Cheesecake med passionsfrukt
200 g digestivekex
100 g mjukt smör eller margarin
Fyllning
4 dl crème fraiche
2 ägg
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 msk äkta vaniljsocker
5 passionsfrukter
Garnering
1 dl vispgrädde
1 passionsfrukt
1 Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.
2 Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
3 Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 30 min.
4 Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.
Jag bytte ut äkta vaniljsocker mot 1 vaniljstång + 1½ msk vaniljsocker. Ökade dessutom på sockret med någon matsked.
100 g mjukt smör eller margarin
Fyllning
4 dl crème fraiche
2 ägg
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 msk äkta vaniljsocker
5 passionsfrukter
Garnering
1 dl vispgrädde
1 passionsfrukt
1 Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.
2 Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
3 Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 30 min.
4 Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.
Jag bytte ut äkta vaniljsocker mot 1 vaniljstång + 1½ msk vaniljsocker. Ökade dessutom på sockret med någon matsked.
Kommentarer
Trackback