dax igen

Orkar aldrig uppdatera här.. Har inte hänt nåt direkt heller så har eg inget att skriva. ag har legat sjuk ett tag, halsont, lite feber till och från, huvudvärk. Nu är jag bättre, men igårnatt vaknade Hampus och var jättesnorig. Hoppas det inte blir så allvarligt.

Inatt vaknade vi av att det sprang något utanför, det skrek som en gris. Kan lova att man blev klarvaken snabbt. Precis utanför sovrumsfönstret, tog ett tag innan jag somnade igen. Vet inte om det var en grävling eller ett vildsvin. Spännande att bo på landet. :-)

Veckorna går snabbt nu, är redan inne i v 22. 129 dagar till beräknad förlossning! September har vi 3 födelsedagar, så den månaden går nog fort, sen är det bara 3 månader kvar. Ska bli spännande att se om svärmor har rätt igen. :-) 

Slänger in ett recept jag hittade, har inte testat det själv än men det låter riktigt gott.

Fläskfilé och klyftpotatis med massa gott

Marinad till fläskfilén:

3-4 pressade vitlöksklyftor

1-1 1/2 dl olivolja

1-1 1/2 tsk sambal olek

2 msk soya


Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.

Smörj en långpanna och lägg i:

ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över

Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.

Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.


Kall sås:

4 dl turkisk yoghurt

4 msk majonäs

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk italiensk salladskrydda

lite pressad lime

Ska testa den nästa helg tänkte jag. Nu är det dax för kaffe.


ny vagn

Fick tag på en sån emmaljunga jag ville ha, begagnad på blocket. Jättefint skick, en mjuklift var det med oxå. Gav 4000 för den, så nu sparade jag ju 3000 eftersom jag slipper köpa en ny vagn. Har även fått en äldre vagn som jag ska ha till stallet, inga svängbara framhjul på den men det är ju inte så många svängar på väg dit som tur är.
Nu kan jag ist ta de ev pengar jag får i present och köpa en manduca, sen kan jag ju försöka spara en del så jag har till en bilstol. Det brukar ju bli lite rea på såna vid jul, kan ju hoppas att jag får tag på en billig då. Får bli en britax till, maxvikt 25 kg i de. 

På torsdag ska jag iväg till Skövde och köpa skor till mig och ungarna! Mamma åker med, hon skulle till kss på em så då passar jag och barnen på att hälsa på svärmor. 

Och imorrn, då ska jag ut och rida! Det var jättelängesen jag red nu, ska bli underbart! Får bli en liten runda i skogen, tar med en påse ifall det är gott om de gula. :-) Längtar!

Nu är det dax för mitt kvällste, får nog äta upp den sista kakan oxå innan den blir gammal.. 


Sen blir det sängen. Natti! 

plötsligt händer det...

Hade en jävla huvudvärk igårkväll, trodde den skulle släppa inatt men inte. Hade inga alvedon heller, så det var bara att bita ihop och stå ut. Tyvärr så hjälpte det inte att vila, det blev bara värre och värre, så vid 3tiden gick jag upp och tog av barnens alvedon. Då släppte det såpass att  jag kunde somna till en stund. Sen vaknade jag vid fem av att det bankade i skallen igen... Slutade med att P fick gå upp vid åtta med barnen så att jag fick försöka sova en stund, klev upp strax efter elva. Hade fortfarande ont, så min snälla mor kom hit med alvedon och tog med sig Alexander hem så kunde jag vila en stund när Hampus sov middag. Nu har den värsta värken släppt, ska snart ta 2 tabletter till. 

Ska ta upp och tina lite köttfärs nu, blir chili con carne ikväll.

blir så trött.....

Visst att huset måste bli klart, men man kanske kan offra nån timme om dagen och umgås med sina barn? Tror inte att huset rasar för det. Dessutom är jag så jävla trött på att aldrig kunna göra nåt själv, vad jag är hittar på så har jag 2 barn med mig. Om man har ett vanligt jobb har man rätt till raster och semester, men är man hemma med barn ska man tydligen vara tillgänglig 24/7 alla dagar.. Sen har folk mage att klaga på att jag är trött och grinig och aldrig gör något. Konstigt. Låt mig ta ledigt nån gång då, låt mig va i stallet 4 timmar utan att ringa och tjata, låt mig åka till stan alldeles själv nån gång. Jag är en bra mamma, men jag behöver få vara ledig och ha egna intressen för att kunna fortsätta vara en bra mamma. Jag vill ha semester från mitt liv. Nu.


Behöver väl knappast skriva vad jag gjort idag........ Känner mig mer som en barnflicka/hushållerska än som mamma/fru. Dessutom har jag haft fruktansvärd huvudvärk hela dagen, och min ångest och depression börjar krypa närmare. Blä.

Gnällinlägg, men var tvungen att få ut det.


Skit samma, nu går jag och lägger mig. Jobbar ju imorrn igen. Från 8-21 utan rast. Det ni.

första veckan

Gick faktiskt ganska bra att komma upp på mornarna, bättre än jag trodde iaf. Sista dan på dagis denna veckan för Alex, skönt att inte behöva ställa klockan på några dagar. Alex ska sova hos mamma inatt, blir lugnt och tyst hemma ikväll.

Vi tog en runda i skogen igår, jag, Pierre och svärfar. Fick ihop ca 3 liter, var bara där knappt en timme. Va så jävla mkt mygg.. Nästa gång ska myggstiftet med.

Häpp, hungrig son. Dax för lite mellanmål.

sena kvällar och trötta mornar

Blir inte lätt att vända rätt på dygnet för våran del, Alexander somnar sällan före 23. Spelar ingen roll när han går upp på morron eller lägger sig på kvällen. Han kan ligga i sängen i 2-3 timmar på kvällen utan att somna, ist ligger han och pratar med sina låtsaskompisar.. På tal om låtsaskompisar, i lördags gick han och Pierre ut på morgonen, Alexander gick runt på altanen och funderade på vad han skulle göra. Han beslutade sig för att han skulle gunga, så han hoppade ner från altan och gick mot gungan. Plötsligt tvärstannar han och ropar: "Men fan!" Vad är det? undrade Pierre. "Bert sitter på min gunga.." Han har en låtsaskompis som heter Bert, han är med överallt hela tiden. Kul för det mesta men ibland är den där Bert ganska jobbig. Särskilt eftersom han alltid får göra sånt som Alex inte får göra..

Alexander skulle varit på dagis idag, men eftersom jag är löjligt nervös för att få H1N1 nu när jag är gravid så fick han stanna hemma tills jag pratat med bvc och bm. Blev dock inte så mkt klokare, de visste inte mer än mig än. Vet inte om jag är onödigt rädd, men det sägs att den är farligare för gravida och jag vill inte att det ska hända nåt med bebis i magen. Sen får man väl säga vad man vill om mig.
Alexander får iaf gå till dagis tillsvidare, de är ute mycket nu och skulle antalet smittade öka så får han väla hålla sig hemma då isf. Jag och barnen är iaf prioriterade för vaccin när det kommer enligt både bvc och bm. Måste det finnas massa sjukdomar å skit??

Vi har förresten nån jävla knottinvasion här! Går inte att vara ute på kvällen, de attackerar direkt. De syns inte heller de små jävlarna, och myggmedel bryr de sig inte om. Det är bara att glömma att sitta ute på kvällen. Men snart är hsten här så då är det problemet löst.


Jag har förresten varit riktigt duktig och letat fram vinterkläder till barnen (redan), och även tvättat upp allting. Behöver bara köpa stövlar till de, sen klarar de vintern. Får bli en tur till skövde när barnbidraget kommit, kanske kan bli ett par skor till mig oxå.

Ska nog passa på att gå ut en sväng, medans vädret är bra. Blir väl säkert sämre snart..

retfeber i halsen

Satt och pratade med svärmor igår, jag talade om att Alex fått en hostattack kvällen innan. Sa att jag oxå haft rethosta ett tag, att det är olidligt jobbigt. Efter en stund säger Alexander: Mamma, det är bara för att jag hade retfeber i halsen igår, det är därför jag hostade.. Gissa om vi skrattade.. :-)

Var jättesnurrig i huvudet igår, fick lägga mig på golvet en stund. Säkert blodtrycket igen. Eller blodvärdet kanske. Ska till bm om en månad, får försöka stå ut tills dess. Blir det värre ringer jag och ber om en tidigare tid.

Måste ta och äta lite nu, annars svimmar jag väl för det..

raserade planer

Hade planer på att åka till high chaparall, men d sket sig.. Svindyrt att hyra stuga och åka en dag blir bara jobbigt för barnen. Hade lite andra funderingar men  ger nog upp de planerna oxå.
Idag är det grått ute som vanligt. Undrar vad man ska hitta på? Ska in till stan iaf och hämta paket, "råkade" beställa en klänning och 2 tunikor. Måste ta tag i min garderob nån dag, massa kläder men hälften passar inte. Skittråkigt.
Jag pendlar så i vikt så det som passar ena månaden är för litet nästa.. Men hellre det än att vara slav under massa dieter och bantningskurer. Hellre rund och glad än mager och olycklig! Kläder går att köpa eller sy in! :-)

Ska sätta på en film, madagaskar 2, den ska skickas tillbaks idag och Alex ville se den en gång till. Är ju filmväder idag iaf..

Får väl se om jag orkar uppdatera mer idag.

RSS 2.0