligt för att vara oss...
Undrar vad man ska hitta på idag, är ju inte lika fint väder som det varit i helgen. Kanske kan gå ut en sväng när Alexander kommit hem.

Jag ska iaf passa på att äta lite nu medans Hampus sover.

stallmöte....

Jo, det hade vi igår, men jag orkar inte skriva så mkt om det... Känns lite skumt bara att det är helt okej att ha foder stå så att en lös häst kan komma åt det, bara för att det inte går att lösa på annat sätt... Lock är ingen idé, för det kan hästarna få av, och att ställa fodret där hästarna inte kommer åt det är finns det ingen möjlighet att göra.. Nänä, hoppas inte mina hästar kommer ut på natten å får kolik. 
Fel kan man göra, och det är väl helt okej. Men, det beror väl på vad det är för fel. Att glömma bort att sopa stallgången är ingen större miss, de som lider av det är människorna. Men att missa att ge hästarna mat, eller fylla på vatten, eller andra grejer som hästarna blir lidande för, det är missar som inte får förekomma. När man har sina hästar inhyrda, där flera delar på uppgifterna, då känns de inte kul om man inte kan lita på att alla sköter det de ska. Men förhoppningsvis blir alla mer nogranna nu.

Jag och P har varit ihop i 5 år i helgen. På de 5 åren har vi hunnit med att bo ihop på 3 ställen, förlovat oss, gift oss, fått 2 underbara barn och köpt hus. Känns som det gått mer än 5 år...

Eftersom det har varit underbart väder i helgen har vi passat på att vara ute en hel del. Vi har planterat lite blommor i krukor och rabatter, och P har börjat förbereda för altanbygge. Den ska väl bli klar inom några veckor förhoppningsvis. Gött med en altan att sitta på.


Imorrn är det dax för dagis igen, upp tidigt med andra ord. Men det ska nog gå bra, har vaknat runt sju både igår och idag.. Blir ju ljust tidigt, å vi har inga rullgardiner.. Ska nog köpa det kanske.


Nu ska jag krypa ner i sängen, hela familjen snarkar utom jag..

dagen eftermat..

MMS

dagen eftermat..


testar westernsadel

MMS

testar westernsadel


rider på scotty!

MMS

rider på scotty!


Skövde

Hade tråkigt på dan, så jag ringde Ida å kollade om hon ville med till skövde. Och det ville hon ju. Slapp hon ju städa... :-)
Köpte en kofta, mascara, örhängen, nagellack (Alexander har testat och godkänt...) och ett par solglasögon.
Kom hem halv fem, bytte om och gick ner till stallet direkt. Mockade och tog in hästarna, sen tog vi en liten lagom promenad på 45 minuter. Jätteskönt, hoppas det kan bli fler.

Imorrn blir det stallet på em, annars vet jag inte vad som händer.. Får väl se vad vi hittar på. Plantera lite kanske, P har fått vårkänslor eller nåt.. Han och Alex hade gjort ordning en jättefin rabatt när jag kom hem idag, planterat blommor å gjort jättefint!! Kanske kan fixa lite mer imorrn..


Dax att mata gnagarna, sen blir det sängen.

Natti

massa strul..

Jävla jobbigt med allt strul i stallet, nu heter det att vi ska sluta med smutskastning på tavlan.. Bara för att en del av oss bryr sig om sina hästar och vill att de ska må bra. Om något blivit fel i stallet, tex att scotty fått fel mat, eller att han ska ha täcke på sig i hagen och inte fått det, då skriver jag självklart det på tavlan så att den som gjort fel kan tänka på det till nästa gång så slipper det bli fel flera gånger. Men, då tycker vissa att man sysslar med "pajkastning" på tavlan..
Om ALLA skötte det de skulle, tog sina pass eller byter med någon annan i stallet ist för at skicka ner kompisar eller föräldrar som inte vet hur det ska vara, då skulle man inte behöva skriva något på tavlan.
Hästarna har inte valt själva att de ska få mat en viss tid, gå ut en viss tid och gå in en viss tid. Då får fan vi som bestämt det ta vårat ansvar och se till att hästarna har det bra.
Men nu skulle vi visst ha stallmöte till helgen, det har vi väntat på sen september..

Den här dagen har varit bra, blåsigt ute men ganska varmt ändå. Tog en promenad med barnen förut, Alexander skulle absolut ha med sig sin skottkärra... Han såg ut som en minibonde när han gick med den! :-)
Sen målade vi skjulen... Alexander var nästan lika röd som byggnaderna efter en stund.. Fick bli ett bad för honom innan läggdax.

Hampus lyckades bränna sig på kaminen förut, stackaren fick 2 små blåsor på fingrarna.. Gjorde nog ganska ont, han var jättelessen efter och ville inte äta så jag gav honom lite alvedon. Fick iaf i honom lite mat efter en stund, hoppas det är bättre imorrn.

Kvällens middag fick bli chili con carne och ris. Tog kidneybönor ist för vita bönor, blir godare. Sen hade jag som vanligt i lök, bacon, vitlök, chilisås, krossade tomater, grädde, creme fraiche och köttfärs såklart. Buljong och chilimix åkte i oxå.Gjorde en egen saltfri carne till Hampus, han åt lite men var lite för trött för att orka äta.. Sen gillar han inte att det har börjat bli störe bitar i maten, men det får han vänja sig vid.


Läste ut min bok i förmiddags, så nu har jag inget att läsa.. :-( Tråkigt. Får kolla med far om han har nåt jag kan låna.
Nu ska jag väl lägga mig, Alex ska till dagis imorrn så det blir att gå upp tidigt. Hampus har förresten sovit hela nätterna nu, hoppas det fortsätter så!

Godnatt

målar skjul, får sanera alex sen..

MMS

målar skjul, får sanera alex sen..


kalas och besök

Har haft barnens kusin och kompis här sen igår. De skulle åkt hem idag men fick stanna en natt till. Gick upp strax efter 7 imorse, hade utsläpp.. Tog med tjejerna ner, mockade och fixade maten med hjälp av de. :-)
Var hemma igen vid halv 9, käkade frukost och tog det lugnt. Ända tills Hanna ringde.. Lotta hade inte fått sitt kvällshö igår, hon hade alltså varit utan mat hela natten.. Inte bra, och inte det första som inträffat denna helgen i stallet heller. Cyklade ner och tjatade med henne en stund om hästar, människor och idioter.....

Hem och fixade lunch, pasta med lax. Hampus fick lax och pasta även han, fast lagad i egen gryta utan salt då. Han hade ingen lust att bli matad, så till slut satte jag skeden i hans hand så fick han äta själv. Hur bra det gick kan man ju se i tidigare inlägg.. Fast han fick i sig en hel del mat ändå, jätteduktig är han! För att inte tala om hur nöjd han blev..

Sen blev det kalas i moholm, tårta och bullar. Gott! Efterkalaset blev jag lat, så vi åkte iväg och hämtade pizza.. Fick med mig Hanna från stan oxå, hon var bil-lös och sambofri, så hon fick hänga med oss coola brudar ist..
Tjejerna stack ner till stallet efter pizzan, Obelix behövde motioneras.

Jag ska snart krypa ner i sängen, har inte lyckats läsa klart min bok än... Har kanske 100 sidor kvar, några orkar jag nog läsa ikväll. Den börjar bli spännande nu, svårt att sluta läsa när jag börjat.


Imorrn ska jag in med min dator till J oxå, den la av förut.. Men det skulle visst gå å fixa på en halvtimme påstår han, så jag får väl sticka dit då. Klarar mig inte utan dator ju! :-)



Menmen, godnatt och puss osv.........

äta själv...

MMS

äta själv...


mcdonalds

MMS

mcdonalds


DSC00720

MMS

handlat


Höga berg å djupa dalar

Å jag är allra längst ner i den djupa dalen känns det som.... Åker jag längre ner så drunknar jag väl. Men vem bryr sig? Ingen förmodligen, känns det som. Hatar det mesta nu känns det som, förutom vissa ljuspunkter som livar upp mitt annars så värdelösa liv. Djur, barn och vänner tex. Är glad att ni finns, jag hade inte funnits annars.. Vårdepression kanske? Hoppas det, då går det väl över så småningom. Fram tills dess fortsätter jag mitt värdelösa, tråkiga liv...


Nu ska jag klä på ungarna, ska åka å köpa massa godis.

alex hittade mitt nagellack när ja

MMS

alex hittade mitt nagellack när jag lade hampus..


Sovit!

Hampus somnade vid 9, gav honom ersättning när jag la mig vid 11. Han vaknade 2 ggr inatt, ena gången somnade han om när jag gav honom nappen, andra gången gav jag honom vatten som jag hade i en nappflaska vid sängen och då somnade han om igen. Jag har alltså inte behövt gå upp flera gånger inatt för att fixa mat! Dessutom sov han ända till halv 8 idag, helt underbart kan jag tala om!

Idag ska min lilla tjockisponny få ett vårbad. Mycket behövligt, han är skitig under all sin tjocka päls. Förhoppningsvis lossnar en del av pälsen samtidigt. Funderar på om jag ska ta med Mozart oxå, men jag tror nästan att jag väntar med honom tills det inte finns så mkt lera kvar ute.. En ren Mozart är inte ren så länge när det finns lera ute...

Nu ska jag ta en kopp kaffe å glo på tv innan Hampus vaknar.

fina fötter

Hovslagaren var äntligen här idag, så nu har hästarna fina fötter igen! Obelix blev av med skorna oxå, vill ju verkligen inte ha de skodda så det var skönt. Hann med en sväng till tippen oxå, slängde massa skit som stått och skräpat i stallet. Nästa gång blir det inte jag som åker..
Hade som vanligt problem med vad vi skulle äta till middag, men det fick bli Hannas förslag. Lammkotlett. Stekte de med hackad vitlök, sen hällde jag på vatten och buljong och lät de koka en stund. Sen i med grädde och färsk timjan, redde lite och åt med pommes frites. Gott.
Läggningen gick perfekt ikväll, båda somnade rätt snabbt. Hampus förkylning börjar ge sig, bara hostan kvar. Inatt blir det vatten i flaskan till honom, hoppas på att han slutar nattäta snart. Det är rätt kämpigt på morron när man är vaken 2-3 ggr varje natt. Jag somnar inte om direkt heller när han ätit, så jag sover kanske 5 timmar sammanlagt varje natt... Skulle inte vara fel att få sova en hel natt någon gång. Men det kommer väl det med.

Dricker te å käkar glass nu, lidls chokladglass. Den är supergod, nästan godare än klings. Men bara nästan. Skittråkig fotboll på tvn nu, kanske skulle passa på å krypa ner i sängen å se på tv en stund.. Ska iaf börja med en dusch.




Godnatt          

RSS 2.0