Cheesecake med passionsfrukt

200 g digestivekex
100 g mjukt smör eller margarin

Fyllning
4 dl crème fraiche
2 ägg
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 msk äkta vaniljsocker
5 passionsfrukter

Garnering
1 dl vispgrädde
1 passionsfrukt

1 Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.

2 Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.

3 Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca   30 min.

4 Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.

Jag bytte ut äkta vaniljsocker mot 1 vaniljstång + 1½  msk vaniljsocker. Ökade dessutom på sockret med någon matsked.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0