dax igen
Orkar aldrig uppdatera här.. Har inte hänt nåt direkt heller så har eg inget att skriva. ag har legat sjuk ett tag, halsont, lite feber till och från, huvudvärk. Nu är jag bättre, men igårnatt vaknade Hampus och var jättesnorig. Hoppas det inte blir så allvarligt.
Inatt vaknade vi av att det sprang något utanför, det skrek som en gris. Kan lova att man blev klarvaken snabbt. Precis utanför sovrumsfönstret, tog ett tag innan jag somnade igen. Vet inte om det var en grävling eller ett vildsvin. Spännande att bo på landet. :-)
Veckorna går snabbt nu, är redan inne i v 22. 129 dagar till beräknad förlossning! September har vi 3 födelsedagar, så den månaden går nog fort, sen är det bara 3 månader kvar. Ska bli spännande att se om svärmor har rätt igen. :-)
Slänger in ett recept jag hittade, har inte testat det själv än men det låter riktigt gott.
Fläskfilé och klyftpotatis med massa gott
Marinad till fläskfilén:
Inatt vaknade vi av att det sprang något utanför, det skrek som en gris. Kan lova att man blev klarvaken snabbt. Precis utanför sovrumsfönstret, tog ett tag innan jag somnade igen. Vet inte om det var en grävling eller ett vildsvin. Spännande att bo på landet. :-)
Veckorna går snabbt nu, är redan inne i v 22. 129 dagar till beräknad förlossning! September har vi 3 födelsedagar, så den månaden går nog fort, sen är det bara 3 månader kvar. Ska bli spännande att se om svärmor har rätt igen. :-)
Slänger in ett recept jag hittade, har inte testat det själv än men det låter riktigt gott.
Fläskfilé och klyftpotatis med massa gott
Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya
Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.
Smörj en långpanna och lägg i:
ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.
Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
Ska testa den nästa helg tänkte jag. Nu är det dax för kaffe.
Kommentarer
Trackback